Görüş Bildir
Haberler
Böcekleri Uzaklaştırmadan Evcil Hayvan Eğitimine Kadar Vicks'in Kullanım Alanları

Böcekleri Uzaklaştırmadan Evcil Hayvan Eğitimine Kadar Vicks'in Kullanım Alanları

28.05.2022 - 08:08

Yoğun mentol kokusuyla hafızalara kazınan ve özellikle bir dönemin oldukça sık kullanılan kremi Vicks'in aynı zamanda birçok şeye iyi gelen mucizevi bir etkisini olduğunu biliyor muydunuz? Hemen herkesin evinde bulunan bu kremi tek bir amaçla kullanıyor olabilirsiniz ancak aslında Vicks'in faydaları ve kullanım alanları saymakla bitmiyor. Gelin, her evin olmazsa olması Vicks kremin çeşitli kullanım şekillerine birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Baş ağrısını geçirmeye yardımcı olur.

1. Baş ağrısını geçirmeye yardımcı olur.

Geçmeyen baş ağrınız için Vicks'i deneyebilirsiniz. Bu kremin içeriğindeki mentol baş ağrısına oldukça iyi gelir. Başınız ağrıdığında alnınıza ve şakak kısmınıza bir parça sürerek masaj yapmanız baş ağrınızı büyük oranda azaltır.

2. Sivrisinekleri ve böcekleri uzaklaştırır.

2. Sivrisinekleri ve böcekleri uzaklaştırır.

Yaz ayları geldiğinde en büyük sorunlardan biri sivrisinekler ve böcekler tarafından ısırılmak. Neyse ki Vicks'i kapağı açık olacak şekilde odanızın bir köşesine koyarsanız sivrisineklerin ve böceklerin odanızdan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca böcek ve sinek ısırıklarında kızaran bölgeye küçük bir parça Vicks sürdüğünüzde bu bölgenin daha hızlı iyileştiğini görebilirsiniz. Üstelik kremin ferahlatıcı etkisiyle ısırılmadan kaynaklı kaşıntının azaldığını da fark edebilirsiniz. Bunların haricinde Vicks'in içeriğindeki kafur, bit ilaçlarında da kullanılır. Dolayısıyla Vicks'i bit önleyici ve uzaklaştırıcı olarak da tercih edebilirsiniz.

3. Tırnak mantarına karşı etkili bir yöntem.

3. Tırnak mantarına karşı etkili bir yöntem.

Vicks, antibakteriyel özelliği sayesinde tırnaklarda sararma ve kalınlaşma şeklinde kendini gösteren tırnak mantarının tedavisinde de destekleyici olarak kullanılabilir. Ayakta oluşan tırnak mantarları için ayağınızı yıkayıp iyice kuruttuktan sonra Vicks'i mantar olan bölgeye sürün ve üzerini kapatın. Tırnak mantarı iyileşene kadar bu yöntemi uygulamaya devam edin, yaklaşık iki hafta içinde mantarlı tırnağın rengi açılmaya başlar.

4. Topuk çatlaklarını iyileştirir.

4. Topuk çatlaklarını iyileştirir.

Özellikle yazın gelmesi ve havaların ısınmasıyla çatlayan topuklar ve kalınlaşan deriler için de etkili bir yöntem var. Önce topuğunuzu yumuşayana kadar ılık suda bekletin ve bir ayak törpüsü ile törpüleyin. Ardından topuğunuza Vicks sürün ve ayağınıza çorap giyin. Bu ipucu sayesinde topuktaki çatlakların büyük oranda azaldığını ve yumuşadığını göreceksiniz.

5. Dudakların çatlamasını önler.

5. Dudakların çatlamasını önler.

Kış mevsiminin ve soğukların gelmesiyle dudaklar çatlamaya başlar. Nemlendirici kremler dışında kullanacağınız alternatif yöntem ise dudaklarınıza küçük bir miktar Vicks sürmek. Vicks dudaklardaki ölü deriyi atarak nemlendirme etkisi yaratır ve çatlakların önlenmesine yardımcı olur. Uygulama sırasında Vicks'in ağzınıza girmemesine dikkat etmeniz yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kulak ağrısını hafifletmeye katkıda bulunur.

6. Kulak ağrısını hafifletmeye katkıda bulunur.

Kulak ağrınız varsa küçük bir pamuk parçasını yuvarlak hâle getirip pamuğa Vicks sürdükten sonra kulağınıza yerleştirin. Bu yöntem kulak ağrısını azaltmada etkili ancak enfeksiyonu önlemediğini bilmeli ve en kısa sürede doktorunuza danışmayı ihmal etmemelisiniz.

7. Morarmaları iyileştirmede etkili.

7. Morarmaları iyileştirmede etkili.

Çarpma ya da düşme gibi sebeplerden oluşan morlukları geçirmede Vicks'i kullanabilirsiniz. Ezilen bölgeye Vicks sürerek morlukların ne kadar hızlı iyileştiğini görebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise Vicks'i sürdüğünüz bölgede açık bir yaranın olmaması.

8. Soğuk algınlığında kullanabilirsiniz.

8. Soğuk algınlığında kullanabilirsiniz.

Bazı hastalıklar nedeniyle burnunuz tıkandığında nefes almakta ya da uyumakta zorlanabilirsiniz. Böyle durumlarda bir kaptaki sıcak suyun içine küçük bir miktar Vicks koyarak havayı içinize çekin. Bu yöntem hem burnunuzu açar hem göğsünüzün yumuşamasını sağlar.

9. Evcil hayvanlarınızdaki kullanımına bir bakın!.

9. Evcil hayvanlarınızdaki kullanımına bir bakın!.

Evinizde mobilyaları ve tırnaklamaması gereken eşyaları tırnaklayan bir kediniz varsa Vicks kullanmaktan çekinmeyin. Evet, yanlış duymadınız! Veterinerlerin söylediğine göre kedi ve köpekler Vicks kokusuna dayanamıyorlar. Bu yüzden kedinizin tırnaklamayı sevdiği mobilyaya ya da eşyaya Vicks sürebilir ya da Vicks'i kapağı açık şekilde orada bırakabilirsiniz. Aynı şekilde evcil hayvanınızın evde tuvaletini yapmasını istemediğiniz bir yer varsa buraya da Vicks sürmeyi deneyebilirsiniz. Vicks kokusunu sevmeyen evcil hayvanlarınız için etkili bir çözüm gibi görünüyor!

Vicks'i saydığımız tüm bu yöntemlerde kullanabilir ve kremin mucizevi etkilerini görebilirsiniz. Tabii siz yine de bunların tedavi yöntemi olmadığını unutmayın! Başınız veya kulağınız ağrıyorsa ya da herhangi bir sağlık probleminiz varsa önce bir doktora danışmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın