Savaş Kapıya Dayandı! Danimarka, Kadınları da Zorunlu Askerlik Kapsamına Alacağını Açıkladı
Savaş Kapıya Dayandı! Danimarka, Kadınları da Zorunlu Askerlik Kapsamına Alacağını Açıkladı
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Rusya'nın 2022 yılında Ukrayna'yı işgalinin ardından Avrupa devletlerinin hükümet ve askeri yetkilileri silahlanma çağrısında bulunuyor ve NATO ittifakına katılıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İskandinav ülkeleri Finlandiya ve İsveç, Avrupa'daki savunmasını güçlendirmek üzere NATO ittifakına katılmıştı. Baltık ülkeleri Letonya, Litvanya ve Estonya ise Rus sınırlarına savunma duvarı inşa etmek için çalışmalara başlamıştı.
Avrupa'da Rusya ile olası bir savaş için hazırlıklar sürerken bir diğer hamle de Danimarka'dan geldi. Milliyet'in derleme haberine göre Kopenhag hükümeti kadınları da zorunlu askerlik kapsamına almaya ve askerlik hizmet süresini uzatmaya hazırlanıyor.
Danimarka Başbakanı Metter Frederiksen yaptığı açıklamada,
Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen ise yaptığı açıklamada,
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İskandinav ülkelerinden ikisi olan Norveç ve İsveç'te kadınların askerlik hizmeti yapması zorunlu. Danimarka hükümeti de 2026 yılında kadınları zorunlu askerlik kapsamına almayı planlıyor. Eğer bu plan gerçekleşirse Danimarka Avrupa'da kadınların zorunlu olarak askerlik yaptığı 3. ülke olacak.
Nüfusu yaklaşık 6 milyon olan Danimarka, askerlik süresini 4 aydan 11 aya uzatmayı planlıyor. NATO'ya milli gelirinin % 1.4'ünü verirken bu oranı da % 2'ye çıkarmayı hedefliyor. Kısacası savunma alanında çok uzun zamandır ABD'ye bel bağlayan Danimarka da giderek ve kadınları dahil ederek silahlanıyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Oğlum bunlar askerlik yapıyorsa bizde hayli hayli olması lazım bu uygulamanın. Bizim dört tarafımız düşman, resmen ateş çemberi🤷🏻♀️
Kurtuluş savaşında kağnıyla cepheye mermi taşıyan,askere ekmek giyecek yetiştiren mermi fabrikalarında çalışan analarımızın yanında bunlar hikaye kalır,dama... Devamını Gör
TR ye gelsin bu uygulama tam cinsiyet eşitliğini savunan kadınlar nerde ? Belki bu sistem olsa erkeklerin de görev süresi yükü vs hafifleyecek.