Kıtlık Kelimesi Daha Sık Duyuluyor: Gıda Güvenliğinde Dünya Nereye Gidiyor?
Kıtlık Kelimesi Daha Sık Duyuluyor: Gıda Güvenliğinde Dünya Nereye Gidiyor?
Ekonomi ya da iktisat temelde; kıt kaynakların, etkin ve verimli kullanımı diye tanımlanagelmiştir. Kıt kaynaktan kasıt 'sınırlı' olsa da günümüzde bazı konularda cidden 'kıt' kelimesini öğrenme olasılığımız yükseliyor. Pandemi ile artan tedarik sorunu özellikle gıdada sıkıntı yaratırken, gelir adaletsizliğini de artırmış durumda, Bunun yanında marketleri yağmalayan insan oğlunun da mağara yerine betonarme yapılarda yaşadığını, yiyeceği ya da ihtiyacı için savaştığını gözler önüne seriyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
"Yoksulluk savaşçısı" diyebileceğimiz Hacer Foggo, 'kıtlık' konusuna dikkat çekince, hem bu konuda neler söyleniyor hem de bizi gerçekten neler bekliyor bakmak istedik
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Medya ve ekonomi çevrelerinde de bu konuda söylemler son dönemde yayılıyor👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da enflasyon soruları karşısında 'kıtlık' kelimesini kullandı 👇
FAO'nun Mart'ta gıda fiyatları endeksi tüm zamanların rekorunu kırdı
Gıda sınıflandırmalarında bitkisel yağlarda fiyat artışı birinci sırada
Endeksin de yıllar içindeki yükselişi👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bugün sona eren uluslararası ithalat ihalesinde alım yapmaya başlayarak yaklaşık 100 bin ton ekmeklik buğday satın aldı.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bu açıklamadan sonra iki ihale ile 480 bin tonluk buğday ithal edeceğini açıkladı. Tarım yazarı ziraat mühendisi Faik Toy, bu hamlesinin belgelerini paylaşarak "Yerli ve milliliğin tanımı değişmiş olmalı" söylemi ile tepkisinde şu paylaşımı yaptı:
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, geçen günlerde gıda güvenliğine dair yaptığı konuşmada, artan küresel gıda güvenliği sorunu ile karşı karşı olunduğunu söyledi. Gelirlerin büyük kısmını gıdaya harcayan aileleri daha çok etkileyen bu sorunun ‘birbirine bağlı küresel gıda sisteminden’ kaynaklandığını belirtti.
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, geçen haftalarda Hainan eyaletindeki Sanya kentinde, Yazhou Körfezi Tohum Laboratuvarı ve Çin Deniz Üniversitesi’ne bağlı Sanya Denizbilim Enstitüsü’nü ziyaret etti.
Bu paylaşımda da gösterilen resimde vakaların arttığı ve önlemlerin yeniden çoğaldığı Çin'in limanları var. Bir politika mı bir strateji mi? Bilmiyoruz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise "İnsanları aç bırakırsanız çatışmaları beslersiniz. Çatışmalar açlık ve kıtlığa, açlık ve kıtlık ise çatışmalara neden oluyor." dedi.
Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Türkiye’de yüksek maliyetler nedeniyle üretim yapılamaz hale gelindiğini belirterek, tarımdaki sorunları çözmeden gıda sorununun çözülemeyeceğini söyledi..
Kısaca👇
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın