Görüş Bildir
Savaşların Başlamasına Sebep Olan Dünyanın En Eski Meyvesi Ayvanın Daha Önce Duymadığınız Hikayesi
Kış mevsiminin en sevilen meyvesinden biri olan ayva zamanında altın elma olarak nitelendirilmiştir. Dünyanın birçok yerinde popülerliğini kaybeden ayva, ülkemizde hala popüler bir meyvedir. Hem tatlılarda hem yemeklerde bu meyveyi kullanarak birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılar yapabilirsiniz. Savaşlara kadar konu olan bu meyvenin gelin, tarihçesine beraber bakalım. İşte detaylar...
Puf Puf Poğaçalar, Kekler ve Tatlılar İçin Kabartma Tozu mu Daha İyi Kabartır, Karbonat mı?
Görünüşleri aynı olduğu için çoğumuz, kabartma tozu ve karbonatın özelliklerinin de aynı olduğunu düşünüyoruz. Ancak, kabartma tozu ve karbonat, kimyaları ve kullanım alanları olarak birbirinden tamamen farklılar. Peki, hangisi kekleri, tatlıları, pastaları daha güzel kabartıyor? Evde kabartma tozu yoksa karbonat kullanabilir miyiz? Gelin hep birlikte karbonat ve kabartma tozunun farklılıklarını öğrenelim.
Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak Şifa Dolu Birbirinden Lezzetli Kış Çayı Tarifleri
Kendi ellerinizle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, birbirinden lezzetli ve sağlıklı, sizi hastalıklardan koruyacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek kış çayı tariflerini araştırdık. Tadını çok seveceğiniz ve hazırlamaktan keyif alacağınız, en güzel kış çayları burada! Gelin, hep birlikte mis kokulu çay tariflerini inceleyelim.👇
Türkiye'de En Çok Tercih Edilen ve Sipariş Edilen Çorba Çeşitleri
Yemeksepeti, Türkiye'de en çok tercih edilen çorba türlerini açıkladı. Son 4 yılın verilerini araştıran şirket araştırmasında çeşitli veriler kullandı. Yemeksepetine üye restoranların siparişlerinden derlenen veriler dikkati çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte Türkiye'nin en çok sipariş edilen çorba çeşitleri.
Dolapta Beklettiğiniz Kıyma, Tavuk ve Balık Ya Bozulmuşsa? Et Ürünlerinin Bozulduğunu Anlamanın Pratik Yolları
Merhabalar. Bazen çok alışveriş yapar ve et ürünlerini başka bir günün öğününde pişirmek için saklarız. Ancak unutulmamalıdır ki et ürünleri oldukça hassas gıdalardır. Uzun süre saklandığında bozulma ihtimali artar. Bu yazıda size mutfağınızdaki kıyma, tavuk ve balık gibi et ürünlerinin bozulduğunu anlamanız için pratik yöntemler sıraladım. Bu yöntemleri uygulayarak etinizin bozulup bozulmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Boğaz Ağrısına Son Verecek Şifa Dolu Ev Yapımı Doğal Pastil Tarifleri
Kış aylarının gelmesiyle birlikte nezle, grip gibi hastalıklar da artmaya başladı. Pastil denilince akla ilk olarak eczanelerden alınan ilaçlar gelse de, öksürük ve boğaz ağrısının önüne geçmek için doğal bir ilaç olacak pastili, evde kendinizin yapabileceğini biliyor muydunuz? Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, uzun süre saklanabilen, sağlıklı ve doğal pastillere özellikle çocuklar bayılacak!
Türk Mutfağının Olmazsa Olmazı Olan Fakat Padişahların Tadını Bile Bilmediği Bu Yiyecekler Nelerdir?
Türk mutfağının olmazsa olmazı çoğu yiyeceğin tadını padişahlar bilmiyor bile. Salçasız yemek olmayan Türk mutfağında önceden bütün yemekler salçasız yapılmaktaydı. Osmanlı mutfağında soğan ve biber beraber kavrulmamıştı. Padişahların tadını dahil bilmediği besinler nelerdir? Domates Osmanlı mutfağına ne zaman girmiştir? Osmanlı padişahlarının sofralarında neden tuzluk içerisinde tuz bulunamıyordu? bu sorulara cevap arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Hazır Mevsimi Gelmişken Dikkatli Olun! Ispanak Zehirlenmesi Nedir? Belirtileri Nasıl Anlaşılır?
Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzelerin sağlık açısından pek çok faydası bulunur. Ancak, bu besinlerin yeterince yıkanmadığı, uygun yöntemlerle pişirilmediği ya da doğru koşullarda saklanmadığı durumlarda yarardan çok zarar getireceği söylenebilir. Ispanak zehirlenme belirtileri nelerdir? Ispanak neden zehirler? gibi sorulara cevap arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Kahve Sevenler Buraya: Kahve Hakkında Daha Önce Duymadığınız Birbirinden İlginç Bilgiler
Kahve aşıklarını böyle alalım. Bu kadar sevilen ve her gün 2-3 bardak belki daha fazlası tüketilen kahve hakkında daha önce duymadığınız birbirinden ilginç bilgileri sizler için yazdık. Gerçekten dünyanın en pahalı kahvesi kedi dışkısından mı üretiliyor? Kahve tüketmek neden bir zamanlar yasaklanmıştı? merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Anadolu'dan Bütün Dünyaya Yayılan Bir Lezzet: Türkiye'nin Peynirleri
Merhabalar. Türk mutfağında birçok eşsiz lezzet vardır ancak bu lezzetlerin arasında dillere destan olan peynir çeşitlerinin yeri ayrıdır. Ülkemizde hayvancılık gelişmiş olduğu için ülkenin dört bir yanında farklı dokuda ve tatta peynirler üretilir. Bu içerikte Türkiye'nin her bir yanında üretilen peynirleri listeledim.Keyifli okumalar dilerim.
Balığın Yanında Yoğurt Yemeyi Sevenler Buraya: Balıkla Birlikte Süt Ürünleri Tüketilir mi?
Merhabalar. Balık özellikle kış aylarında severek tükettiğimiz bir besindir. Yanında da salatası, mezesi derken akşam yemeklerinde onun için daha çok özeniriz. Ancak balığın yanında süt ürünleri tüketmeyi sevip de zehirlenme korkusu olanlar maalesef bundan vazgeçiyor. Bu yazıda balıkla birlikte süt ürünleri tüketirsek neler olur, hangi durumlarda zehirlenmeyiz sorularının yanıtlarını verdik.Keyifli okumalar dilerim.
Turunçgillerin Familyasına Ait Olan Kumkatın Daha Önce Duymadığınız Faydaları
Limon ve portakala benzeyen kumkat aslında turunçgiller familyasında yer alan minnoş bir meyvedir. Daha çok Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde yetişen bu meyve genellikle kış mevsiminde marketlerde ve manavlarda yerini almaya başlayan, kumkatın faydaları saymakla bitmez. Kumkat nedir? Kumkatın faydaları nelerdir? Kamkatın faydaları nelerdir? Kumkat nasıl yenir? işte detaylar...