onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Parlamenter Sistem' Mesajı: 'Başkanlık Sisteminden Memnunuz, Yola Devam'

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Parlamenter Sistem' Mesajı: 'Başkanlık Sisteminden Memnunuz, Yola Devam'

Batuhan
30.09.2021 - 13:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşü uçakta önemli açıklamalarda bulundu. Putin'le yaptığı görüşmeye değinen Erdoğan, İdlib'de kalıcı nihai çözüm vaktinin geldiğini konuştuklarını söyledi. Muhalefetin 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' isteğine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı, başkanlık sistemini getiren bir iktidarın muhalefetin kuyruğuna takılmayacağını belirterek ''Başkanlık sisteminden memnunuz, yola devam edeceğiz'' dedi. Fahiş fiyat denetimlerine dair de konuşan Erdoğan, bazı marketlere ceza verilebileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün Rusya'nın Soçi kentinde yüz yüze yaklaşık 3 saat süren bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda dönüş yolunda uçakta Rusya ziyaretini değerlendirdi, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

"Turizmde Rusya bize ciddi destek verdi"

"Turizmde Rusya bize ciddi destek verdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyaretini şu sözlerle değerlendirdi:

''Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'in davetine icabetle Soçi'ye yaptığım çalışma ziyaretini verimli bir şekilde tamamladık. Zaten sürekli telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğimiz Sayın Putin'le uzun bir aradan sonra yüz yüze yaptığımız bu ikili görüşmede, ülkemiz ile Rusya arasındaki ilişkileri ve bölgesel konuları ayrıntılı şekilde ele alma imkanımız oldu. Hem ikili ilişkilerimize yeni ve güçlü bir ivme kazandırmak hem de bölgemizde yaşanan gelişmeleri ele almak için üç saati aşkın bir görüşme yaptık. Bu çerçevede, bu senenin ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50'ye yakın artışla 21 milyar doları aşan ticaret hacmimizi, ortak hedefimiz olan 100 milyar dolar seviyesine ulaştırmak için atılacak adımlara odaklandık.

Stratejik bir işbirliği alanı olarak gördüğümüz enerji sahasında da mevcut işbirliğini ilerletme hususunda mutabık kaldık. TürkAkım ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerine ilişkin durumu değerlendirdik. Malum, kısa bir süre önce Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'ni ziyaret etmiştik. Burada 10 bin genç Türk mühendis çalışıyor. Bunun yanında 3 bin genç Rus mühendis çalışıyor. Bu sayıyı daha da artıracaklar. Nasip olursa 2023'ün Mayıs ayında birinci üniteyi bitirme sözünü kendilerinden aldık. Ondan sonra iki, üç, dört numaralı üniteler var. Tabi bizim üç nükleer santral yapma hedefimiz var. Sayın Putin'le 'Bu iki nükleer santrali de sizinle birlikte yapabilir miyiz?' diye de görüştük. O zaman Türkiye üç tane nükleer enerji santraline sahip olacak. 'Bu konuyla ilgili çalışalım' dediler. Turizm, tarım ve diğer alanlarda işbirliğimizi geliştirmenin önemini de vurguladık. Turizmde Rusya bize çok ciddi destek verdi. Turizmde yaşadığımız sıkıntıları Rusya'dan gelen turistlerle ciddi manada aşmış bulunuyoruz.

Bunun yanında görüşmemizin odak noktasını bölgesel konular teşkil etti. Suriye, Karabağ, Libya ve Afganistan'daki gelişmeleri etraflıca değerlendirme imkanımız oldu. Aynı şekilde Azerbaycan konusunu değerlendirdik. Atılabilecek ortak adımlar hususunda samimi ve verimli görüş alışverişinde bulunduk. Özellikle Afganistan'daki gelişmeler de ele aldığımız bir diğer güncel konu başlığı oldu.

"İdlib'de kalıcı çözümün vakti geldiğini konuştuk"

"İdlib'de kalıcı çözümün vakti geldiğini konuştuk"

Özellikle İdlib başta olmak üzere Suriye ile ilgili konuları da ayrıntılı şekilde ele aldık. Uzun yıllardır süren Suriye krizi ülkelerimiz başta olmak üzere tüm bölgeye ağır maliyetler getirdi. İnsani dramlar yanında sürecin ekonomik yükü hepimiz için katlanılmaz boyutlara ulaştı. Kaldı ki Türkiye olarak şu an itibarıyla 4,5 milyona yakın mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıntıların ötesine geçip bu meseleye kalıcı, nihai ve sürdürülebilir bir çözüm bulma vaktinin geldiğini konuştuk. Bu konuda birlikte atacağımız adımların gerekliliği üzerinde durduk.

"Bir iktidar kalkıp da muhalefetin kuyruğuna takılır mı?"

"Bir iktidar kalkıp da muhalefetin kuyruğuna takılır mı?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen parlamenter sistem sorusuna yanıt ise şöyle...

Muhalefetin parlamenter demokrasiye dönüş konusundaki tavrı ortada. Zaman zaman AK Parti içinde de buna dönük bazı fikirler konuşulduğu iddia ediliyor. Bu konudaki görüşünüz nedir?

Asla böyle bir şey söz konusu değil. Başkanlık sistemini getiren bir iktidar kalkıp da muhalefetin kuyruğuna takılır mı? Böyle bir şey asla olamaz. Biz başkanlık sistemini getirdik ve bu yeni sistemden de memnunuz. Başkanlık sistemiyle inşallah yolumuza devam edeceğiz. Başkanlık sistemiyle aldığımız mesafe de ortadadır. Bizi yıllarca geride bırakmış olan eski vesayetçi sistemi tekrar denemenin anlamı yok. Eski sistem demek, yamalı bohça demektir. Eski sistem demek, sürekli koalisyon hükümetlerinin olması demektir. Eski sistem demek, kesinlikle sağlıklı bir yönetim biçiminin olmayışı demektir. Olay bu kadar basittir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
25
9
6
4
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Çınar

Bi de sor vatandaş memnun mu ? Yazlık, kışlık saraylar ejder meyveleri vs. yok memnun değilim mi diyecekti.

Aleda

Peki ya biz?

Gamze

yani şimdi düşününce, koskoca ülkenin herşeyinin kontrolü bende olsa, bi lafımla kanun çıkartıp, bi lafımla değiştirsem filan. bende memnun olurdum!