onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Yaşam Kalitenizi Arttırmak İçin Mutlaka Değiştirmeyi Düşünmeniz Gereken 15 Beslenme Alışkanlığı

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Yaşam Kalitenizi Arttırmak İçin Mutlaka Değiştirmeyi Düşünmeniz Gereken 15 Beslenme Alışkanlığı

İlayda
08.08.2021 - 08:30

Bu devirde sağlıklı beslenmek bir insanın kendine yapabileceği en büyük iyiliklerden biri haline geldi. Sağlıklı alternatifler olarak bulmayı başardığımız besinleri Onedio okuyucularına anlatmak istiyoruz. Yeme alışkanlıklarını kökten değiştirmek istemeyenler için bu içerikte anlatılan hayat tüyoları eminim çok faydalı olacaktır. Ancak büyük değişiklikler yapmaya hazırsanız, önce bir doktora danışmanız gerekiyor.

1. Patates ve karnabahar

1. Patates ve karnabahar

Karnabahar püresi, patates püresinden daha düşük kalorilidir ve bu yiyeceğin tatları hemen hemen aynıdır. Yemek seçenler için karnabahar ve patatesi eşit oranda karıştırıp baharat eklerseniz harika bir öğün olacaktır.

Biz sadece karnabaharla yapmanızı öneririz. Açlığı mükemmel bir şekilde gideriyor ve midede ağırlık hissi yaratmıyor.

2. Buğday unu ve siyah fasulye

2. Buğday unu ve siyah fasulye

Hamur işlerinizde buğday ununu siyah fasulye ile değiştirerek, ekstra protein içeren glütensiz yemekler elde edebilirsiniz. Ayrıca birçok insan aksini düşünse de fasulyeler çok lezzetlidir. Hamurlu bir yemek pişirdiğinizde 1 su bardağı unu, 1 su bardağı siyah fasulye püresi ile değiştirme hilesini kullanmanızı öneriyoruz.

Hamurunuzun kalitesi kesinlikle düşmeyecektir. Aksine, bitmiş yemek çok ilginç ve eşsiz bir tat kazanacaktır.

3. Marul ve ıspanak

3. Marul ve ıspanak

'Neden bir insan bir sebzeyi başka bir sebzeyle değiştirir ki?' diyebilirsiniz ancak gerçek şu ki ıspanak diğer yapraklı sebzelerden 2 kat daha fazla potasyum, protein, kalsiyum, demir, niasin,  A, B ve C vitaminleri içerir.

Ek olarak, magnezyum ve fosfor dahil olmak üzere lif ve mineral açısından zengindir. Tatlarındaki fark çok olmasa da ıspanağın besin değeri maruldan daha fazladır.

4. Kahve - hindiba - maça

4. Kahve - hindiba - maça

Herkes günde en az bir kere kahve içmenin gerekli olduğunu biliyordur ancak çok az sayıda insan 1 bardak kahvenin yaklaşık 95 mg kafein içerdiğini bilir. Aşırı kafein tüketimi mide bulantısı, anksiyete, kalp çarpıntısı ve uykusuzluğa neden olabilir.

Tıpkı kahve gibi hindiba da sizi canlandırır ve kafein içermez. Ayrıca, kahveye göre hafif etkileri olan yeşil çay tozu olan maça da vardır. Ayrıca maça, stresi azaltmaya yardımcı olan bir amino asit olan L-theanine içerir. Ne yazık ki, pek çok insan bu sağlıklı içeceği bilmiyor.

5. Patates cipsi ve kızarmış nohut

5. Patates cipsi ve kızarmış nohut

Cips yemek sağlığınız için pek de yararlı değil. Baharatlarla kızartılmış nohutların, cipslerle tadı neredeyse aynı. Nohutları en sevdiğiniz baharatlarla kızartabilirsiniz. Nohut, kan şekeri kontrolünüz ve sinir sisteminizin işleyişi için oldukça önemli olan lif ve magnezyum bakımından zengindir.

6. Et ve tofu

6. Et ve tofu

Tofu, esansiyel amino asitler içeren soya sütünden yapıldığı içim protein bakımından oldukça zengindir. Bir süre etten vazgeçmek istiyorsanız, tofu tüketmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca tofu oldukça nötr bir besindir. İstediğiniz sosla marine ederek istediğiniz tadı elde edebilirsiniz.

7. Dondurma ve dondurulmuş muz

7. Dondurma ve dondurulmuş muz

Dondurmasız bir yaz hayal etmek oldukça zor. Ancak hazır dondurmalar oldukça şekerli ve kalorili. Muzları mikserde öğütüp dondurarak, ekstra şeker ve süt ürünlerini içermeyen hafif ve doğal bir tatlı yapabilirsiniz.

8. Mayonez ve avokado

8. Mayonez ve avokado

Mayonez; yumurta, yağ ve sirke gibi asidik besinlerden yapılır. Ayrıca mayonez, doymuş yağ bakımından oldukça yüksektir ve günlük tüketimi kişinin sağlığını oldukça kötü etkiler. Avokado mayonezle aynı oranda yağ içerse de mayonezin aksine sağlıklı yağ ve besinler bakımından zengindir. Ek olarak, yaklaşık 20 çeşit vitamin içerir.

9. Gözleme/ lavaş ve marul

9. Gözleme/ lavaş ve marul

Marul, herkesin hayalini kurduğu mükemmel alternatif olmasa da sağlıklı bir diyet için bazen karbonhidrattan vazgeçmek gerekir. Lavaş yerine marul yiyerek atıştırmalığınızdaki besin miktarını artırabilirsiniz. Uzun zamandır eve ekmek almadım ve artık sandviçlerimi marulla yapmaya alıştım. Düşündüğünüz kadar kötü değil, aslında bakarsanız oldukça lezzetli!

10. Yulaf ve kinoa

10. Yulaf ve kinoa

Yulaf ve kinoa oldukça sağlıklı besinler olsa da aralarında birkaç farklılık bulunur. Bir fincan kinoa, 8 gram protein içerirken bir fincan yulaf ezmesi sadece 6 gram protein içerir. Ayrıca protein kalitesi bakımından kinoa daha zengindir ve daha fazla lif içerir. Diyetinizi daha çeşitli hale getirmek için yulaf yerine kinoa tüketmek mantıklıdır.

11. Şeker ve elma püresi

11. Şeker ve elma püresi

Elma püresi yiyerek ekstra kalori almadan tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Bir fincan şekersiz elma püresi sadece 100 kalori içerirken bir fincan şeker 770 kaloriden fazlasını içerir. İkisinin arasındaki fark oldukça açıktır.

12. Balık ve keten tohumu

12. Balık ve keten tohumu

Balık, omega 3 asitleri ve protein açısından oldukça zengindir. Ancak deniz ürünlerine alerjiniz varsa balık yerine keten tohumu tüketebilirsiniz. Aynı balık gibi keten tohumu omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir.

13. Şekerli yiyecekler ve kuru meyveler

13. Şekerli yiyecekler ve kuru meyveler

Muhtemelen çoğumuzun tatlıya karşı zaafı vardır ancak yüksek şekerli tatlıların besin değeri çok azdır veya hiç yoktur. Bunları mango, elma veya kiraz gibi daha sağlıklı kuru meyvelerle değiştirin. Süper sağlıklı bir alternatif için sayısız yararlı besinle dolu kurt üzümünü de deneyi unutmayın.

14. Bütün çikolatalar ve bitter çikolata

14. Bütün çikolatalar ve bitter çikolata

Sütlü veya beyaz çikolata yerine organik bitter çikolata yerseniz bunun sizin için çok daha iyi olduğunu göreceksiniz. Bitter çikolata aslında oldukça besleyicidir ve sizin için iyi olan lif, demir, magnezyum, bakır, potasyum, fosfor, çinko ve selenyum içerir. Ayrıca genç kalmanıza yardımcı olan antioksidanlarla doludur.

15. Reçel ve avokado püresi

15. Reçel ve avokado püresi

Eğer siz de güne genellikle reçelli tostla başlamadan edemiyorsanız doyurucu ve sağlıklı besinleri tüketme fırsatını kaçırıyorsunuz demektir. Şekerle doldurulmuş ve işlenmiş reçeller yerine yarım avokadoyu ekmeğinizin üzerine ezerek sürün. Biraz limon suyu serpip domates de koyarsanız hem besleyici hem de oldukça lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Avokadonun lifi ve kolesterol düşürücü  doymamış sağlıklı yağları, özellikle bir veya iki yumurta beraberinde öğleden sonraya kadar sizi tok tutacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
6
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın