Görüş Bildir
Haberler
Misafirlerin Ağzını Açık Bırakacak Pencerelerden Dolap İçlerine Kadar Dip Bucak Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Misafirlerin Ağzını Açık Bırakacak Pencerelerden Dolap İçlerine Kadar Dip Bucak Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

21.05.2022 - 07:15

Evde misafir ağırlama planları yaparken sevinçten içiniz bir hoş olmaz mı? Çeşit çeşit aperitifler hazırlanır, çay demlenir. Muhabbetin yanında iyi gidecek her şey masaya konur. Tabii eve gelen misafirin karşısına pasaklı bir şekilde çıkmak olmaz. Bir sürü insan evinize girip çıkacağı için hâliyle evinizin tertemiz olması gerekir. Gözleri fıldır fıldır dönen, en ufak toz zerreciğine hapşıran, pek hazzetmediğiniz arkadaşlarınız da evinize gelebilir. Telaşlanmayın, artık evinizin temizliğine kimsenin laf edemeyeceğini söyleyelim. Size anlatacaklarımız ile dip bucak ev temizliğini en ince ayrıntısına kadar çözeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce her tarafı bir güzel toplayın.

1. Önce her tarafı bir güzel toplayın.

Gelen misafirin karşısına eviniz dağınıkken çıkmamanızı öneririz. Bu yüzden evinizi toplayıp temizlemeniz gerekir. Her yerde eşyalarınız varken temizlik yapmanın zorluğunu da göz ardı etmemelisiniz. Önce dağınıklıktan kurtulun ki temizlik yaparken eşyalarınızı oraya buraya çekmek zorunda kalmayın. Bir sonraki adımda eşyaların altındaki tozları temizleyeceğiniz için koltukların yerini temizliğe hazır hâle getirin. Her şey hazır olduktan sonra masa ve sehpaların üstünde fazla gördüğünüz eşyaları da kaldırabilirsiniz. Maksadınız temizlik yaparken işinizi kolaylaştırmak olmalı, göz ferahlığı da cabası. Dağınıklıktan kurtulmanız hem temizliğe kolay bir başlangıç yaratabilir hem de sizi motive edebilir!

2. Kaba temizliği yapın.

2. Kaba temizliği yapın.

Direkt dip bucak temizliğe başlamak yorucu olabilir. Acele etmeyin, her şey sırayla! Önce her yeri süpürün. Yerde kalmış tozlar ve çer çöp bir güzel yok olsun. Mümkün olduğunca köşelere girmeye çalışın ama olmuyorsa da kendinizi üzmeyin. Silme işlemine geçtiğinizde köşeleri zaten temizleyeceksiniz. Hazır süpürüyorken halılarınızın üstüne de güzelce süpürge tutun. Umuyoruz ki süpürgenizin çekim gücü iyidir. Eliniz değmişken ekstra süpürge başlığınız varsa koltuklarınızın üstünü de çekmenizi öneririz. Üstelik evcil hayvanınız varsa koltuklarınızı süpürmeniz çok önemli.

3. Süpürmekten sonra silmenin geleceğini zaten biliyorsunuz.

3. Süpürmekten sonra silmenin geleceğini zaten biliyorsunuz.

Her türlü tozdan kurtulduktan sonra sıra hepimizin bildiği viledalamaya geldi. Her tarafı silerken elektrikli süpürgenin ulaşamadığı noktalara paspas sayesinde ulaşabilirsiniz. Parkeleriniz ve taş yüzeyler için farklı ürünler kullanabilirsiniz. Bu sefer elinizi korkak alıştırmadan paspas yardımıyla ayrıntılı bir biçimde yüzeyleri silmenizi öneririz.

4. Ev temizliğinin vazgeçilmez bir parçası da toz almak.

4. Ev temizliğinin vazgeçilmez bir parçası da toz almak.

Etraf derli toplu, yerler ve koltuklar temiz fakat evinizde temizlenecek daha pek çok mobilya var. Mobilyaların yapısı değişiklik gösterebileceği için ıslak ve kuru olan toz bezlerinizi yanınıza alıp bütün yüzeylerin üstünden geçin. Kafanızı çevirip etrafınıza baktığınızda tekrar tozlar görebilirsiniz. E toz almak böyle bir şey, buna çok takılmadan gerekli gördüğünüz yerleri yeniden silebilirsiniz. Mutfak ve banyoda ise toz alma yerine yüzey temizliği yapmanız gerekir. Uygun temizlik malzemeleri seçip mutfak ve banyonuzdaki tüm yüzeylerin üstünden geçmeyi unutmayın.

5. Temizliğin en zorlu kısımlarından biri ise cam silmek.

5. Temizliğin en zorlu kısımlarından biri ise cam silmek.

Gelelim pencere temizliğine! Önce pencere pervazlarından başlamanızı öneririz. Pervaza çıkmak size korkutucu geliyorsa uzayan saplı bezler ya da küçük paspaslar ile silebilirsiniz. Hatta sırf pervazlar için üretilen mıknatıslı ürünlerden de yardım alabilirsiniz. Daha sonra camlar için üretilen temizlik malzemeleri seçip camlarınızı silin. Camların açılmayan kısımlarının dışını silmek sizi zorlayabilir. Köşelerde de biraz fazla vakit geçirmeniz gerekebilir ama yılmayın. Temizlik bittiğinde her şeyi daha net göreceksiniz! Ek olarak aynalarınızı da cam silme malzemeniz ile pırıl pırıl temizleyebileceğinizi hatırlatalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Son olarak dolaplarınızı düzenleyin.

6. Son olarak dolaplarınızı düzenleyin.

Evet, tam tekmilli bir temizlik istiyorsanız mutfak, banyo ve yatak odanızdaki tüm dolaplarınızı boşaltın. Dolaplarınızı güzelce sildikten sonra tekrar düzenli bir biçimde yerleştirin. Giysi dolaplarınıza birer lavanta poşeti ya da sevdiğiniz başka kokular asabilirsiniz. Temizliğiniz bittiğinde dolaplarınızı açar açmaz ferahlama hissedeceğinize eminiz.

7. Temizlik kol kuvveti isteyen bir iş.

7. Temizlik kol kuvveti isteyen bir iş.

Aman dikkat edin, temizlik yaparken ara verip dinlenmeyi unutmayın. Yeri geliyor ağır süpürgeleri sürüklüyorsunuz, yeri geliyor su dolu kovayı taşıyorsunuz. Yüksekteki dolaplardan eşyalar indirip kaldırıyorsunuz ya da yerlere eğilip temizliyorsunuz. Tüm bu adımlar fiziksel olarak yorucu olabilir. Temizlik sonrası mis gibi kokan evinizde otururken bacaklarınızı uzatıp parlayan yüzeylere baktığınızda hissedeceğiniz mutluluğu düşünün. Detaylı ev temizliğiniz bir iki gün sürebilir ama korkmayın. Büyüklerimizin “El cüher, göz hayın.” sözüyle anlattığı gibi: Gözünüze çok iş var gibi görünse de başladığınız zaman kolayca yapıldığını fark edeceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
6
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın