Uygulamanız Halinde Hayat Kalitenizi Yükseltecek 13 Alışkanlık
Yaşadığımız hayat içe kapanmak ve mutsuz olmak için çok kısa. Geçip giden ömrünüzü kıyısından köşesinden bir şekilde değiştirmek istiyorsanız, öncelikle kendinizden başlamanız gerekiyor. Her ne kadar ufak adımlar gibi görünse de yaşamınızı etkileyecek birkaç minik rutin, tüm çemberi değiştirir ve hayatınızı şekillendirir. Peki buna hazır mısınız? Şimdiye kadarki tüm olumsuzlukları unutup, yepyeni bir sayfa için hayatınızı değiştirmeye hazırsanız sizin için birkaç önerimiz var! Gelin kısacık ömrünüzü çok daha çekici kılacak, yarınlar için yaşamanızı sağlayacak önerileri birlikte keşfedelim!
1. Sabahları erken kalkın.
2. Etrafınızdaki toksik insanlardan kurtulun.
3. Kendinize bile söylemekten çekindiğiniz hislerinizi yazın.
Kişi bazen kendisine bile yalan söyleyebilir. Kabullenilmek istenilmeyen durumlar ya da duygular, sahte davranışları tetikleyen olumsuz davranışlardır. İstediğiniz kadar kaçın. Günün sonunda kendinize bile söylemeye çekindiğiniz hisleriniz sizi ele verecektir. Peki ne yapmanız gerekiyor? Hislerinizden kaçmayın! Kendinize bile söylemeye çekindiğiniz sözleri kağıtlara dökün. Zamanla bu alışkanlığın sizi rahatlatacağını fark edeceksiniz. Düşüncelerinizden, duygularınızdan ve yaşadıklarınızdan kaçmak yerine; kabullenmeyi ve iyileşmeyi seçmeniz gerekiyor.
4. Ara sıra tek başınıza seyahate çıkın.
Kendinize zaman ayırmayı öğrenin. Tek başınıza vakit geçirmenin keyifli yanlarını görün ve tadın! Ara sıra tek kalarak içinize dönün ve uzaklara gidin. Sadece kendi istekleriniz doğrultusunda hareket etmek, kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeydir. Etrafınızdaki insanları memnun etmek yerine, kendinizi mutlu etmeyi deneyin!
5. Yeni insanlarla tanışmaktan çekinmeyin.
Çevrenizde sizi mutlu edecek insanlar biriktirin. Olumlu ve çok yönlü insanlar, hayat kalitenizi arttırır ve enerjinizi yükseltir. Aynı zamanda sizi geliştirecek insanlarla arkadaş olmaya özen gösterin. Toksik insanları hayatınızdan çıkarın ve yeni insanlara kapılarınızı aralayın. Her yeni insan, yeni bir dünya ve yeni bir hayat demektir.
6. Gün içinde belirli aralıklarla elektronik eşyalardan uzak durun.
Uzun saatler elektronik eşyalarla vakit geçirmek, ne yazık ki kontrol bozukluğu olarak adlandırılmakta. Sık sık telefonu kontrol etmek, uzak kalındığında yoksunluk belirtileri göstermek ve sosyal hayattan uzaklaşmak elektronik eşyalara bağımlı olduğunuzu gösterir. Bu bağımlılık gün içinde uzun saatlerinizi alır ve zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Kaliteli bir hayat için bu bağımlılıktan kurtulmanız, hatta ve hatta birkaç saat elektronik eşyalardan uzaklaşmanız önerilir. Kendinize vakit ayırmak ve gün içinde planlı hareket etmek için, elektronik eşyalarınızı sürekli kontrol etmeyi bırakın. Bazı günler ihtiyacınız kadar kullanın ve kendinize belirli molalar verin.
7. Daha çok okuyun!
Ülkemizde kitap okuma oranı ne yazık ki her geçen gün düşüyor. Fakat kaliteli bir hayat için kitap okumanın önemi her geçen gün artıyor. Hayata farklı perspektiflerden bakmak, zihninizi geliştirmek, kelime bilgininizi arttırmak ve çok daha fazlası için kitap okumanız gerekiyor. Kaliteli bir hayat için, çok daha fazla okumanız gerektiğini asla unutmayın! Bilgi sizi güçlendirir ve geliştirir. Kitap okumak için boş zaman aramak yerine, okumayı en önemli rutininiz haline getirin.
8. Çevrenizdeki insanların söylediklerine kulak asmayın.
Hayatınızın her döneminde insanların tuhaf ve yersiz tepkileri ile karşılaşacaksınız. Özellikle arkanızdan konuşulanları duyacak ve muhtemelen rahatsız olacaksınız. Bu gibi durumlarda iplerin sizin elinizde olduğunu unutmayın. Boşuna ağzı olan konuşur dememişler... Çevrenizdeki insanların söylediklerine kulak asmayın. Hayatınızı asla başkaları için yaşamayın. Ömrünüzü doyasıya yaşamak için bırakın konuşan konuşsun!
9. Gün içinde yapacaklarınızı planlayın.
Çok klasik geldiğinin farkındayız fakat gün içinde işlerinizi planlamak, büyük oranda hayat kalitenizi arttırır. Nasıl mı? Planlı olmak, dakik çalışmak, neyi ne zaman yapacağınızı bilmek; size zaman ve hayat kazandırır. Sizi motive edecek bir planlayıcı ya da ajanda satın alın. Ardından gün içinde yapacaklarınızı dakikası dakikasına not edin. Tabii ki de tamamladığınız her gün için kendinize teşekkür etmeyi unutmayın!
10. Düzenli egzersiz yapın.
Hayat kalitenizi arttırmaya karar verdiyseniz, o halde kendinize iyi bir egzersiz rutini oluşturmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Parlak bir cilt, sağlıklı bir vücut, kontrollü bir kilo ve yüksek bir enerji için düzenli egzersiz şart! Sabahları aç karnına ya da hafif bir öğün sonrası minik egzersiz hareketler yapabilirsiniz. Zamanla bu alışkanlığınızı geliştirmek ve güçlü bir spor rutini oluşturmak, kısa zamanda hayat kalitenizi arttırmanıza yardımcı olacaktır.
11. Meditasyon yapın.
Kaliteli bir hayat için kendinize vakit ayırmanız çok önemli ve bir o kadar değerli. Gün içinde stres ve bağımlılıklardan uzaklaşmak için, kendinize sessiz zaman dilimleri yaratabilir ve bu zaman dilimlerinde meditasyon yapabilirsiniz. Meditasyon uzun vadede ruh sağlığınızı olumlu yönden etkileyecek, önemli bir zihin dinlendirme tekniğidir. Bu tekniği doğru ve etkili kullanmak ise tabii ki size düşüyor. Hayatınızın yorucu temposundan uzaklaşmak ve zihninizi dinlendirmek için, meditatif yani düşüncesiz kalmaya zaman ayırın.
12. Konfor alanınızdan çıkın.
Öncelikle hayat kalitenizi arttırmak için konfor alanınızdan çıkmanız gerektiğini hatırlatalım. Yeni deneyimler, yeni keşifler, yeni insanlar yani yepyeni bir dünya için konfor alanınızdan uzaklaşmanız gerekiyor. Kulağa zor geldiğinin farkındayız fakat zorlamadan olmayacağını da unutmamalısınız. Yeni bir sayfa açmak için küçük sınırları aşmaktan korkmamalısınız. Korkuların sizi yönlendirmesine izin vermeyin ve acilen konfor alanınızdan uzaklaşın!
13. Sizi siz yapan özelliklerinizi daima koruyun.
Hayat kalitenizi yükseltmek için olmadığınız bir insan gibi davranmayın. Sizi siz yapan özelliklerin ne kadar değerli olduğunu fark edin ve sadece kişiliğinizi koruyun. Kaliteli bir hayat için kendinizi değil, çevrenizi ve rutinleri değiştirmeniz gerektiğini unutmayın!
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Yorum Yazın