Görüş Bildir
Haberler
Parlak Fikirlerle İş Hayatına Atılan Genç Girişimcilerin Sıklıkla Yaptığı Hatalar

Parlak Fikirlerle İş Hayatına Atılan Genç Girişimcilerin Sıklıkla Yaptığı Hatalar

Ceren İlbaşı
04.05.2017 - 16:43 Son Güncelleme: 06.05.2017 - 12:28

Birbirinden parlak fikirlerle iş hayatına adım atan gençlerin ne yazık ki önemli bölümü ilk iş deneyimlerinde hayal kırıklığı yaşıyor.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkan Yardımcısı Efe Bezci, kendisi gibi genç girişimciler üzerinde yaptığı araştırmada “para” odaklı hareket etmekten, sabırsız olmaya; pazarlama tekniklerini bilmemekten, hemen pes etmeye kadar  7 hatayı sıklıkla yaptıklarını gözlemlediğini belirtti.

Genel olarak bakıldığında genç girişimcilerin sıklıkla yaptığı 7 hata olduğunu belirten Efe Bezci, başarı isteyenlerin yapmaması gereken o hataları şöyle sıraladı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çok kar sağlamaya odaklanmak

1. Çok kar sağlamaya odaklanmak

Elbette iş dediğimiz şey para kazanmak için yapılır. Ama ilk aşamada para kazanmanın, yüksek kar sağlama hayalinin ikinci hatta üçüncü planda tutulması gerektiğine inanıyorum. Çünkü önemli olan piyasada kalıcılığı sağlamak. Bu da kendinizi rakiplerden ayırarak, öne çıkarmakla mümkün.

2. Sabırsız olmak

2. Sabırsız olmak

Her güzel şeye zorlu süreçlerin sonunda ulaşırız. İş için de bu böyle. Çalışmalarınızın karşılığını büyüme ve olgunlaşıp pazara açılma süresinin sonunda alacağınızı unutmayın. Bu süreci de ne kadar zorlu olursa olsun vazgeçmeden, işten kopmadan geçirmek gerekiyor.

3. Çok konuşup, az çalışmak

3. Çok konuşup, az çalışmak

Fikrinize çok güvendiğiniz için sürekli ondan bahsetmek, yatırım almak için girişiminiz hakkında konuşmak istediğinizi biliyorum. Ama hayallerini gerçeğe dönüştürenler kazanır. Dilinizin işiniz olması gerektiğini, işinizin sizi anlatacağını unutmayın.

4. Riskleri atlamak

4. Riskleri atlamak

Tüm yeni girişimlerin riskleri vardır. Rakipleriniz de bu risklerin en başında gelir. İşinizin diğerlerinden farklılaşan yönlerini iyi tespit edin ve onları öne çıkarmaya çalışın. Ayrıca yasal zorunluluklar ve yönetmeliklerle ilgili risklerin de çok iyi araştırılması gerekiyor.

5. Pazarlama ve tanıtımı önemsememek

5. Pazarlama ve tanıtımı önemsememek

İşte en önemli hatalardan biri de satış, pazarlama ve tanıtım konularını atlamak. İyi fikir tek başına kimseyi çekemez. Bir şekilde tanınmanız, fikrinizi ve adınızı duyurmanız gerekiyor. Bu konuda profesyonellerden yardım almanız doğru bir süreç yönetmenizi sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Açgözlülüğü, hırsla karıştırmak

6. Açgözlülüğü, hırsla karıştırmak

Hepimiz başarı istiyoruz. Ama bu gözümüzü karartarak ‘başarı için her şey mubah’ demek anlamına gelmiyor tabii ki. Girişiminiz yatırım aşamasındayken yatırımcıların önerdikleri teklifleri geri çevirip, daha fazla para gelmesini beklemek ve açgözlülükle hırsı karıştırmak işinizin geleceği için pek iyi olmayabilir.

7. Erken pes etmek

7. Erken pes etmek

Çok iyi bir fikriniz var, başarılı bir yatırımcıya fikrinizi beğendirdiniz, yukarıdaki tüm aşamaları da dikkatle yaptınız. Ama yine istediğiniz aşamaya gelemediniz. Bu durumda bile pes etmemelisiniz. Çünkü başarı uzun ve zorlu bir süreçtir. Kendinize güvenin ve düştüğünüz zaman bile hızlıca toparlanarak ayağa kalmayı bilin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öylesine Birii

Kesinlikle dogru bazılarını malesef bende hala yapıyorum ama cogu cevremdeki eski toprak insanlar sayesinde sprun olmakdan cıktı dikkat edilmesi gerek ticare... Devamını Gör