Petroldeki Yükseliş 80 Kişinin Canına Mal Oldu: Akaryakıt Fiyatları 92 Ülkede Protesto Edildi
Petroldeki Yükseliş 80 Kişinin Canına Mal Oldu: Akaryakıt Fiyatları 92 Ülkede Protesto Edildi
Dünyada yükselen enflasyonla birlikte artan hayat pahalılığı geçim sıkıntısını arşa çıkardı. Özellikle enflasyonla mücadelede ABD'nin hamleleri fakir ülkeleri zor sokarken, Rusya-Ukrayna gerilimiyle artan enerji giderleri de dünyada halkları sokağa döktü. Geçen yılın başından bu yana dünyada tüm ülkelerde yapılan protestolar devasa bir artış gösterdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Akaryakıt fiyatlarındaki artış hayatının her alanını etkilerken, dar gelirlerin önceliği ve insanların temel gideri olan gıda, aydınlatma, ısınma ve ulaşıma her alanda etkisini gösterdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Akaryakıt fiyatlarında rekor yükselişe karşı Afrika ülkesi Sierra Leone'da başlayan protestolar, Ağustos ayında şiddetli çatışmalara dönüştü. 5 polis memuru ve 20 sivil hayatını kaybetti.
Şehirde protestolar, sokağa çıkma yasağı ve internetin kesilmesi gibi sert önlemlerle durdurulmaya çalışılırken, Devlet Başkanı Julius Maada Bio protestoları darbe girişimi olarak algıladıklarını açıkladı.
2022'nin ilk 9 ayın yakıt fiyatlarının protesto edilmedi tek bir ülke bile yok.
Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş yakıt fiyatlarını artıran en önemli faktör olurken, bu konuda tek başına değil.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Akaryakıt fiyatlarını protesto eden 92 ülke ve bölge içinde Sri Lanka öne çıkmıştı. Asya'da en yüksek enflasyon oranlarından birine sahip olan Sri Lanka, halen büyük bir yaşam maliyeti krizi yaşamaya devam ediyor.
Hükümetler enflasyonla mücadele ederken, vatandaşların da protestoları sürüyor. Ancak bazı ülkelerde fatura ağır oluyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın