Hepsi Hollywood'a Film Olacak Cinsten! Tüm Zamanların En Akıl Almaz 10 Sanat Eseri Hırsızlığı
Hepsi Hollywood'a Film Olacak Cinsten! Tüm Zamanların En Akıl Almaz 10 Sanat Eseri Hırsızlığı
Bu sanat eserlerinin çalınma öyküsü Hollywood'a taş çıkaracak cinsten! Hırsızların derdi para olmayan, soğukkanlı detektiflerin davalarından oluşan öyküler bunlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
10. Fransız aksanı olan çekici bir kadının yönettiği 1974 Russborough House Soygununda 20.4 milyon dolarlık eser çalındı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Özellikle Jan Vermeer'in Lady Writing a Letter, With Her Maid ve Goya'nın 2,4 milyon dolar fiyat biçilen Woman in a Mantilla tablosu gibi seçkin başyapıtları hedeflemeleri, tam olarak ne için geldiklerini bildiklerini gösteriyor.
9. İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru, Teğmen Joe T. Meador adında bir Amerikan Ordusu subayı, Almanya'daki Quedlinburg Manastırı'ndan çok sayıda sanat eseri ve diğer eserleri çaldı.
Mücevherli bir dokuzuncu yüzyıl Samuhel İncili ve bir 16. yüzyıl dua kitabı da dahil olmak üzere birçok değerli ortaçağ antikası çalındı.
Soygun ancak 1990 yılında New York Times'ın bir haberiyle açığa çıktı ve yasal işlem başlatıldı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
8. Ghent Sunağı, 12 panelden oluşan özenli bir settir. Orta Çağ sanatı ile Rönesans arasındaki geçişi işaret eden, tarihteki ilk büyük yağlı boya tablo olarak kabul edilir.
10 Nisan 1934'te sunaktaki Adil Yargıçlar paneli bir kez daha çalındı.
7. Aralık 2007'de hırsızlar Brezilya'daki Sao Paulo Sanat Müzesi'nden 50 milyon dolardan fazla değerde tablo çaldı.
Üç dakika içinde müze, Pablo Picasso'nun Suzanne Bloch Portresi ve Brezilyalı sanatçı Candido Portinari'nin Kahve İşçisi tablosu da dahil olmak üzere koleksiyonundaki en ünlü eserlerden bazılarını kaybetti.
6. 1993 yılında Stockholm'deki hırsızlar İsveç tarihinin en büyük sanat soygunlarından birini gerçekleştirdiler.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Çalınan eserler arasında Picasso'nun The Spring, Dragonfly, The Painter ve diğer eserlerinin yanı sıra Georges Braque'ın Chateau la Roche-Guyon ve Still Life adlı iki tablosu da yer alıyordu.
5. Eylül 1972'de Montreal Güzel Sanatlar Müzesi, Kanada'nın en büyük sanat soygunu olarak adlandırılan bir olaya sahne oldu.
Çalıntı sanat eserlerini götürmek için başlangıçta bir makara sistemi denediler, ancak sonunda müzeden yürüyerek ayrıldılar.
4. İkinci kez on yıl sonra, 2004 yılının Ağustos ayında, maskeli silahlı kişiler Oslo'daki Munch Müzesi'ni basarak Munch'un Çığlık ve Madonna adlı eserlerini çaldılar.
3. Mona Lisa tablosu 20 Ağustos 1911'de Paris'teki Louvre Müzesi'nden çalınarak bir medya çılgınlığına yol açmış ve tablo dünyanın en tanınmış sanat eseri haline gelmiştir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Soygun bir gün boyunca fark edilmedi, çünkü herkes sanat eserlerinin temizlik ya da fotoğraf için kaldırıldığını düşünüyordu.
Tablo, Perugia'nın 1913'te satmaya kalkışmasına kadar iki yıldan fazla bir süre evinde saklı kaldı.
2. Isabella Stewart Gardner Müzesi 18 Mart 1990 tarihinde hırsızlar tarafından yağmalanmış ve aralarında Rembrandt, Vermeer ve Degas'nın eserlerinin de bulunduğu 500 milyon doların üzerinde değere sahip 13 sanat eseri çalınmıştır.
Bu olay, iç kamera eksikliği ve yetersiz koruma eğitimi de dahil olmak üzere ünlü müzenin güvenliğiyle ilgili temel sorunları ortaya çıkardı.
1. İkinci Dünya Savaşı, tarihin en yıkıcı savaşı olmasının yanı sıra, özellikle Avrupa'da dünyanın en ünlü sanat eserlerinin belki de dünyanın en büyük soygunu olmuştur.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yağmalanan sanat eserleri Avrupa'nın çeşitli yerlerinden alınarak Paris'teki Musée Jeu de Paume ve Münih'teki Nazi karargahı gibi yerlere saklandı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın