Görüş Bildir
Faiz Düşerken Yükseliyor: Faiz Artınca Enflasyon Neden Hızlı Düşmüyor?
Mayıs 2023 seçimleri ardından Haziran 2023'te değişen ekonomi yönetiminin 11 ay önce başlattığı değişimin etkileri henüz tabana yayılmadı. Enflasyon yükselirken 2-3 ay içinde fırlayan göstergeler, 11 ayda neden düşmüyor? Prof. Dr. Burak Arzova, Aposto bültenlerinden Exante için enflasyondaki düşüşün neden hızlı olmadığını yazdı.
Reklam
Şirket, Bilanço Yerine Uçak Biletini KAP'a Gönderdi
Borsa İstanbul'da kote şirketlerin bilançoları dönemsel olarak açıklanır ve yatırımcılar da bu bilançolardaki duruma göre şirkete yönelik kararlar alırlar. Ancak, bu açıklamada öyle bir hata yapıldı ki görenler şaşırdı. Neyse ki hatadan dönüş 'kârlı' oldu.
'Borsa Neden Düşüyor?' Diye Soranlara Gülben Ergen Açıklamaları Güldürdü
Gülben Ergen'in Borsa merakını bilmeyen kalmadı. Ancak yatırımcılar yükseliş dönemlerinde ortaya çıkan Gülben Ergen'in paylaşımlarının ardından görülen yükselişlerden dolayı diken üzerinde sosyal medyayı takip ediyor. Ergen, son yaptığı paylaşım sonrası da serbest düşüşe geçen Borsa hem 'neden düşüyor?' aramalarına maruz kaldı hem de yorumlar güldürdü.
Reklam
Rezervlerde Rekor Toparlanma: Kalite Artıyor, Seviye Yükseliyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de sürekli değindiği gibi, rezervlerde artış görüldü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), swap hariç net rezervleri geçen hafta 9,9 milyar dolar artış gösterirken, swap hariç net rezervler rekor düzeyde toparlandı.
Reklam
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tasarruf Tedbirlerini Açıkladı: 'Şahsi Fotokopi Çekmeyin, Yeni Araç Almayın'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf çağrısı sonrası İçişleri Bakanlığı’ndan bir adım gelmişti. Tasarruf tedbirlerine Tarım ve Orman Bakanlığı da katıldı. Bakanlığın tasarruf önlemleri arasında İş Kanunu'na göre istihdam edilen personelin zorunlu haller dışında hiçbir şekilde fazla mesai ücreti alacak şekilde çalıştırılmamasının yer alması dikkat çekti.
Reklam
Reklam
Dünyanın En Zengin İnsanlarından Duayen Yatırımcı Warren Buffett Apple Hisselerini Neden Sattı?
etiket
Dünyanın en zengin insanlarından biri olan, yatırım gurusu olarak da finans dünyasının önde gelen isimlerinden Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway, portföyündeki Apple hisselerinin büyük bir kısmını sattığını açıkladı. Buffett'ın elinde kalan hisseler ise dev satışa karşın hala Türkiye'nin piyasa değeri en yüksek şirketi THY'nin 10 katına yakın değerde.
Reklam