onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Kış Saati Uygulaması Olacak mı? Kış Saati Uygulaması Nedir, Ne Zaman Başlar?

Kış Saati Uygulaması Olacak mı? Kış Saati Uygulaması Nedir, Ne Zaman Başlar?

Her yıl 28 Ekim’de Avrupa ülkeleri yaz saati uygulamasından kış saati uygulamasına geçiyor. 2016 yılında dönemin bakanı Berat Albayrak öncülüğünde; Türkiye'de  güneş ışığından daha fazla faydalanmak ve enerji tasarrufu sağlamak için yaz saati uygulamasına geçildi. Sosyal medyada kış saatine ilişkin büyüyen tepkiler neticesinde merak ediliyor: kış saati nedir, ne zaman uygulanmaya başladı ve Türkiye kış saatine geçecek mi? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye'de  güneş ışığından daha fazla faydalanmak ve enerji tasarrufu sağlamak için yaklaşık 4 senedir yaz saati uygulaması devam ediyor. Ancak okullarda yüz yüze eğitime dönülmesi, karanlıkların çok erken bastırması gibi konular sebebiyle sosyal medyada bu konuyla ilgili başlayan bir tahammülsüzlük söz konusu.

Türkiye Kış Saati Uygulamasına Geçecek mi?

Türkiye Kış Saati Uygulamasına Geçecek mi?

Saatlerin geri alınması konusuyla ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bu uygulamayla yaklaşık 6 Milyar Dolar kâr edildiğini açıklayarak bu uygulamanın oy birliğiyle kabul edildiği noktasına dikkat çekti. Dolasıyla hükumet tarafından yaz saatinden kış saatine dönüş uygulamasında bir atak gelmeyecek gibi görünüyor.

Yaz Saati Uygulamasını Kullanan Ülkeler

Her sene Ekim ayının son hafta sonunda Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece Kış saati uygulamasına geçilir; ve saatler 1 saat geri alınırdı. Kış saati uygulamasına son veren Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile 3’e çıktı.

Yaz- Kış Saati Uygulaması Nedir?

Yaz- Kış  Saati Uygulaması Nedir?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın