Güzel Şeyler de Oluyor: Ürdün’deki Mülteci Kampı Girişimcilik ve Teknoloji Üssüne Çevrildi
Her ne kadar geçtiğimiz yılın odağında Avrupa eksenli konuşulmuş olsalar da, aslında tahmin ettiğiniz gibi Suriyeli mültecilerin çok büyük bir kısmı komşu ülkelere iltica etti; en başta da Ürdün, Lübnan ve tabii ki Türkiye’ye. Dünya Ekonomi Forumu, Birleşmiş Milletler Küresel Girişimcilik Konseyi (GEC) üyeleri ile birlikte Ürdün’e bir ziyarette bulunmuş ve mültecilerin buradaki durumunu yerinde incelemiş.
Bilim Çalışıyor: Kaynaklar Tükenirken Dünya Nüfusunu Gelecekte Doyurmak Nasıl Mümkün?
Birleşmiş Milletler, dünyayı doyurabilmek için 2050 yılına kadar gıda üretimini %70 artırmamız gerektiğini tahmin ediyor. Bu ürkütücü veriyle başa çıkabilecek sihirli bir çözüm yok. Ancak bilim dünyası ve girişimciler, yemek yeme tarzımızı kökten değiştirebilecek bazı yaratıcı ve sürdürülebilir fikirler üzerinde çalışıyor. Bakalım gelecekte insanlığı nasıl bir beslenme alışkanlığı beklemekte.🍴
Kendi İşini Kurmak İsteyen Herkesin Kulağına Küpe Etmesi Gereken 18 Altın Öğüt
Kendi işinin patronu olma hayalleri kurmak ne kadar güzelse, kendi işinin patronu olduğun zaman onu yönetebilmek ve ayakta tutabilmek de bir o kadar zordur. Bir çoğumuz, bu zorluğu tahmin ettiğimizden ne kadar istesek de böyle bir şeye kalkışmayız ve bizler için daima bir hayal olarak kalır. Kendi işini kurmayı isteyenlere hem cesaret verecek, hem de yol yordam gösterecek birbirinden güzel tavsiyeleri Sina Afra'nın şahane yazısından derledik.
Elde Kalem Çevirme Hastalarının Bayılacağı, Yatırım Almaya Doymayan İcat: ‘Fidget Cube’!
Elde kalem çevirmeden, tükenmez kalemin tepesine seri şekilde basmadan, sürekli parmak kütürdetmeden; belki tespih, ama her halükarda elinde bir şeylerle oyalanmadan duramayanlardan mısınız?Korkmayın, girişimcilik dünyasının garip de olsa 'ihtiyaç' çözen projeleri bitmez! 😂 Sizleri, yatırımcıların para ödemek için birbiriyle yarıştığı Fidget Cube ile tanıştıralım. 😊
Terk Edilmiş Tekneyi Pizzacıya Çevirip Cennet Gibi Adada Hayatın Tadını Çıkaran Çift!
Evet dostlar bizler ofislerimizde, devlet dairelerinde çalışırken ya da üniversite öğrencileri yaz okulları için kampüs yollarını aşındırırken, sabah kahvaltıda yürek yemişçesine cesur bazı beyaz yakalı insanlar da terk-i diyar eyleyip işlerini-güçlerini, evlerini arkalarında bırakıp ülke ülke geziyor ya da cennetten birer köşe misali yerlere gidip çoğumuzu kıskançlıktan çatlatan işler yapıyorlar.Biliyorum bazılarınızın asabını bozsa da içindeki seyyahı ortaya çıkarmak için cesaret bekleyen maceracı ruhları teşvik etmek adına bu tarz içerikleri paylaşmaya devam edeceğiz efendim. O halde buyrun içeriğimize...
Bir İş Yapmak İstiyorum ama Ne İş Yapacağımı Bilmiyorum Diyenler: Bulgur Pilavcısı Açın!
Bir süredir çevreden yükselen yoğun bulgur pilavı sevgisini gözlemliyorum. Herkes anasına, danasına, amcasına yalvarıyor, 'bir bulgur pilavı yap da yiyek be' diye. Ya da köye gidip yanına soğan kırdığı bulguru yüz kere anlatıyor, sanırsın trüf mantarlı risotto yemiş. Böylesine büyük bir bulgur pilavı sevgisi artık ticarete dökülmeli diye düşünüyorum.Her yer tavuk pilavcısı olmuş. Uyanık olacaksınız. Dediklerimi yaparsanız bu işin zincirini bile kurarsınız. Batarsa sizin suçunuz, batmazsa editörün harika fikri, ona göre!
'Instagram, Kadın Girişimci Sayısını 4 Kat Arttırdı'
Instagram, girişimciliğe soyunan kadınların ticarete açılan kapısı oldu. Evlerinde ya da atölyelerinde ürettikleri özel ürünleri Instagram aracılığıyla satışa sunarak ticarete atılan kadınların sayısı her geçen yıl artıyor. Kadın girişimciler çikolatadan pastaya, kozmetikten organik ürüne, ayakkabıdan giyime, dekoratif ürünlerden oyuncağa kadar, el emeği göz nuru birçok ürünü Instagram'da sermayeye ve reklama ihtiyaç duymadan satışa sunabiliyor.
Yeter Artık.. Bu Çocuklar İyice SINIR Bozmaya Başladı!!!
Çok değil altı ay sonra insanlığa, insanlara daha 8. sınıf öğrencileri olmalarına rağmen büyük bir ders daha verdiler. Kardeş okul seçtikleri Afyon/Bolvadin/Derekarabağ Ortaokulu'na bu sefer de sevgilerini ve muhabbetlerini sundular. Gönül köprülerinin kurulmuş olduğu okulun öğrencileriyle bizim öğrencilerimiz doyasıya mutlu oldular. Köy kahvaltısıyla başladığımız güne; Kadıköy'den giden öğrencilerimiz kahvaltı sonrası çocuklarla oyunlar oynadılar.Köyü beraber gezdiler. Öğrencilerimiz çocuklara dersler anlattılar. Hikayeler anlattılar. Doyasıya mutlu oldular ve mutlu ettiler.Köylerinde ve bölgede daha önce hiç mezuniyet programı yapılmadığı halde bir ilki gerçekleştirerek ortaklaşa mezuniyet programını gerçekleştirdiler. Köy okulunu süslediler. Tüm öğrenciler sırasıyla mezuniyet belgelerini aldıktan sonra havai fişek gösterisi yapıldı.Programın sonunda İki okulun birincileri iki okulun logolarının bulunduğu mezuniyet pastalarını keserek eğitimin sadece yarıştan ibaret olmadıklarını ve birlikte oldukları zaman çok güzel işler yapacaklarını herkese gösterdiler.