Görüş Bildir
Haberler
AKP’nin Gözdesi Duran Kardeşler’e Yeni Koltuk

AKP’nin Gözdesi Duran Kardeşler’e Yeni Koltuk

Ulaş
24.05.2022 - 12:19

AKP’ye yakınlığı ile bilinen SETA Vakfı’nın Başkanı Burhanettin Duran’ın Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak atanan kardeşi Rıdvan Duran’dan sonra üçüncü kardeşi Ömer Faruk Duran da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İstanbul bölge Temsilcisi olarak atandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün Hüseyin Şimşek'in haberine göre Duran ailesinden Burhaneddin Duran, Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018’deki seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi yapıldı. 

Burhaneddin Duran aynı zamanda gazetecileri fişleyen raporlara imza atan SETA’nın da Genel Koordinatörü olarak görevli.

Duran ailesinin bir diğer üyesi Rıdvan Duran da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda bakan yardımcısı olarak görevlendirildi. Rıdvan Duran daha önce de Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nü yapmıştı.

Duran kardeşlerin üçüncüsü olan Ömer Faruk Duran da kamuda önemli bir göreve getirildi.

İstanbul Arel Üniversitesi psikoloji bölümü mezunu Ömer Faruk Duran, AKP ve MHP’li kurul üyelerinin aracılığı ile RTÜK’te Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

İstanbul Arel Üniversitesi psikoloji bölümü mezunu Ömer Faruk Duran, AKP ve MHP’li kurul üyelerinin aracılığı ile RTÜK’te Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

Üstelik Ömer Faruk Duran, eğitim gördüğü alanla hiçbir ilgisi bulunmayan, frekans tahsislerinden teknik denetimlere ve lisans işlemlerine kadar çok sayıda teknik görevle sorumlu İzin ve Tahsisler Dairesi’ne başkan oldu.

BirGün’ün, basın müşaviri aracılığıyla uzmanlık alanı olmamasına rağmen, Ömer Faruk Duran’ın neden bu göreve getirildiği, kimlerin referans olduğu ve kararın ne şekilde alındığına ilişkin sorularını RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yanıt vermedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
9
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mario_zcom

HARAM ZIKKIM OLSUN ÇOLUĞUNUZDAN ÇOCUGUNUZDAN ÇIKSIN YEDİKLERİNİZ.

sinan

oğlum bunlarda beslenecek adam sayısı hiç mi bitmiyor lan

Toprak Erinç

Bunları lazımlık olarak atasalarda bizde sicmaya doymasak