Görüş Bildir
Haberler
Suç ve Şiddet İçerir: Örgütlü Suç ve Mafya Konulu 15 Sürükleyici Yabancı Dizi

Suç ve Şiddet İçerir: Örgütlü Suç ve Mafya Konulu 15 Sürükleyici Yabancı Dizi

coptron
25.10.2017 - 18:12

Mafya ve Şiddet konularını sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken dizileri sizin için derledik...

İyi Seyirler!

Not: Dizi bilgileri turkcealtyazi'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Peaky Blinders

1. Peaky Blinders

Dizi savaş sonrası İngiltere'de geçiyor. Savaş sonrasında ortaya çıkan kurallarla ayakta kalmaya çalışan eski askerler ve çete üyeleri arasında geçen acımasız yaşamı konu ediniyor. Başrol karakteri Tommy, Peaky Blinders çetesinin başı olan abisinin yanında hayatlarını suç üzerinden düzene sokmaya çalışıyor.

2. The Sopranos

2. The Sopranos

Dizinin ilk bölümü HBO kanalında 10 Ocak 1999’da gösterilmiş; 6 sezon ve toplam 86 bölüm sonunda 10 Haziran 2007’de final bölümü ile sona ermiştir.

New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuştur. Dizi aynı zamanda Soprano ailesinin bireyleri ve Tony’nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunar. Dizinin senaryosunda belki de en önemli yeri tutan Tony ve psikiyatristi Dr. Jennifer Melfi arasındaki diyaloglar, 6 sezon boyunca suç-ahlak dengesinin tartışılması açısından dizinin en çok hatırda kalan sahneleri olmuştur.

3. Narcos

3. Narcos

NetFlix dizisi Narcos, uluslararası bir uyuşturucu şebekesini çökertmeye çalışan narkotik şube ve olayların merkezinde yer alacak DEA ajanı Javier Pena'nın yaşayacağı maceraları konu alıyor. Dizinin başrolünde Javier Pena karakteri ile en son Game of Thrones dizisinde yer alan Pedro Pascal (Oberyn Martell) ve Pablo Escobar rolü ile Wagner Moura yer alıyor. Yönetmenliğini Robocop'ta yer almış José Padilha'nın üstlendiği dizinin yapımcılığını ise Hemlock Grove dizisinden de yer almış Eric Newman üstleniyor. Dizide ayrıca Joanna Christie, Maurice Compte, Stephanie Sigman gibi oyuncularda yer alıyor. 1989 yılında Forbes tarafından hazırlanan listede dünyanın en zengin yedinci kişisi olarak gösterilen, Medellin Uyuşturucu Karteli'nin Kolombiyalı ünlü baronu Pablo Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor. Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde (DEA) çalışan Meksikalı bir ajan olan Javier Pena (Pedro Pascal) ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı (Wagner Moura) yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır...

4. Breaking Bad

4. Breaking Bad

50 yaşında lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White evini geçindirebilmek için bir oto yıkamacıda ek iş yapmaktadır. Mütevazi bir yaşam süren White'ın ucuz bir evi, ucuz bir arabası sıradan bir hayatı vardır. Bir gün ileri derecede akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Artık kalan ömrünün süresini tahmin etmektedir. 

Kalan ömrünü nasıl yaşayacağını düşünerek vakit kaybetmek yerine öldükten sonra karısının ve engelli oğlunun düzgün bir hayat yaşayabilmesi için bir çözüm yolu aramaya başlar. Tek kullanabileceği zekası ve kimya bilgisidir. Sokak aralarında uyuşturucu satan eski öğrencisi Jesse Pinkman'dan yardım ister. Walter White, kısa süre içinde inanılmaz bir değişim gösterecek ve olaylar hiç de planladığı gibi gitmeyecektir.

5. Gomorrah

5. Gomorrah

Aynı isimli kitabından uyarlanan Gomorrah, İtalyan bir mafya dizisi. İtalya'da çok yüksek izlenme oranlarında ulaşan dizi, Savastano ailesinin sağ kolu olan Ciro, Pietro ve onun oğlu Genny etrafında şekilleniyor. İtalya'da mafyanın yıldızının oldukça parladığı zamanlar, ama bölgelerin hakimiyeti konusunda aileler arasında büyük bir savaş yaşanıyor. Bu sırada Savastano ailesinin reisi yakalanıyor. Her ne kadar Ciro'nun da polis tarafından yakalanması an meselesi olsa da, aileyi artık onun yönetmesi gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Justified

6. Justified

Justified dizisi, Federal Şerif görevini yürüten Raylan Givens’ın etrafında yaşanmaktadır. Önceden Miami’de görev yapmakta olan Raylan Givens’ın hayatı, bir suçluyu kendisini korumak adına herkesin içinde öldürmesi ile bir anda değişir. Dizinin ilk sezonunda her bölümde farklı bir hikayeye yer verilmektedir. İkinci ve üçüncü sezondan itibaren ise hikaye ana karakterlerin üzerinden yürümeye başlamaktadır. Dizinin bazı sahnelerinin ağır işlendiği konusunda eleştiriler olsa da izlediğinizde tek eksi yönünün bu olduğunu fark edeceksiniz. Bu türü seven sevmeyen herkese hitap edebiliyor olması da oldukça önemlidir.

7. Sons of Anarchy

7. Sons of Anarchy

Sons of Anarchy, Amerika FX Networks kanalında yayınlanan bir suç, drama dizisidir. Dizi, Kaliforniya'nın küçük bir kasabasında kanun adamlarına karşı kendi yasa dışı varlıklarını korumaya çalışan bir motorsiklet çetesi olan 'Sons of Anarchy Motorcycle Club' ve etraflarında geçen olayları anlatıyor. Bu çete, bir yandan içinde bulunduğu kuralsız yaşamı sürdürmeye çalışırken diğer yandan da bölgenin suç ve uyuşturucu ağına karşı direnç göstermek, kasabayı korumak zorundadır.

Sons of Anarchy, kısaca Amerika'da uzun yıllar boyunca varlığını sürdürmüş olan motorsiklet çetelerinin yaşamlarını konu alıyor.

8. Boardwalk Empire

8. Boardwalk Empire

'Broadwalk Empire', 1920-1933 yılları arasında ABD'de tüketime yönelik içki satışının, üretiminin ve dağıtımının yasak olduğu 'İçki Yasağı Yasası' döneminde gangsterler ve politikacılar arasındaki karmaşık ilişkileri konu almaktadır. Nelson Johnson'ın 'Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City' adlı kitabından bir uyarlama. The Sopranos'un yapımcısı ve senaristi Terence Winter tarafından yaratılan dizinin ilk bölümleri Martin Scorsese tarafından yönetilmiş. Dizinin ağır topları ise Steve Buscemi, Michael Pitt, Michael Shannon ve Michael Kenneth Williams.

9. Fargo

9. Fargo

Fx'in aynı isimli filminden esinlenen dizisi Fargo, her sezonda 10'ar bölümlük bir gerçek suç hikayesini takip ediyor. Dizi, yeni bir olay ve yeni karakterleri anlatıyor.

10. Lilyhammer

10. Lilyhammer

Norveç’te bir Amerikalı emekli mafya babası. Yeni dizi Lilyhammer’ın baş kahramanı The Sopranos hayranlarının yakından tanıdığı Steven Van Zandt.

Eski bir gangsterin New York’tan kalkıp Norveç’in küçük bir kasabası olan Lilyhammer’a yerleşmesinin ne gibi sebepleri olabilir? 1994 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan bu küçük kasabaya hayrandır. Kendisini orada hiç kimsenin bulamayacağını düşünmektedir. Yakayı ele verdiyse, polisle işbirliği yapmak zorunda kalmış ve tanık koruma programına alınmış olabilir. Diğerleri bilinmez ama New York’un yeraltı dünyasında bir zamanlar söz sahibi olan Frank Tagliano için bu üç seçenek de geçerli… 

Amerikan-Norveç ortak yapımı Lilyhammer’ın çıkış noktası da bu fikir olmuş. Frank Tagliano yeni evine gelirken sadece adını değiştirmiyor, tüm gücünü, dostlarını ve alışkanlıklarını da New York’ta bırakmak zorunda kalıyor. O artık, Amerika’dan Norveç’e göç etmiş Giovanni Henriksen adında yepyeni biri. Peki, eski alışkanlıklarını, kimliğini bırakmak, kısaca maziyi unutmak bu kadar kolay olabilir mi? Daha da önemlisi; siz maziyi unutmaya çalışsanız bile, geçmiş sizi rahat bırakır mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Untouchables

11. The Untouchables

Eliot Ness, suç oranının arttığı ve polis teşkilatının günden güne kötüye gittiği bir dönemde Chicago'ya atanan bir federal ajandır. Ness'e verilen görev mafya elebaşı Al Capone'u etkisiz hale getirmektir. Fakat Capone şehirdeki gücü o kadar yüksektir ki başlangıçta kimse Ness'in başarılı olabileceğini düşünmez.

Gittikçe cesaretini kaybetmekte olan Ness bir gün deneyimli bir polis memuru olan Jimmy Malone ile tanışır ve yakın bir dostluk kurar; Malone Ness'in Chicago'daki teşkilatta rastladığı ilk dürüst insandır, Malone'un yardımıyla Ness özel ekibine silahşör George Stone'u ve muhasebeci Oscar Wallace'ı ekleyerek Capone'un çevirdiği karanlık işlerin üzerine gitmeye başlar. Ekibin Capone'a karşı kullandığı taktiklerin bir kısmı hiç de yasal değildir...

12. Gotham

12. Gotham

DC Comics’in ünlü kahramanı Batman’in şehri olarak bildiğimiz Gotham’ın, Batman'den öncesini anlatan dizi; Polis Departmanı’nda çalışan James Gordon’ı merkezine alıyor. Bruce’un Batman’e dönüşme yolculuğuna eşlik eden Gordon, şehirdeki pek çok kötü adamla da mücadele ediyor. Ayrıca Penguen, Kedi Kadın, Bilmececi ve Zehirli Sarmaşık gibi Batman evreninin birçok ünlü karakteri; gençlik halleriyle Gotham’da arz-ı endam ediyor!

13. American Crime Story

13. American Crime Story

Dünyada yaşanan tarihi cinayet davalarının konu olarak işlendiği American Crime Story’nin ilk sezonu Amerikan futboluna 70’lerde damgasını vuran ünlü sporcu V.O.J. Simpson’un eski karısı Nicole Brown Simpson’ı öldürmekle suçlandığı davayı konu alıyor. The People V. O. J. Simpson isimli ilk sezonunda, davanın kaotik atmosferi, gerçek görüntülerle her iki tarafın da bakış açısıyla izleyicilere sunuluyor. Tarihte halk tarafından canlı olarak izlenen ilk dava olarak kabul edilen bu duruşmalar serisi aynı zamanda reality show’ların da başlangıcı sayılıyor. Los Angeles’ın en gözde ve sakin semtlerinden biri olan Brentwood’da bir gün sabaha karşı ölü bir kadının bedenini gören mahalle sakininin polisi aramasıyla başlayan ve zaman geçtikçe tüm dünyanın en çok takip ettiği olay haline gelen davayı en ince detayına kadar konu alan dizide izleyiciler bütün karakterlerin kendi gözlerinden yaşananlara tanık oluyor. Günümüze kadar uzanan medyatik değeri, yüzyılın en çok takip edilen davası olması ve karar anının şaşırtıcı sonucu baştan sona dizide izleyicilerin karşısına çıkıyor.

14. Snatch

14. Snatch

Londra'da gerçek hayatta yaşanan bir soygundan esinlenen dizi, bir kamyon dolusu külçe altını çaldıktan sonra organize suç dünyasına giren, yirmi kişiden oluşan bir grup dolandırıcıya odaklanıyor. Bu serseri hırsız çetesi, çingene kavgaları, uluslararası gangsterler ve kötü adamların var olduğu yeraltı dünyasının hain sularında gezinmeyi çabuk öğrenmek zorundadırlar.

15. The Making of the Mob: New York

15. The Making of the Mob: New York

The Making of the Mob, New York'un azılı ve ünlü gangsteri Charles “Lucky” Luciano ve New York'taki suç çetesindeki yükselişine dayalı 8 bölümlük mini dizidir. Charles “Lucky” Luciano'nun yanı sıra Meyer Lansky ve Benjamin “Bugsy” Siegel gibi diğer ünlü gangsterlerin de mahalle çete üyesi olarak işe başlamalarından ölüm saçan birer mafya üyesi ve kaçakçı olmalarına kadar geçen yükselişi gözler önüne sermektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
205
113
62
50
41
40
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?