Görüş Bildir
Haberler
Yeni Akit Yazarı Dilipak'tan Esrar Çıkışı: 'Uyuşturucudan Kurtuluş İçin Çözüm Olabilir mi?'

etiket Yeni Akit Yazarı Dilipak'tan Esrar Çıkışı: 'Uyuşturucudan Kurtuluş İçin Çözüm Olabilir mi?'

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, kaleme aldığı köşe yazısında esrarın zararlı olmadığını belirterek, uyuşturucu ile mücadele konusunda kullanılabileceğini ifade etti.

Dilipak, yazısında 'Esrarın kriminal risk katsayısı düşük. Biyolojik risk çok daha düşük. Esrar Bonzai’nin önüne geçmek için bir bariyer olamaz mı?' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Esrarın kriminal risk katsayısı çok düşük'

'Esrarın kriminal risk katsayısı çok düşük'

Yeni Akit yazarı Abdurrahim Dilipak, bugün kaleme aldığı Esrar uyuşturucudan kurtuluş için çözüm olabilir mi başlıklı yazısında, esrarın bonzai gibi uyuşturuculara karşı mücadelede kullanılabileceğini yazdı:

'Önce şunu kabul edelim. Esrarın bitkisi zararlı değil, hatta çok faydalı bir bitki. Bıçakla adam öldürülür diye bıçağı yasaklıyor muyuz!. Ya da kadınların ojelerini temizledikleri, her eczaneden alabileceğiniz aseton ya da her hırdavatçıda, inşaat malzemesi satılan her yerde bulabileceğiniz tiner ya da solvent türevleri de doğrudan uyuşturucu olarak kullanılabilir. Tinerci yok mu memlekette?!

Esrarın kriminal risk katsayısı düşük. Biyolojik risk çok daha düşük. Esrar Bonzai’nin önüne geçmek için bir bariyer olamaz mı?'

'2 milyon alkol, 2 milyon sanal kumar, 3 milyon teknoloji ve 1 milyon 300 bin uyuşturucu madde bağımlısı bulunuyor'

'2 milyon alkol, 2 milyon sanal kumar, 3 milyon teknoloji ve 1 milyon 300 bin uyuşturucu madde bağımlısı bulunuyor'

Türkiye'deki uyuşturucu bağımlılığı düzeyini anlatan Dilipak, buna karşı daha etkin bir mücadele sergilenmesi gerektiğini vurguladı:

'Ülkemizde 2 milyon alkol, 2 milyon sanal kumar, 3 milyon teknoloji ve 1 milyon 300 bin uyuşturucu madde bağımlısı bulunuyor. Cinayetlerin %60’ı, saldırıların yüzde 40’ı, tecavüzlerin %33’ü alkol ve madde kullanımıyla doğrudan bağlantılı.

Gençlerin yüzde 31,3’ü sigara, yüzde 4.9’u alkol kullanıyor, yüzde 4.1’i sadece bir kez uyuşturucu kullandığını söylüyor, yüzde 1.2’si ise ara sıra uyuşturucu kullanıyor, yüzde 1.1’i ise sık sık uyuşturucu kullanıyor. Türkiye’de en fazla madde kullanım bozukluğuna 25-29 yaş arasındaki kişiler sahip. Bunu 30-34 yaş arasındaki kişiler takip ediyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre 2011 yılında 105 kişi uyuşturucudan hayatını kaybederken, 2016 yılında bu sayı 920’ye yükseldi. Son resmi istatistiklere göre Türkiye’de 2017 yılında uyuşturucudan ölenlerin sayısı 941 oldu.'

'Esrarın bin türlü faydası var'

'Esrarın bin türlü faydası var'

Yazısında, 'Mesela, dişi kenevirin tepe filizlerinde bulunan THC maddesi esrarın ana maddesini oluşturuyor. TİGEM, SGK ile işbirliği yaparak, zaten tıpta psikotrop rahatsızlıklarda, ağrı kesici olarak ve Alzheimer tedavisinde de kullanılan bu maddeyi alıp, uyuşturucu kullanırken tedavi olmayı kabul edenlere, 3 ayda bir doktor muayenesi ile farklı biçim ve dozlarda ücretsiz versek ve böylece bu işi mafyanın elinden kurtarsak ne olur. ' ifadesini kullanan Dilipak, şu satırları kaleme aldı:

'Bu madde birçok uyuşturucu türüne karşı bağımlı olanların krizlerini by-pass etmek için önemli bir fırsat. Esrar bağımlılığı aynı zamanda tedavisi diğerlerine göre en kolay olan bağımlılık. Böylece bu şekilde Bonzai’ye kaçışın da önü alınmış olur.

Kenevirin bin tane faydası var. Böylece keneviri de kurtarmış oluruz, bu mübarek bitkiye itibarını da iade etmiş oluruz.

Lütfen, Anadolu’da ele geçirilen kenevir tarlalarını tahrip etmeyin, ekenleri yakalayın cezalandırın. El koyun. Bu bir nimet, o tohuma ihtiyacımız var. O bitki yaşasın ki toprağı havayı ıslah etsin. Dava açılsın, sorumlular yargılansın, cezalandırılsın. O bölge üniversitenin ARGE alanı olsun. Bir müteşebbis bu işi yed-i emin ya da kayyım olarak devralabilir. Bu işten tabiat da, vatandaş da, maliye de kazançlı çıkar. Bir yandan ekmeye çalışıyoruz, bir yandan yakıyoruz.'

'Kenevir Allah'ın bir lütfu'

'Kenevir Allah'ın bir lütfu'

'Kenevir Allah’ın bir lütfu, bereketi ve ikramı olan bir bitki olarak bugün gıda, tekstil, enerji, inşaat, petro kimya, ilaç, kozmetik alanlarında 50.000’den fazla nihai üründe kullanılan bereketli bir bitki. Kanser, şeker hastalığı gibi birçok hastalıkta tedavi edici özelliğe sahip bir bitki.

Bugün birçok ülkede kenevir serbest bırakıldı. Artık balkonlara ekiliyor. Her köşe başına otomatlardan kenevirli gıda ürünleri satılıyor. Bazı ülkeler okul, hastahane gibi mekanlardaki gıda reyonlarında kenevir ürünlerinin tüketimi teşvik ediliyor'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
569
172
101
24
20
15
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Doğal içirici bir dahakine kova yapalım hocam bu kesmiyor. Torbacılar da tepkili, ben sadece aracıyım diyebilirdi. Yasal olsa balkonda terasta yetiştirmemize... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ne içtiği belli oldu.

feyk

:))))))))))))))))))))))

helloevribadi

Hocam o kadar haklısınız ki :D Vur dumana gel imana sloganları kulaklarımızda çınlasın :D