Görüş Bildir
Haberler
Akçakoca Gezi Rehberi: Doğa ve Deniz Tutkunlarının Durağı Karadeniz'in İncisi Akçakoca'yı Keşfedin!

Akçakoca Gezi Rehberi: Doğa ve Deniz Tutkunlarının Durağı Karadeniz'in İncisi Akçakoca'yı Keşfedin!

Özge Tepe
15.03.2023 - 14:49

Deniziyle, kumsalıyla, her mevsim farklı balık çeşitleri ile, eşsiz gün batımı manzarasıyla, yemyeşil bitki örtüsüyle Karadeniz'in incisi Akçakoca, ziyaretçilerini bekliyor. Her yıl on binlerce insanın ziyaret ettiği, hem çevre illerden hem de tüm Türkiye'den ve dünyadan turistlerin akın ettiği Akçakoca, doğa ve deniz tutkunlarının uğrak durağı. Karadeniz havasında doyasıya tatil yapmak isteyenler tarafından ziyaretçi akınına uğrayan Akçakoca, doğal ve tarihi zenginlikleri ile sayısız gezilecek yer de sunuyor.

Bu içeriğimizde Akçakoca hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akçakoca Hakkında Bilgi

Akçakoca Hakkında Bilgi

Akçakoca, Düzce ilimizin bir ilçesi olarak biliniyor. Bu ilçenin turistik hale gelmesi yakın bir zamanda değil çok eskilerde, 1950'li yıllarda başlıyor. Turizme kazandırılmasındaki en önemli etkenlerden biri Türkiye'nin İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi büyük şehir merkezlerine çok yakın bir konumda olması. Özellikle İstanbul'dan ve Ankara'dan çok fazla turist çeken Akçakoca'ya Zonguldak'tan ve Bursa'dan da sayısız misafir geliyor.

Denizi ve kumsalı ile tanınan Akçakoca'da kıyı şeridi 35 kilometre. Bitki örtüsü bakımından çok zengin olan Akçakoca'da Karadeniz genelinde olduğu gibi fındık tarımı yaygın. Aynı zamanda kayın, kestane, ıhlamur, çınar ve meşe ağaçları ile kaplı bitki örtüsü, buranın bakir güzelliğini meydana çıkarıyor.

Akçakoca'yı ziyaret edenlerin gece olduğunda muhakkak uğradığı Çınar Caddesi, cadde boyunca ağaçlardan oluşuyor. Benzersiz güzelliği ile bu cadde, Akçakoca'daki gece hayatında önemli role sahip.

Akçakoca Nerede?

Akçakoca Nerede?

Haritada Düzce'nin Türkiye haritasındaki yerini ve Düzce ilçelerinin il genelindeki dağılımını görebilirsiniz. Akçakoca, Düzce'nin deniz kıyısını tamamen kapatan bir ilçesi olarak görülüyor.Akçakoca, Batı Karadeniz'de, Düzce ilinde yer alan bir ilçe. Türkiye'nin diğer illerinden Akçakoca'nın mesafe bilgileri şu şekilde:

  • İstanbul Akçakoca arası yaklaşık 237 kilometre ve ortalama 3.5 saat

  • Ankara Akçakoca arası yaklaşık 272 kilometre ve ortalama 3 saat

  • Bursa Akçakoca arası yaklaşık 275 kilometre ve ortalama 3 saat 15 dakika

  • İzmir Akçakoca arası yaklaşık 605 kilometre ve ortalama 6 saat

Akçakoca'nın Google haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Akçakoca'ya Nasıl Gidilir?

Akçakoca'ya Nasıl Gidilir?

Düzce'de havalimanı bulunmaması nedeniyle buraya yalnızca karayoluyla ulaşım sağlanıyor. Buraya özel aracınızla veya otobüs firmaları ile gelebilirsiniz. Kuzey Marmara Otoyolu, Adapazarı - Karasu Yolu ve D010, geçeceğiniz bazı yollardandır.

Düzce'den Akçakoca'ya gelmek için de halk otobüslerini ve dolmuşları kullanabilirsiniz.

Akçakoca'da Gezilecek Yerler

Akçakoca'da Gezilecek Yerler

Akçakoca, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile Türkiye'de en önemli turizm kentlerinden biri. Buraya geldiğinizde de mutlaka görmeniz gereken pek çok lokasyon var. İşte Akçakoca tatinizi zenginleştirecek rotalar:

Aktaş Şelalesi

Aktaş Şelalesi

Akçakoca'ya geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden ilki Aktaş Şelalesi. İlçenin Aktaş köyünde yer alan şelale, zengin bitki örtüsü ve doğası ile dikkat çekiyor. 50 metre yüksekten düşen suyun sesi ve etrafı saran yeşillikler, ziyaretçilere büyük huzur veriyor.

Adres: Aktaş Şelalesi, 81800 Hemşin/Akçakoca/Düzce

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları:

'Karasu-kocaali üzerinden gelicek arkadaşlar navigasyon yanlış gösteriyor. Öncelikle aktaş köyüne ulaşın sonrasında dogru yolu bulursunuz tabelalar mevcut köy içerisinde. Şelaleye gelicek olursak ulaşım olarak araç ile gidilebilecek son noktadan sonra dik patikalar, bazı yerlerde derenin içerisinden geçmeniz gerekiyor doğa yürüyüşünü sevmeyenler icin biraz zorlayıcı olabilir ama şelale bence görülmeye değer doğal ve temizdi görmenizi öneririm.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fakıllı Mağarası

Fakıllı Mağarası

Düzce’nin Akçakoca ilçesinin 8 km güneydoğusundaki Fakıllı Köyünde yer alan bu mağara, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından I. derece sit alanı olarak tescilli. Mağaranın toplam uzunluğu 1.017 m ziyarete açık alanı ise 350 m. Sarkıtlar, dikitler, beyaz oda olarak anılan bölmeler ve daha fazlası bu mağarada görülmeye değer.

Adres: Fakıllı Köyü İç Yolu, 81650 Fakıllı/Akçakoca/Düzce

Telefon: 05428390122

Ziyaret Saatleri: Her gün 08.30 - 22.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları:

'Yaklaşık 1 km'den uzun olan mağaranın 350 mt'si gezilebiliyor. Çok soğuk ve içinde sarkıtlardan sular damladığı için üzerinize kalın bişeyler almanızı ve kapalı ayakkabı gitmenizi tavsiye ederim ama olmasa da donmazsınız çünkü max 15 dk gibi bir sürede gezip çıkıyorsunuz.'

Ceneviz Kalesi

Ceneviz Kalesi

İki koy arasındaki bir falezde kurulu olan Ceneviz Kalesi, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Kararı ile Arkeolojik ve doğal sit alanı olarak tescillidir. ‘Ceneviz Ticaret Yolu’nda Akdeniz’den Karadeniz’e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri’’ adıyla UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne de adını yazdırmıştır.

Adres: Hacı Yusuflar, 81650 Akçakoca/Düzce

Telefon: 03805249433

Ziyaret Saatleri: 24 saat açık

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları:

'Deniz manzarası için gidilebilir bir yer fakat kale için aynı şeyi söyleyemicem. Kale beklentinin biraz altında kaldı. Kaleden ziyade işletmeye dönmüş sanki. Otopark ücreti ve kafenin oluşu ortamı bozmuş gibi. Yürüyerek ulaşım zor, çıkmanız gereken bir sürü yokuş var ama şahsi araç ile çok kolay. İçeride kale, denizkızı duası, oturmak için banklar ve aşağısında da sahil mevcut.'

Plajlar

Plajlar

Akçakoca, upuzun sahil şeridinde pek çok plajı barındırıyor. Üstelik bu plajlardan bazıları da mavi bayraklı. Akçakoca'da en çok gidilen plajlardan bazıları şunlar:

  • Ceneviz Kalesi Plajı (Mavi bayraklı)

  • Çuhallı Plajı (Mavi bayraklı)

  • Akevler Plajı

  • Kadınlar Plajı

  • Ayazlı Plajı

  • Değirmenağzı Plajı

  • Çınaraltı Plajı

  • Limoncuk Plajı

  • Akkaya Plajı

  • Çayağzı Plajı

  • Edilli Ağzı Plajı

  • Kalkın Plajı

  • Karaburun Plajı

  • Melenağzı Plajı

  • Paşalar Plajı

Kurugöl Kanyonu

Kurugöl Kanyonu

Kurugöl Köyü'nde yer alan ve adını da buradan alan kanyon, ilçe merkezine 14 kilometre mesafede. Yürüyüş parkuru ile trekking gibi aktivitelerden hoşlananlar için uygun bir alan olan Kurugöl Kanyonunu da mutlaka görmenizi öneririz.

Adres: Kurugöl/Akçakoca/Düzce

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Akçakoca'da Yapılması Gerekenler

Akçakoca'da Yapılması Gerekenler

Doğal güzellikleri ve zenginlikleri ile Akçakoca'ya geldiğinizde mutlaka yapmanız gerekenlerden bazıları şunlar:

  • Gün batımını seyredin.

  • Karadeniz'in heybetli dalgalarının oluşturduğu falezleri ziyaret edin.

  • Piknik ve mesire alanlarında piknik yapın.

  • Hamsi Festivaline katılın.

  • Yöresel pazarlardan alışveriş yapın.

  • Rıfat Ilgaz'ın öğretmenlik yaptığı Tarihi Orhangazi İlköğretim Okulunu ziyaret edin.

  • Plajların keyfini çıkarın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akçakoca'da Yeme İçme

Akçakoca'da Yeme İçme

Akçakoca, sayısız güzelliğinin yanı sıra yemekleri ile de biliniyor. Buraya geldiğinizde mutlaka gitmeniz gereken birkaç restoran ise şu şekilde:

Boğaziçi Restaurant

Boğaziçi Restaurant

Boğaziçi Restaurant, leziz balık yemekleri ile Akçakoca'da hizmet veriyor. Aynı zamanda Ege yemeklerinin de bulunduğu bu restoranda tüm Türkiye'deki meşhur yiyeceklerin tadına bakabilirsiniz. 

Adres: Ayazlı, Otel Akçakoca Sahili, Ereğli Cd No:35/1, 81650 Akçakoca/Düzce

Telefon: 0535 375 92 78

Rezervasyon Web Sitesi: bogaziciakcakoca.com

Çalışma Saatleri: 09.00 - 00.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Manzarası ve personeliyle dikkat çekti ve girdik. Çok sakin ve nezih bir ortam. Akçakoca da uzun süre olmama rağmen çok geç keşfettiğimiz bir yer. Deniz manzaralı akşamı çok loş ve sakin bir yer. Akçakocaya uğrayan insanların bu mekana ayak basmadan gitmemelerini önerim. Ustanın el lezzetin personelin ve işletmenin güleryüzünden faydalanmaları güzel bir anı olacaktır.'

Kamelya Restaurant

Kamelya Restaurant

Kamelya Restaurant da Akçakoca'daki sayısız işletmeden biri. Yiyeceklerinin lezzeti, servislerdeki özenleri ve daha fazlası ile ziyaretçiler tarafından tam not alan bu mekana uğramanızı öneririz.

Adres: Osmaniye, No:, Atatürk Cd. No:1, 81650 Akçakoca/Düzce

Telefon: (0380) 611 30 33

Çalışma Saatleri: 09.00 - 00.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları: 

'Akçakoca’da balık restaurantlarından biri olan mekanda bir çok deniz ürününü tadabilirsiniz. Lezzetli ve hızlı servisi mevcut. Tatlı ikramları için teşekkür ederiz.'

Akçakoca Hamsi Balık Lokantası

Akçakoca Hamsi Balık Lokantası

Akçakoca Hamsi Balık Lokantası, Karadeniz'in incisi Akçakoca'da Karadeniz'in en önemli deniz ürünü hamsiyi tatmak isteyenler için en iyi lokasyonlardan biri. Hamsinin her çeşidine burada ulaşabilir ve balık yemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Adres: Hacı Yusuflar, İstanbul Cd. No:120, 81650 Akçakoca/Düzce

Telefon: (0380) 611 88 66

Çalışma Saatleri: 09.00 - 22.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları: 

'Yeri ve manzarası harika. Kısıtlı park yeri var ama yol üstüne de bırakabilirsiniz. Rezervasyon gerekebilir. Pideler efsane, hamsi tava harika, salata ise zayıf. Servis hızlı ve çalışanlar güler yüzlü.'

Akçakoca'da Konaklama

Akçakoca'da Konaklama

Buraya gelmişken birkaç gün kalmak ve kafanızı dinlemek isterseniz tercih edebileceğiniz en iyi konaklama tesislerinden birkaçını sizin için listeliyoruz:

  • Akçakoca Poyraz Otel

  • Akçakoca Eftelya Otel

  • Diapolis Otel

  • Prestij Apart Otel

  • Otel Akçakoca

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akçakoca Yorumları

Akçakoca Yorumları

Akçakoca'yı ziyaret edenler, deneyimlerini diğer insanlarla paylaşıyor. İşte Akçakoca'ya gelenlerin bu lokasyon hakkında yaptıkları yorumlar:

'bolu üzerinden karadenize giden yoldaki durak...yol kenarında armut satılan tahta tezgahları, içilesi şifalı suyu olan ilçe...'

'duzcenin sirin tatil belediyesi. hayatimin ilk on senesinin her yazini gecirdigim yesillikli tatil beldesi. ilkbaharda sehirde yasayanlar dahil herkesin findik toplamaya tarlalara gittigi, yazin da herkesin klasiklesen findik festivaline gidip eglendigi kucuk, sirin, muhtesem ince ve yumusak kumu olan gorulesi tatil beldesi.'

'ozellikle, sahil turizminin yaygin oldugu mekanlara nispet, herkesten uzak kafa dinlemek icin ideal; sessiz, sakin; henuz pek fazla kimsenin kesfetmemis oldugu insanlari oldukca medeni bir ilce.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
67
51
42
40
34
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın