onedio
Görüş Bildir
Neredeyse Her Gün Kullandığımız Kesme Tahtaları Hakkında Temizliğinden Bakımına Bilmeniz Gereken Püf Noktalar
Mutfaktaki en büyük yardımcılarımızdan biri de hiç şüphesiz kesme tahtalarıdır. Tahta dediğimize bakmayın ahşap, plastik, mermer, polietilen gibi bir çok çeşidi mevcut. Doğru kullanılmayan ve temizlenmeyen kesme tahtaları gıda zehirlenmesine kadar ciddi zararlar verebiliyor. Peki kesme tahtalarını seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Kesme tahtalarının temizliğini nasıl yapmalıyız? Profesyonel mutfaklarda kesme tahtaları nasıl kullanılıyor? Bir çok sorunun yanıtını bulabileceğiniz içeriğimizde, kesme tahtalarını sizler için araştırdık. Bu bilgiler sayesinde kesme tahtalarının kullanımıyla ilgili daha dikkatli olacağınızdan eminiz. Gelin hep birlikte tüm detaylarıyla araştırdığımız doğrama tahtalarını inceleyelim.👇
Yumurta Satın Alırken Dikkatli Olun! Yumurtaların Üzerinde Yazan Sayılar Ne Anlama Geliyor?
Yumurta satın alırken sadece boyutuna değil aslında yumurtaların üzerinde yazan kodlarda dikkat etmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Yumurtaların üzerinde yazan rakamların bir anlamı var. Yumurtanın üzerinde yazan sayılar ne anlama geliyor? Hangi numaralı yumurta alınmalı? Organik yumurta nasıl anlaşılır? gibi sorulara cevap arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Yemek Yaparken Uygulayabileceğiniz Birbirinden Değerli 25 İpucu
Daha lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak, mutfakta geçireceğiniz süreyi kısaltacak sizlere güzel yemek yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler vereceğiz. Bu bilgiler sayesinde kendi mutfağınızın şefi olabilirsiniz. Önlükleri taktıysanız, mutfağa doğru geçebiliriz!
Düdüklü Tencere Kullanmaktan Korkanlar İçin: Püf Noktalarıyla Düdüklü Tencere Kullanım Rehberi
Nedense birçok insan çocuklukta ani 'fıs' seslerinden ve patlama tehlikesinden kaynaklanan düdüklü tencere fobisi yaşar. Düdüklü tencereler pişirme süresini kısaltır ve yiyecekler besin değerini korur. Mutfaktaki en kahraman araçlardan biridir. Düdüklü tencere kısaca nasıl çalışır? Düdüklü tencere kaç dakika sonra açılmalı? gibi aklınıza gelebilecek tüm soruların yanıtları içeriğimizde.
1890 Yılında Bomonti'de Üretilen ve Türkiye'nin İlk Birası Olan Asırların Lezzeti Tekel Birası'nın Hikayesi
Merhaba. Tekel Birası'nı aranızda daha önce deneyen var mı? Türkiye'nin ilk birası olma özelliğini taşıyan Tekel Birası, toplumumuzda büyük ve ayrı bir yere sahip aslında. Yeni neslin, eski içenlerden duyduğu ve merak ettiği bu lezzetin de bir tarihi var. Bu yazıda Türkiye'nin ilk birası olan Tekel Birası'nın nasıl üretime başladığını ve kimlere satıldığının hikayesini yazdım.İyi okumalar dilerim.
Döküm Demir Tava Temizliği Nasıl Yapılır? Döküm Tava Temizliği Hakkında Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar
Isıyı eşit derecede yayan döküm tavalar pratikliği nedeniyle mutfakta en çok tercih edilen ürünlerdendir. Pişen yemeklere ayrı bir lezzet katan, özellikle et pişirmek için tercih edilen döküm tavalar, erimiş demirin tava kalıplarına dökülerek soğutulması şeklinde yapılır. Peki, diğer tavalardan farklı olduğu için döküm tava temizliği nasıl yapılır? Döküm tavaları temizlerken nelere dikkat etmeliyiz? Tüm sorularınızın yanıtı içeriğimizde. Gelin hep birlikte döküm tava temizliğini detaylı olarak inceleyelim. 👇
Bal Satın Alma Rehberi: Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Bal kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Balın hakiki olup olmadığını anlamanız için dikkat etmeniz gerekenler var Örneğin, hakiki balın rengi farklıdır. Bal satın alırken zorlanıyorsanız bu içerik tam size göre. 'En kaliteli bal nasıl anlaşılır?' merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edin 👇
Funduki, Fonduk, Bunduk, Kosuk ve Sonunda Fındık! Destanlarda Kutsal Ağaç Olarak Geçen Fındığın Tarihçesi
Merhaba. Bugün hepimizin severek tükettiği, üreticilerin her yaz büyük bir özenle ağaçlarından topladığı fındığın tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Milattan önce ve sonra fındık pek çok uygarlık tarafından kutsal sayılmış, mutfaklarda oldukça sık kullanılmış ve değer verilmiştir. Biz Türkler de fındığın dünyada dış satımını ilk yapanlar olmuşuz. Bu yazıda size Doğu Karadeniz'in toprağından dökülen fındığın hikayesini anlattım.İyi okumalar dilerim.
Şerefe, Cheers, Prost! Kadeh Kaldırırken Dünya Ne Söylüyor? Bizim Söylediğimiz Şerefe Sözü Ne Anlama Geliyor?
Merhaba. Neden kadeh kaldırırız ve neden bu esnada 'şerefe' deriz? Bu konuda pek çok gösterge ve rivayet var. Batı kökenli kültürler cheers, prosit gibi neşelen ya da iyi ol anlamlarına denk gelen sözcükleri kullanırken biz de 'şerefe' diyoruz. Peki ya bu kelime anlamını yüklediğimiz şeref ile aynı şey mi? Merak ediyorsanız buyrun içeriği okumaya.İyi okumalar dilerim! 🥂
Yasak Meyve Elma Değil Buğdaydı! Yeryüzünde İlk Evcilleştirilen ve İnsanlık Tarihini Başlatan Buğdayın Tarihi
Merhaba. Buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eski. Yaklaşık 12 bin yıl önce şimdiki Türkiye topraklarında ve ülkemizin doğu komşu topraklarında yetiştirilen ve evcilleştirilen buğday zamanla çok farklı formlarda tüketime hazır hale getirildi. Artık ondan sadece ekmek yapmakla kalmayıp bulgur, irmik, makarna gibi pek çok şey yapıyoruz. Bu yazıda 'buğdayın tarihi insanın tarihidir' sözünden yola çıkarak dünyanın ilk mahsulü buğdayın tarihini anlattım.İyi okumalar dilerim.