onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Schengen Vizesi nedir?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Schengen Vizesi nedir?

TraVisEdu® Tercüme | Vize | Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
18.03.2014 - 17:58 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 18:14

Schengen Vizesi nedir?

Etiketler: Schengen Vize Başvurusu, Schengen Vizesi, schengen vizesi başvuru, schengen vizesi için gerekli belgeler, Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar

1995’te Avrupa Birliğinde yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki iç sınır kontrollerini kaldırmışlardır. Schengen bölgesi dışında kalan sınır kontrollerinde de ortak vize uygulamaları, polis kontrolleri ve yargı uygulamaları hayata geçirilmiştir.

Schengen anlaşmasına taraf olan ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. Bulgaristan, İsviçre, İzlanda ve Norveç de Schengen ülkeleri ile özel bir anlaşma imzalayarak, aynı kural ve uygulamaları benimsemişlerdir.

Schengen bölgesi ne üye ülkelerden birinde alınan schengen vizesi ile girildiğinde anlaşmaya taraf olan bütün ülkelerde serbestçe seyahat hakkına sahip olabilirsiniz. Schengen vizesi başvurusu esnasında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de eğer birden çok ülkeye giriş yapılacak ise ilk giriş yapılacak ülkeye veya en uzun süre kalınacak ülkeye schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır. Ayrıca başvuru formunda ilk giriş yapacağınız ülke mutlaka belirtilmelidir. Mesela Almanya’ya seyahat etmek için Yunanistan Konsolosluğuna yapılan vize başvuru sonucunda vize alınsa bile alınan Schengen vizesi ile direkt olarak Almanya’ya giriş yapmak mümkün değildir. Ancak Yunanistan’a giriş yapıp daha sonra direk Almanya’ya veya diğer schengen ülkelerine seyahat etmek mümkün olabilir. Schengen bölgesinde kalış süreniz pasaportunuza basılı olan tarihler ile sınırlıdır. Schengen ülkeleri ortak SIS (SBS) veya Schengen Information System (Schengen Bilgi Sistemi) adı verilen ortak veri tabanını kullanmaktadır. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine seyahat etme hakkı verilen kişiler hakkında bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve her Schengen vizesi başvurusu sırasında üye ülkelerin yetkili makamları bu veri bankasını kullanırlar. Önceki seyahatlerinizden birinde Fransa’da trafik kurallarının ihlal etmiş olmanız bile sizin Almanya’ya yapacağınız Schengen vize başvurusu ret ile sonuçlanmasına sebep olabilir. Schengen vize süreniz aşmanız durumunda süreye ve Vize türünüze bağlı olarak para cezası ve 3 ile 5 yıl arası schengen vize başvurusu otomatik olarak ret edilmesine sebep olabilir. Kesinlikle vize süreniz dolmadan önce konsolosluğa başvuru yaparak gerekçenizi belirtmeniz ve daha sonraki vize başvurularında vizenizi uzatmanızın gerekçesini konsolosluğa ibraz etmeniz gerekmektedir. Schengen vizesi kalış izninizi aşmadan Schengen bölgesinden ayrılmanız menfaatinize olacaktır. Aksi takdirde daha sonraki başvurularda ek belgeler sunmak zorunda kalabilir ve uzun değerlendirilme süreci yüzünden seyahat planlarınız aksayabilir ve hatta ve konsolosluğa mülakata çağırılabilirsiniz.

Kaynak: http://www.schengenvize.net/schengen-...
TraVisEdu® Tercüme | Vize | Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı T: 0212 227 00 36 A: Sinanpaşa Mh. Köyiçi Meydan Sk. Şelale Apt. No.3/9 Beşiktaş-İstanbul www.travisedu.com www.ingiltereyevize.net www.ingilterevizesiturkiye.com www.schengenvize.net
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0