Görüş Bildir
Haberler
Başına Sert Cisimle Vurularak Öldürülen Trans Bireyin Cesedi Çekyat İçinde Bulundu

etiket Başına Sert Cisimle Vurularak Öldürülen Trans Bireyin Cesedi Çekyat İçinde Bulundu

Batuhan
12.03.2021 - 08:53

İzmir'in Bornova ilçesinde, bir süredir kendisine ulaşılamadığı için yakınlarının polise kayıp başvurusunda bulunduğu 'Miraş Güneş' adını kullanan trans birey Kadir Yüksel'in, kendisine ait boş dairede başına sert cisimle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Apartmanda kötü kokuların yayılmasıyla ortaya çıkan cinayetin ardından soruşturma başlatan polis, çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, dün saat 23.45 sıralarında Bornova ilçesine bağlı Rafetpaşa Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Bir süredir kendisinden haber alamayınca kayıp başvurusunda bulunulan Miraş Güneş'e ait 5'inci kattaki kiralık daireden kötü kokular yayılması üzerine apartman sakinleri yakınlarına haber verdi. Kendisinin de bir alt katta oturduğu öğrenilen Güneş'e ait kiralık daireye giren yakınları, çekyatın içinde battaniyeye sarılı vaziyette cesediyle karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, Güneş'in başına sert cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olay yerinde sinir krizi geçiren yakınları, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. İlk belirlemelere göre, Güneş'in sert cisimle başına vurulduğu ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi.

Yakınları kayıp başvurusunda bulunmuş

Yakınları kayıp başvurusunda bulunmuş

Bir süredir kendisine ulaşılamayan Miraş Güneş'in en son 18 Şubat tarihinde görüldüğü ve bir daha haber alınmadığı ortaya çıktı. Kadir Yüksel'in zaman zaman il dışına gezmeye gittiği için, Güneş'in il dışında olabileceğini düşünen yakınları defalarca aramalarına rağmen telefona cevap verilmemesi üzerine endişelenerek 1 Mart tarihinde Çamdibi Polis Merkezi'ne kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Cinayetin kan donduran detayları

Cinayetin kan donduran detayları

Kadir Yüksel'in ölümü ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, olay yeri inceleme ekipleri evde çalışma yaptı. Kan donduran cinayete kurban giden Miraş Güneş'in, başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ileri sürüldü. Ayrıca, Güneş'in öldürüldükten sonra battaniyeye sarılarak çek yatın içerisine koyulduğu tespit edildi. Yüksel'in kim yada kimler tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı derinleştirdi. Ekipler, Güneş'in yakınlarının ifadesine başvururken, ayrıca evin çevresinde bulunan güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Kadir Güneş'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

"Üzgündü biraz ağladı, sinirleri bozuktu herhalde"

"Üzgündü biraz ağladı, sinirleri bozuktu herhalde"

Miraş Güneş'in ölümü ile büyük bir üzüntü yaşayan komşusu Hatice Bayram, trans birey ile en son konuşmasını DHA muhabirine anlattı. Bayram, 'Şubat'ın 18'i kandil günü aradı beni, sabah 09.00 sıralarında. Bende 'sabah sabah niye arıyorsun' dedim, 'kandil için arıyorum' dedi. Mayko derdi bana, kandilin mübarek olsun dedi. Üzgündü biraz ağladı, sinirleri bozuktu herhalde. O günden sonra hiç görmedim ama bakıyordum arabasını genelde sokağa park ederdi hiç arabasını da görmedim.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
279
80
75
17
15
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pınar Sahin

100 kez trans birey demişssiniz yazarken sizdemi ayrıştırıyorsunuz vatandaş neden denmiyor bu insan uzaylımı ?

Cüneyt Şişman

kadın cinayetine neden kadın cinayeti diyorsak buna da o yüzden trans birey diyoruz. vatandaş olduğu için değil, trans birey olduğu için öldürülmüş olabilir.

Melih Ugur Oktar

Yeter artık dedikçe artıyor, yazıklar olsun

uzaklardan

Allah rahmet eylesin de neden trans birey demişsiniz sürekli?