Görüş Bildir
Haberler
Akupunktur Tedavisi ile İyileşme

Akupunktur Tedavisi ile İyileşme

Estetikmed
02.03.2015 - 15:34 Son Güncelleme: 02.03.2015 - 15:48

Akupunktur Tedavisi ile İyileşme

Akupunkturun etki mekanizması evrendeki tüm zıtlıkların denge şeklinde olması temeline dayanır. Sıcak-soğuk , gece-gündüz gibi . Bu temele göre bir bütünün parçaları ahenk, uyum içerisinde ve birbirleriyle çelişmeden çalışır. Tüm dünyada akupunkturun simgesi haline gelmiş olan imge de tam bunu anlatır: DENGE

Bu dengeye kadim Doğu felsefesinde yin-yang adı verilir. Doğu tıbbına yönelik evrendeki bu ''zıtlıkların dengesi'' bütün canlılarda meydana geldiği gibi insanda da mevcuttur. İşte bu dengenin bozulması hastalıklara sebep olur. Bu felsefeye yönelik amaç hastalığın tedavisi amaçlı bozulan dengeyi sağlamaktır. İnsan bedeninin kendini onarım kapasitesi çok yüksektir, zira vücut esasında bir ecza deposu gibidir. İşte akupunktur tam bu noktada devreye girer, herhangi bir ilaç almadan, cerrahi bir operasyon geçirmeden vücudun kendi kendisini iyileştirme mekanizmasını devreye sokar. Zaten mevcut yer alan hormonların, nöro kimyasalların doğal, dengeli ve gerekli olan miktarlarda salgılanmasını düzenler. Böylelikle vücut diğer ilaçlara gereksinim duymayacağından, ilaçların yan etkilerinden de korunmuş olabilir. Kısa Adıyla akupunktur vücudun kendi içindeki doktoru uyandırır.

Klasik Çin akupunkturunda vücut üstünde 12 enerji kanalı ve bu kanalların üstünde 365 tane nokta vardır. Kulak da aslında dikkatli bakıldığında anne karnındaki fetüse benzer. Yani kulaktaki iğne ucu kadar meydana gelen bir nokta, bedende bir organ, salgı bezi ya da dokuya karşılık gelir. Bu hali felsefi olarak mikrokosmos (kulak-beden) makrokosmos  ( insan-evren) ilişkisine benzetebiliriz.

Akupunktur kulak ve vücut üzerindeki noktalardan başka ayak tabanı ve gözde iris tabakası üstünde de yapılabilir. Fakat ben eğitimimi Çin ekolü olarak tamamladığımdan bizim kliniğimizde uyguladığımız yöntem kulak ve bedendeki noktaları aldığımız klasik Çin ekolüdür.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) akupunkturla tedavi edilebilen 60’tan fazla hastalık bildirmiştir. T.C Sağlık Bakanlığı da 27.10.2014’te Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliğinde akupunkturun bu konuda eğitim almış hekimler tarafından uygulanabileceğini belirtmiş ve destekleyici olarak aşağıdaki durumlarda kullanılabileceğini karara bağlamıştır:

Eksojen obesite tanısı almış hastada diyete uyum

Sigarayı bırakma sırasında oluşan anksiyete

Kas-iskelet sisteminin mekanik ağrısı

Eklem ağrıları

Migren, gerginlik tipi ve organik olmayan diğer baş ağrıları

Diş ağrıları

Nöropatik ağrılar

Kas spazmı, bel fıtığı akut konservatif dönem ve kronik dönem bel ağrıları

İlaç yan etkisine bağlı taşıt tutması ve gebelikle ilgili bulantı ve kusmalar

Fonksiyonel gastrointestinal sistem bozuklukları; kabızlık, motilite bozukları, reflü

Alerjik rinit bulguları

Dismenore, infertilite, polikistik over sendromu ve premenstruel sendrom, doğum ağrısı

Organik nedene bağlı olmayan uyku bozukluğu

Alerji, egzeme ve cilt kuruluğuna bağlı kaşıntı

Anksiyete

Organik bir nedene bağlı olmayan gece işemeleri

Kemoterapi ve radyoterapiye bağlı bulantı, kusma, ağrı, ağız kuruluğu

Organik nedeni olmayan vertigo

Geriatrik hastalarda

Solunum sisteminin kronik hastalıklarında günlük yaşam kalitesini artırma

Genel iyilik halinin oluşması ve sürdürülmesine yardımcı olmak için bu konuda eğitim almış doktor ve diş hekimleri tarafından uygulanabilecektir.

Kaynak: http://www.akupunkturfiyatlari.com/bl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın