Görüş Bildir
Haberler
Maliye Bölümü Nasıl? Üniversite Tercihlerinde Maliye Seçecek Adayların Mutlaka Bilmesi Gerekenler

Maliye Bölümü Nasıl? Üniversite Tercihlerinde Maliye Seçecek Adayların Mutlaka Bilmesi Gerekenler

Don't mind me
16.07.2019 - 18:47

Üniversite tercihlerinizin arasınd Maliye bölümünü yazmadan önce, mutlaka bilmeniz gerekenleri sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak, Maliye bölümünde ne öğretilir, amacı nedir?

İlk olarak, Maliye bölümünde ne öğretilir, amacı nedir?

Maliye bölümü içerdiği dersler neticesinde, muhasebe, iktisat, hukuk gibi alanları bir araya getirerek ekonomi, vergi, ticaret ve benzeri alanlarında devlet veya özel sektörde çalışacak bireyler yetiştirmek amacı güder.

Bölüm dersleri neler? Ağırlıklı olarak sayısal mı sözel mi?

Maliye yazmayı düşünüyorsanız hem sayısal hem sözel zekanıza güveniyor olmanız gerekli. İktisat, muhasebe gibi sayısal, hukuk gibi sözel dersleri bir arada göreceksiniz. Bölüm öğrencileri muhasebe-finans alanında dersler, makro ve mikro ekonomi, vergi ve iş hukuku, işletme gibi derslerden sorumlu olur, özellikle maliye bilgileri odaklı bir müfredat görür.

Peki Maliye bölümü mezunlarının iş imkanları neler?

Maliye bölümü, devlet kurumlarının belirli kademelerine, Merkez Bankası, BDDK, SPK gibi kurumlara girebilir, ağırlıklı olarak eğitimleri ve bölümün amacı da devlete ve altındaki yapılara yetiştirmeye yöneliktir. KPSS ile devlet uzmanlıklarına, denetçilik, müfettişlik gibi konumlara gelinebilir. Hem devlet bankalarında hem de özel bankalarda iş imkanı bulunuyor. 

Bunların yanı sıra bağımsız denetim firmaları, özel şirketlerin muhasebe, finans ve denetim birimleri de maliye öğrencilerine iş imkanları sunmaktadır. Ayrıca eğer isterseniz mali müşavir de olabiliyorsunuz.

Kendimi maliye alanında nasıl geliştirebilirim?

Kendimi maliye alanında nasıl geliştirebilirim?

Maliye konusunda yetkin biri olmak için güncel ekonomik ve finansal gelişmeleri takip etmeniz önemli, değişen yönetmelikler ve yaşanan değişimleri izlemek sizin bu alandaki hukuki bilginizi ve bakış açınızı geliştirebilir. Ayrıca finans alanında okumalar yaparak bilgi sahibi olmanız, ilerleyen süreçlerde geleceğiniz konumları da etkiler.

Maliye bölümü olan üniversiteler hangileri?

Türkiye'de pek çok devlet ve vakıf üniversitesinin maliye bölümü bulunmakta. Sıralama olarak ilk 5 üniversite ise şu şekilde:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maliye'nin bana uygun olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Bu tamamen kişisel tercihte biten bir durum, yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer ekonomi ve finans ile aranız iyiyse öte yandan hukuki boyutta da kendinizi geliştirmek istiyorsanız, muhasebe bölümünü göz önünde bulundurabilirsiniz.

Tercih döneminde başarılar!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın