Görüş Bildir
Haberler
Adrenalin, Heyecan ve Gerilimin Had Safhada Olduğu Kaçırılma Temalı En İyi Filmler

Adrenalin, Heyecan ve Gerilimin Had Safhada Olduğu Kaçırılma Temalı En İyi Filmler

Beyza
19.02.2023 - 20:22

Tekdüze filmlerden sıkıldıysanız, biraz heyecan arıyorsanız ya da adrenalin bağımlısı iseniz bu içeriğimiz tam size göre. Kaçırılma temalı filmleri sizler için derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. 13. Cuma (2009)

30. 13. Cuma (2009)

IMDb: 5,5/10

Özet: Gözünü budaktan sakınmayan cesur bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek yakışıklı delikanlılar ve güzel genç kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlar. Gençler sırayla, korkunç derecede yaratıcı şekilde cinayete kurban gitmektedir.

Yönetmen: Sean S. Cunningham

Oyuncular: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor

29. Pet (2016)

29. Pet (2016)

IMDb: 5,7/10

Özet: Aşık olduğu kadına beslediği yoğun duygulara karşılık alamayan bir adam, sevdiği kadını kaçırıp onu bir kafese hapseder ve onunla oyun oynamaya başlar. 

Yönetmen: Carles Torrens

Oyuncular: Dominic Monaghan, Ksenia Solo, Jennette McCurdy

28. Belalı Rehine (2013)

28. Belalı Rehine (2013)

IMDb: 5,8/10

Özet: Hırsızlıktan hapis cezasına çarptırılan iki arkadaş olan Ordell ve Louis, cezaları bitip dışarı çıktıklarında yeni bir plan için kolları sıvarlar. Plana göre yüksek miktarda fidye koparmak için bölgenin en zengin iş adamlarından Frank Dawnson'ın eşini kaçıracaklardır. Netice Mickey Dawson'ı kaçırıp rehin alırlar, ancak planları bu andan itibaren bekledikleri gibi ilerlemez. 

Yönetmen: Daniel Schechter

Oyuncular: Jennifer Aniston, Yasiin Bey, Isla Fisher

27. Kidnapping Mr. Heineken (2015)

27. Kidnapping Mr. Heineken (2015)

IMDb: 6,1/10

Özet: Kolay para ararken, çok yüksek bir fidye elde etmek için Heineken'in sahibi ve iş adamı Freddy Heineken'i kaçırmaya karar verirler. Heineken ve şoförü Ab Doderer'i başarılı bir şekilde yakalamasına rağmen, grup sonunda suç deneyimi eksikliği nedeniyle zorluklarla karşılaşır. Polisle müzakere etmeyi başaramazlar ve Cor, hamile karısı Sonja'ya bakmanın kendi görevi olduğunu düşünür. 

Yönetmen: Daniel Alfredson

Oyuncular: Anthony Hopkins, Sam Worthington, Jim Sturgess

26. Takip: İstanbul (2012)

26. Takip: İstanbul (2012)

IMDb: 6,2/10

Özet: İlk filmde Bryan Mills'ın kızını kaçıran ve yine Mills tarafından öldürülen çetenin baş elemanının babası, bu sefer intikam için emekli CIA ajanının İstanbul'da tatil yapan karısını kaçırır. Kızının peşinde olduklarını anlayan Bryan Mills, bu sefer kızının yardımıyla ailesine zarar vermek isteyenleri birer birer avlama yoluna gider.

Yönetmen: Olivier Megaton

Oyuncular: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kod Adı: Olympus (2013)

25. Kod Adı: Olympus (2013)

IMDb: 6,5/10

Özet: Mike Banning, Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı çalışan, özel kuvvetler biriminde görevli bir gizli güvenlik ajandır. Bir akşam Başkan ve eşi bir davete giderlerken yolda trajik bir kaza meydana gelir. Banning'in tek bir simi kurtarma şansı vardır, o da tercihini eşini feda ederek Başkan'dan yana kullanır. Olay sonrası büroda herkes doğru yaptığını söyleyerek Mike'ı desteklese de saha görevinden alınarak masa başı bir işe atanır. Fakat ABD'yi hiç hesapta olmayan büyük bir saldırı beklemektedir.

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman

24. Ölüm Hattı (2004)

24. Ölüm Hattı (2004)

IMDb: 6,5/10

Özet: Ryan’ın cep telefonu çaldığında gördüğü numara tanıdığı birine ait değildir. Korku ve panik içindeki Jessica Martin adında bir kadın kaçırıldığını söyleyerek kendisinden yardım istemektedir. Ryan, bu tesadüfi telefon görüşmesiyle inanılmaz bir maceraya atılır.

Yönetmen: David R. Ellis

Oyuncular: Kim Basinger, Chris Evans, Jason Statham

23. Kayıp (2003)

23. Kayıp (2003)

IMDb: 6,5/10

Özet: Süpernatürel güçleri olan bir katilin başı çektiği bir çete çiftliğe saldırıp dehşet saçar ve Maggie’nin kızı Lily’yi kaçırır. Babasına kızgınlığı sürse de Maggie’nin tek şansı onunla işbirliği yaparak kızını kaçıranların izini sürmektir.

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Evan Rachel Wood

22. Fidye (1996)

22. Fidye (1996)

IMDb: 6,7/10

Özet: Tom Mullen, zengin ve başarılı bir uçak şirketi sahibidir. Karısı Kate ve oğlu Sean ile mutlu ve yolunda giden bir hayat yaşarlarken bir gün oğullarının kaçırılması ile herşey tepetaklak olur. Sıradan kaçırılma olaylarının hepsinde olduğu gibi kaçıranlar fidye karşılığı çocuğu bırakacaklarını söylemektedirler. Buraya kadar herşey bildik bir şekilde giderken Tom’un birdenbire vermiş olduğu son derece riskli ve kaçıranlar dahil herkesi kitleyen kararı ile bütün dengeler altüst olur. Artık sadece Sean değil, fidye isteyenler de av durumuna düşmüştür.

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Mel Gibson, Rene Russo, Gary Sinise

21. Alice Creed Kayboldu (2009)

21. Alice Creed Kayboldu (2009)

IMDb: 6,7/10

Özet: İki adam, sıradan bir İngiliz apartmanını güçlendirmek için çalışır ve burayı hapishane olarak kullanılabilir hale getirir. Amaçları ise bir kadını kaçırmak ve onu buraya hapsedip isteklerini yerine getirmektir. Ancak bu olay düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.

Yönetmen: J. Blakeson

Oyuncular: Gemma Arterton, Martin Compston, Eddie Marsan

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Acil Arama (2013)

20. Acil Arama (2013)

IMDb: 6,7/10

Özet: Jordan, 911 Acil yardım hattında santral görevlisi olarak çalışan bir kadındır. Bir gün merkezi arayan genç bir kız sesi, evine zorla giren biri olduğunu ve hayatının tehlikede olduğunu söyler. Jordan, ekipler evi tespit edip kızı kurtarmaya gidene dek telefonda katili oyalamaya karar verir. Tüm çabalarına rağmen Jordan başarısız olur ve Genç kız hayatını kaybeder. Ancak olayın arka planı daha karmaşıktır.

Yönetmen: Brad Anderson

Oyuncular: Halle Berry, Abigail Breslin, Morris Chestnut

19. Dünyanın Bütün Parası (2013)

19. Dünyanın Bütün Parası (2013)

IMDb: 6,8/10

Özet: Amerika'nın sayılı zenginlerinden olan John Paul Getty'nin 16 yaşındaki torunu kaçırılır. Fidye olarak 17 milyon dolar istenmektedir. John Paul Getty Jr.'ın annesi Gail, fidye için milyarder kayınperderine gider ancak John Paul Getty cimriliğiyle ünlenmiş biridir ve fidyeyi fazla yüksek bulur. Oğlunun hayatını kurtarmak isteyen Gail, parasına düşkün fabrikatör dede John Paul Getty ve fidye isteyen suçlular arasında ortak noktayı bulmak bir hayli zor olacaktır.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg

18. Alpha Dog (2006)

18. Alpha Dog (2006)

IMDb: 6,9/10 

Özet: 1999, Claremont, Kaliforniya. Orta sınıf bir ailenin yirmili yaşlarındaki çocuklarının hayatları, yetmiş iki saat kadarlık bir sürede değişecektir. Film tam da bunun izini sürer. Johnny Truelove, hem suçludur hem de hak ettiğinin aksine son derece lüks bir yaşam sürer. Uyuşturucu ticaretinin içindedir. Arkadaşlarından oluşan bir çetesi vardır ve hep birlikte bu işi yaparlarken hayatlarından memnundurlar. Oluk oluk akan para sayesinde canlarının istediğini, en ufak bir sorumluluk almadan yaşayan bu gençler, bedellendikleri bir takım olaylar içine düşüverirler.

Yönetmen: Nick Cassavetes

Oyuncular: Emile Hirsch, Justin Timberlake, Sharon Stone

17. İşkence Tarikatı (2008)

17. İşkence Tarikatı (2008)

IMDb: 7/10

Özet: Kısa bir süre önce ortadan kaybolan Lucie bir gün tekrar ortaya çıkıverir. Henüz 10 yaşında olan kızcağızın vücudunda işkence izleri bulunur ancak herhangi bir cinsel saldırıya ilişkin bulgu yoktur. 1970'li yılların Fransa'sında bu durum merak ve korkuyla karşılanmıştır. Kimse küçük kızın neden ve nasıl kaçırıldığını anlayamaz.

Yönetmen: Pascal Laugier

Oyuncular: Mylène Jampanoï, Morjana Alaoui, Catherine Bégin

16. Bir Amerikan Suçu (2007)

16. Bir Amerikan Suçu (2007)

IMDb: 7,2/10

Özet: Slyvia’nın annesi ve babası gezici bir sirkte çalıştıkları için iki kızları Slyvia ve Jennie’yi kendilerine olumlu bir imaj çizen Gertrude isimli bir kadına bırakırlar. Kadının kendisinin de bir sürü çocuğu vardır ve aynı özenle bakacağından emin gibilerdir. Zaten maddi durumu iyi olmadığı için Gertrude da adamla kadının isteğini kabul eder.

Yönetmen: Tommy O'Haver

Oyuncular: Elliot Page, Hayley McFarland, Catherine Keener

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Midnight Runners (2017)

15. Midnight Runners (2017)

IMDb: 7,3/10

Özet: Polis akademisinde eğitim görmekte olan iki polis adayı gencin, gözlerinin önünde bir kaçırılma olayı gerçekleşir ve bu olayı çözmeye karar verirler.

Yönetmen: Kim Joo-hwan

Oyuncular: Park Seo-jun, Kang Ha-neul

14. Kusursuz Bir Dünya (1993)

14. Kusursuz Bir Dünya (1993)

IMDb: 7,5/10

Özet: Filmde, Butch Haynes ve partneri Terry Pugh'ın Huntsville Hapishanesi’nden kaçtıktan sonraki sıradışı serüvenleri konu ediliyor. Bu iki kafadar, girdikleri evdeki küçük çocuğu rehin almıştır. Sorun şu ki, Terry Philip Perry ismindeki çocuğa sert davranır ve buna katlanamayan Butch Terry’i öldürmek zorunda kalır. Daha sonra çocuğu da alıp kaçmasıyla olaylar gelişecektir... 

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Kevin Costner, Clint Eastwood, Laura Dern

13. Testere (2004)

13. Testere (2004)

IMDb: 7,6/10

Özet: Filmde son derece sıra dışı bir seri katilin, kurbanlarına yaşamın anlamını ve değerini anlatmak gibi bir takıntısı vardır. Kendilerine ölümcül oyunlar oynayarak hayatta kalma şansı tanımaktadır. İmkan dışı seçimlerde bulunması gereken kurbanlar, ellerinden gelen mücadeleyi verirlerken farkında olmadan yaşamak uğrunda neleri feda edebileceklerine de şahit olmaktadırlar.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover

12. Kızımı Kurtarın (2007)

12. Kızımı Kurtarın (2007)

IMDb: 7,6/10

Özet: Dört yaşındaki Amanda, ortadan kaybolmuştur ve polis davayı çözmek için fazla yol alamamıştır. Amanda’nın teyzesi Mc Cready bu iş için Patrick Kenzie ve Angie Gennaro adında iki dedektif tutar. Ancak dedektifler, bu tarz bir konu üzerine fazla deneyimlerinin olmadığını söylemekten kaçınmazlar. Aile özellikle onları iki sebepten ötürü istemektedir. Polis değillerdir ve yaşadıkları muhiti iyi tanımaktadırlar. Dava sürerken Kenzie ve Gennaro uyuşturucu satıcıları ve sübyancılarla karşılaşırlar. Tam davayı çözmek üzerelerken, ikiliyi birbirinden ayıracak bir çelişki ile yüz yüze gelirler.

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman

11. Kayboluş (1988)

11. Kayboluş (1988)

IMDb: 7,7/10

Özet: Birbirlerine aşık olan Saskia ve Rex çifti, tatil yapmak amacıyla arabalarına atlayıp yola koyulurlar. Çiftimiz güle oynaya yollarına devam ederlerken peşi sıra patlak veren ve küçük bir anlaşmazlık sonucu yaşanan tartışma; Saskia’nın Rex’ kendisini hiç bırakmaması için yemin ettirmesiyle son bulur ve dinlenmek üzere bir benzin istasyonunda mola verirler. Saskia, kahve almak için markete gider ve geri dönmez. Ne yapacağını bilemez bir durumda olan ve belirli bir süre arabasında Saskia’yı bekledikten sonra etrafı kolaçan eden Rex, herhangi bir sonuç alamaz. Hatta müessese sahibi, Saskia’nın belki de kendi isteğiyle oradan ayrılmış olabileceğini düşünerek ortada hiçbir delil bulunmadığını ileri sürer ve polisi bile aramaya tenezzül etmez.

Yönetmen: George Sluizer

Oyuncular: Bernard-Pierre Donnadieu, Gene Bervoets, Johanna ter Steege

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mavi Kadife (1986)

10. Mavi Kadife (1986)

IMDb: 7,7/10

Özet: Evinden bir süredir uzak olan Jeffrey Beaumont babasının geçirdiği kalp krizi üzerine geri döndüğünde evinin yakınlarında kesilmiş bir kulak bulur. Polisin vakayla yakından ilgilenmemesi üzerine olayı kendisi araştırmaya koyulan Jeffrey kendisini karmaşık bir dizi olayın içinde bulur.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper

9. Misery (1990)

9. Misery (1990)

IMDb: 7,8/10

Özet: Paul Sheldon kolay okunan popüler romanlar yazarıdır. Artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri Misery Chastain’in öldürüp diziyi bitirir. Paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul’un sadık okurlarından biridir ve kahramanı Misery Chastain’in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery’nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul’u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: James Caan, Kathy Bates, Lauren Bacall

8. Kaptan Phillips (2013)

8. Kaptan Phillips (2013)

IMDb: 7,8/10

Özet: 2009 senesinin Nisan ayında yola çıkan MV Maersk Alabama isimli Amerikan kargo gemisi, Somali'nin doğu kıyılarında korsanlar tarafından saldırıya uğrar. Bu durum Amerikalılar'ın yaklaşık 200 yüzyıldır başına gelmeyen türden bir korsan saldırısıdır. Geminin dümenindeki deneyimli kaptan Richard Phillips, tayfasını kurtarabilmek için kendini rehine olarak feda eder. Korsan grubuyla, özellikle de liderleri Muse ile psikolojik bir savaşın içerisinde yer aldığı bu süreç, kendisini kurtarmaya çalışan bir kurtarma ekibinin de eşzamanlı çabasıyla oldukça yüksek tansiyonlu anlara ev sahipliği yapacaktır.

Yönetmen: Paul Greengrass

Oyuncular: Tom Hanks, Catherine Keener, Barkhad Abdi

7. 96 Saat (2008)

7. 96 Saat (2008)

IMDb: 7,8/10

Özet: Artık emekli olmuş bir CIA ajanı olan Bryan, eski yeteneklerini yeniden hayata geçirmenin derdine düşmüştür. Zira, görüşemediği kızının kaçırılışını, cep telefonu bağlantısında hiçbir şey yapamadan dinleyen bir babanın durumundan daha kötü ne olabilir? Kâbus gibi bu durumu tersine çevirmek için Bryan harekete geçecektir. Ancak beyaz kadın ticareti ile uğraşan bu çetenin elinden kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman vardır.

Yönetmen: Pierre Morel

Oyuncular: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen

6. Tutsak (2013)

6. Tutsak (2013)

IMDb: 8,1/10

Özet: Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır. Saatler ilerler, ancak kızlar halen daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da hızlı ve nitelikli bir sonuç alamazlar.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fargo (1996)

5. Fargo (1996)

IMDb: 8,1/10

Özet: Jerry Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir.

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: William H. Macy, Frances McDormand, Steve Buscemi

4. 12 Years a Slave (2013)

4. 12 Years a Slave (2013)

IMDb: 8,1/10

Özet: 1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış siyahi bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon, özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır. Fakat bir gün bir müzik işi için 2 adam ile tanışır ve çalışmak için Washington'a gider. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Güney'de bir çiflikte köle olarak çalışması için satarlar. Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kabusa dönmüştür.

Yönetmen: Steve McQueen (II)

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch

3. Gizli Dünya (2015)

3. Gizli Dünya (2015)

IMDb: 8,1/10

Özet: Jack ve annesi dört duvarla çevrili kutu gibi bir odada yaşamaktadırlar. Mutfak, banyo, uyku ve televizyonun aynı metrekarede hayat bulduğu bu karanlık ve kasvetli oda, Jack'in tanıdığı tek dünyadır. Televizyon ise onun en iyi arkadaşıdır. Peki ne zamana kadar?

Yönetmen: Lenny Abrahamson

Oyuncular: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen

2. İhtiyar Delikanlı (2003)

2. İhtiyar Delikanlı (2003)

IMDb: 8,4/10

Özet: Oh Dae-Soo adında bir adam, bir gün kaçırılır ve 15 yıl boyunca eski püskü bir hücrede tutuklu kalır. Hiçbir açıklama yapılmamıştır. Sonra bir gün serbest bırakılır. Eline, para, cep telefonu ve pahalı kıyafetler verilir. Bu adam başına gelen bu durumun nasıl ve neden olduğunu anlamak ve gereken intikamı almak konusunda kararlıdır.

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-Jeong

1. Kuzuların Sessizliği (1991)

1. Kuzuların Sessizliği (1991)

IMDb: 8,6/10

Özet: Akademiden mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, FBI ajanı kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katila ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alması için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asgoodasitgets

11 numaradaki Kayboluş filmini seneler önce izlemiştim, beni çok etkilemişti.