Görüş Bildir
19 Eylül Perşembe Akşamı Kaçırdığın Haberler
Dün akşam gözden kaçırdığınız ya da tüm detayları ile yeniden okuyup 'ne olmuştu ya' diyeceğiniz haberleri sizler için derledik. İşte 19 Eylül Perşembe akşamının gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikleri...
Reklam
Reklam
Dünyanın Takip Ettiği Konuşma: Hizbullah Lideri Nasrallah’ın Konuşmasında “İntikam” Esintisi!
İsrail’in geçtiğimiz günlerde Lübnan’daki Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazı ve telsizleri patlamasıyla binlerce kişi yaralanmıştı. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, saldırılar sonrasında bugün ilk kez kameraların karşısına geçip açıklama yaptı. Konuşmanın yapıldığı yerde arka planda intikamı simgeleyen kırmızı renk yer aldı. Ayrıca Hac Suresi 39. ayetteki 'Saldırıya uğrayanlara zulme mâruz kaldıkları için savaş izni verildi. Allah onları muzaffer kılmaya elbette kādirdir.' ifadeleri de ekrana yansıdı.
Narin Güran Cinayeti: "Tanık Koruma Programı Teklif Edildi, Aile Arama Sırasında Yasin Okuyordu"
DW Türkçe'den Felat Bozaslan'a konuşan bir güvenlik görevlisi Narin Güran cinayetinde ailenin en baştan beri her şeyi bildiğini iddia etti. Söz konusu görevli, 'Biz Narin'i ararken onlar öldüğünü biliyordu. Çünkü Narin'in evinin önünde toplanan kadınlar Yasin okuyordu' ifadelerini kullandı. Görevli ayrıca köyde gözaltına alınanlara tanık koruma programı teklif edildiğini de ekledi.  Kaynak: DW Türkçe
Reklam
Çete Lideri Barış Boyun İddianamesi: Rapçiler Heijan ile Muti’ye Hapis İstemi
İtalya’da tutuklu bulunan Barış Boyun’un lideri olduğu suç örgütü ile ilgili savcılığın hazırladığı iddianame tamamlandı. İddianamede 305 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı. Ünlü rapçiler Heijan ile Muti’nin de yer aldığı iddianamede, Barış Boyun için 4 kez müebbet hapis ile 165 yıl 10 aydan 349 yıla kadar hapis istenildi.
50 Yıl Süren Araştırma: MAL Kan Grubu Keşfedildi
İngiltere’de yapılan ve 50 yıl boyunca süren bir araştırma sonucunda bilim insanları yeni bir kan grubu keşfetti. MAL kan grubu ile birçok hastalığın tedavisinde çığır açıcı değişiklikler yaşanabilir.
Reklam
Reklam
İsrail’in Siber Terörü: MSB’den “Sistemler Yerli ve Milli” Açıklaması
İsrail, Lübnan’da bulunan Hizbullah yanlılarının kullandığı telsiz ve çağrı cihazı gibi aletleri bomba gibi patlatarak binlerce kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kullanılan muharebe sistemlerinin milli ve yerli olduğu vurgulandı ve dışarıdan yapılan tedariklerde detaylı kontrol mekanizması işetildiği açıklandı.
Reklam