Meğer Her Derde Devaymış: Doğal Böcek İlacından Halı Temizleyiciye Arap Sabununun Farklı Kullanım Alanları
Arap sabunu yüzyıllardır kullanılan, içerisinde doğal yağ bulunan bir temizlik ürünü. Çoğunlukla açık kahverengi veya sarı renkte olan Arap sabunu, macunsu kıvamı nedeniyle 'yumuşak sabun' olarak da biliniyor. Temizlik yaparken kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız Arap sabununu denemenizi tavsiye ederiz. Üstelik hemen hemen bütün yıkama ve temizlik işlerinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Şimdi gelin, Arap sabununu nerelerde kullanabileceğinize birlikte bakalım!
Misafirlerin Ağzını Açık Bırakacak Pencerelerden Dolap İçlerine Kadar Dip Bucak Ev Temizliği Nasıl Yapılır?
Evde misafir ağırlama planları yaparken sevinçten içiniz bir hoş olmaz mı? Çeşit çeşit aperitifler hazırlanır, çay demlenir. Muhabbetin yanında iyi gidecek her şey masaya konur. Tabii eve gelen misafirin karşısına pasaklı bir şekilde çıkmak olmaz. Bir sürü insan evinize girip çıkacağı için hâliyle evinizin tertemiz olması gerekir. Gözleri fıldır fıldır dönen, en ufak toz zerreciğine hapşıran, pek hazzetmediğiniz arkadaşlarınız da evinize gelebilir. Telaşlanmayın, artık evinizin temizliğine kimsenin laf edemeyeceğini söyleyelim. Size anlatacaklarımız ile dip bucak ev temizliğini en ince ayrıntısına kadar çözeceksiniz.
Gibi Dizisindeki Vücutçu Yalvaç Gibi Terleseniz Bile Ter Kokmamanızı Sağlayacak Doğal Yolları Anlatıyoruz
Bahar aylarının gelmesiyle sıcaklıklardaki artış, vücudumuzda birtakım değişikliklere yol açıyor. Sıcak ve neme karşı vücudun doğal tepkisi olan ter, pek çok kişi için istenmeyen sonuçlar doğurabilir. İş yeri, okul, sosyal ortamlar ve toplu taşımalarda ter kokusu sosyal fobiye neden olabiliyor. Kişiler, hem kendilerinin rahatsızlık hissetmemesi hem de etrafındakilerin kötü kokuya maruz kalmaması için deodorantlara, parfümlere ve diğer temizleyicilere yöneliyor. Peki, doğal ve pratik yollarla da ter kokusunu önleyebileceğinizi biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız sizler için bu yöntemleri derledik. Listemize geçmeden önce hatırlatmamızda fayda var: Önerdiğimiz yöntemleri uygulamanız için herhangi bir alerjinizin olmadığına emin olun. Ciltte yanma veya tahriş görürseniz uygulamaya devam etmeyin. Öyleyse başlayalım!
"Yok Artık!" Dediğinizi Duyar Gibiyiz: Vazelinin Kullanım Alanlarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız
Vazelinin bulunuş hikayesinin petrol kuyularına dayandığını biliyor muydunuz? Vazelini petrol kuyularındaki iş pompalarını tıkayan bir maddenin, aynı zamanda işçilerin yaralarını ve kesiklerini iyileştirdiğini gören petrol kuyusu sahibi ve kimyager olan Robert Chesebrough keşfediyor. Bu maddeyi ise “Vazelin Petrol Jeli” adıyla piyasaya sürüyor. Daha çok cilt bakımında tercih edilen vazelin, birçok farklı sorunun çözümünde de kullanılıyor. Eminiz ki yazımızı okuyunca sizin de şaşırıp kalacağınız bazı maddeler olacak. Öyleyse gelin, vazelinin nelere çare olduğuna ve nerelerde kullanıldığına birlikte bakalım.