Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Aynı Saatte Kalkarsak Vücudumuzda Ne Değişiklikler Meydana Gelir?

Her Gün Aynı Saatte Kalkarsak Vücudumuzda Ne Değişiklikler Meydana Gelir?

İlayda
03.06.2021 - 07:15

Hepimizin yapmak istediği ama çoğumuzun yapamadığı bir alışkanlık 😔

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendinizi daha proaktif ve ısrarcı hissedersiniz.

1. Kendinizi daha proaktif ve ısrarcı hissedersiniz.

Bu haber erkenci kuşlarımız için geliyor. CEO'lar da dahil olmak üzere çok sayıda başarılı insan, Robin Sharma'nın kitabında yarattığı bir konsept olan “5 AM kulübü” nü benimsedi. Kitap, “kazanmanın başlangıçta olduğunu” ve günün ilk saatlerinin son derece değerli olduğunu belirtiyor. Sharma, sabahlarınızı değerlendirerek hayatınızda ustalaşacağınızı bile belirtiyor. Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, erken kalkma alışkanlığı olan ve sabah odaklı insanlar daha fazla ısrar, işbirliği ve yeni deneyimler yaşama dürtüsüne sahipler.

2. Gün içinde daha uyanık ve daha az endişeli olursunuz.

Bilimsel araştırmalara göre uyku alışkanlıklarınızla daha az endişeli olmanın çok ilgisi var. Bununla ilgili daha da ilginç olan şey ise erken uyanan kişilerle ilgili. Erken uyanmanın, daha uyanık olma ve vücudunuz ve zihniniz için daha iyi sağlık sağlamaya yönelik avantajları vardır.

3. Günlük yaşamınızda işlerinizi daha az ertelersiniz.

Sabah alarmı çaldığında direk erteleme düğmesine basanlara gelsin bu da. Sabah erken kalkmaya başlarsanız bunu yapma olasılığınız daha düşük olacaktır. Bilimsel kaynaklar, sağlıklı sabah alışkanlıklarına sahip olursanız daha az erteleme alışkanlığına sahip olacağınızı söylüyor. Ve ayrıca, kusursuz bir gün doğumu manzarasını izlemek erkenden kalkmanız için başka bir neden olabilir

4. Genel olarak daha olumlu düşünmeye başlarsınız.

4. Genel olarak daha olumlu düşünmeye başlarsınız.

Uyku sürenizde herhangi bir bozukluk veya eksiklik sizi olumsuz düşünmeye iter. Uyku bozukluklarına sahip olmak zihinsel sağlığı da olumsuz etkiler ve uyku bozukluklarına sahip insanların depresyon yaşama şansı daha yüksek olabileceği de araştırmacıların sıkça söylediği şeylerin arasında. Uyku ve uyanıklık dönemlerini belirleyerek daha sağlıklı bir zihne ve olumlu duygulara sahip olma şansınızı arttırmak sizin elinizde.

5. Hayatınızdan daha çok tatmin olmaya başlarsınız.

1.033 kişiyle yapılan bir ankette çıkan bir sonuca göre düzenli bir yatma ve uyanma saatine sahip olmak, insanları daha fazla tatmin ediyor. Düzenli bir uyanma rutinine sahip olmak, insanların kişisel yaşamlarında %13 daha fazla memnuniyete, mali durumlarında %18'lik bir artışa ve iş-yaşam dengesinde %21'lik şok edici bir memnuniyet olmasını sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinizi daha enerjik hissedersiniz.

Her gün aynı saatte uyanmayı deneyen ve oldukça ilginç sonuçlar alan insanlar var. Sertifikalı  antrenör ve hemşire Cedar, hafta sonları bile her gün sabah 7'de uyanmak için rutinine sadık kaldıktan sonra sonra neler olduğunu anlattı. Eskiden, aynada kendime sersemlemiş bir şekilde bakar ve sadece bir günlüğüne kedimle hayatları değiştirmek isterdim, şimdi ise harekete geçmeye hazırdım. Ayağa kalktım ve gününe başlamak için heyecanlı hissettim.” Buna ilaveten, egzersiz yapmaktan, daha iyi uyumaktan, öngörülebilir beslenme düzenlerine sahip olmaktan ve hatta alarm çalmadan önce uyanmanın bile mümkün olduğunu bahsediyor.

7. Sindiriminiz sisteminiz daha iyi hale gelecektir.

Uyku ve uyanıklık döngümüzü düzenleyen doğal, içsel bir süreç olarak da bilinen sirkadiyen bir döngümüz var. Bununla bağlantılı olarak, bu döngüye göre çalışan bir bağırsak saatimiz var. Her gün aynı saatlerde kalkarak ve düzenli olarak yemek yiyerek sindirim sisteminizin işleyişi daha düzenli hale getirebilir ve bağırsaklarınızı, midenizi ve metabolizmanızı düzenli tutabilirsiniz.

8. Bağışıklık sisteminiz daha güçlü olacaktır.

8. Bağışıklık sisteminiz daha güçlü olacaktır.

Uyku, bağışıklık sisteminde önemli bir rol oynar. Uyku, genel olarak sağlığınız ve beyniniz için vazgeçilmez bir yere sahiptir aslında. Aynı zamanda belirttiğimiz gibi sindirim gibi sirkadiyen döngüye de bağlıdır. Bağışıklık sistemimiz bizi uyandırdığı gibi uyutabilir de. Düzenli bir uyanma saatine sahip olmak, metabolizmanızı iyi organize edeceğinden bağışıklık sisteminize yardımcı olabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seda Sarıtaş

Çoğu yalan ben işe gitmek için her sabah aynı saatte kalkıyorum. Mutlu değilim, stresliyim,enerjik hissetmiyorum, hiçbir şeyi olumlu düşünemiyorum, daha bir... Devamını Gör

baykusator

Sabah erken kalktığımda ulusa serzenişte bulunuyorum. Yayında ve yapımda emeği geçen herkes nasibini alıyor.

Murat Yüksel

Başlık hatalı olmuş. "Her sabah aynı saatte kalkarsak" değil ₺her sabah 5te kalkarsak... " olması gerekiyor.