Görüş Bildir
Haberler
Sarkan Memelerinizi Toparlamanıza Yardımcı Olacak Çok Etkili Meme Dikleştirme Egzersizleri!

Sarkan Memelerinizi Toparlamanıza Yardımcı Olacak Çok Etkili Meme Dikleştirme Egzersizleri!

Nurseda Gerek
19.08.2021 - 20:00

Yer çekimi, süt kanallarının oluşumu ya da yağlanma gibi etkiler memeleri sarkıtır. Hemen hemen her kadının belirli bir zaman diliminde yaşadığı bu durum, normal ve olası bir durumdur. Ne gen ne de beslenme, her kadının memeleri mutlaka bir gün sarkar. Tıpkı Kalben'in de dediği gibi: 'Hayat kısa, memeler sarkıyor.' Peki memelerin sarmaması adına neler yapabiliriz? Ya da sarkan memeleri nasıl toparlayabiliriz? İşte karşınızda eski memelerinize kavuşmanızı sağlayacak, çok etkili meme toparlama egzersizleri! Buyurun içeriğimize...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şınav

Yer çekiminin azizliğine uğrayan memelerinizi, her gün şınav çekerek toparlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Günde 10 ila 15 dakika şınav çekmek tüm vücudunuzu çalıştırırken, aynı zamanda memelerinizi toparlamanıza yardımcı olur. Eşit ve dengeli bir egzersiz sunan şınav hareketi, uzun vadede memelerinizi toparlar ve dikleştirir. Düzenli olarak uygulayacağınız şınav egzersizi ise, kısa sürede toparlanmış bir meme görünümüne sahip olmanıza yardımcı olur. 👊

Bench press

Bench press, tam anlamıyla göğüs ve meme egzersizidir. Tüm vücudu aktif olarak çalıştırır ve göğüs bölgesine yoğunlaşmanızı sağlar. Haftada 3 ila 4 gün boyunca bu egzersizi, spor rutininize ekleyebilir ve memelerinizi toparlayabilirsiniz. Spor rutininize bench press egzersizini eklemeniz halinde, uzun vadede toparlanan ve dikleşen memelere kavuşmanız çok olası!

Kobra duruşu

Yoga yapanların yakından tanıdığı kobra duruşu, üst vücudu çalıştıran etkili bir harekettir. İlk aşamada zor gelecek bu hareket, zamanla kolaylaşan rahat bir egzersizdir. Bu hareketi yaparken ilk aşamada yerden destek alabilir, alıştıkça ellerinizi başınızın arkasına koyarak devam edebilirsiniz. Spor rutininize eklemeniz halinde memelerinizin kısa sürede toparlanmasını sağlayacağınız kobra duruşu, kısa sürede sonuç alabileceğiniz egzersizler arasında yer alıyor.

Duvar şınavı

Duvar şınavı

Klasik şınavdan farklı olarak duvardan destek alınarak uygulanan bu egzersiz, üst vücudu şekillendiren etkili bir harekettir. Uygulamak için ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve ellerinizle duvardan destek alın. Ardından ağırlığınızı duvara verin ve kollarınızla bedeninizi itin. Bu hareketi kol ve göğüs bölgenizde hissetmeniz gerekiyor. Duvar şınavı yani Wall-Up egzersizini, 3 ila 5 set boyunca uygulamanız yeterli olacaktır.

Makas hareketi

Kollarınızı iki yana açarak uygulayacağınız makas egzersizi, hem kollarınızı hem de memelerinizi toparlayacak etkili bir harekettir. X harfi olacak şekilde uygulamanız gereken bu hareket, aynı zamanda duruşunuzu da düzeltmeye yardımcı olur. Her gün uygulamanız önerilen makas egzersizi sayesinde sıkı ve toparlanmış memelere kavuşacağınıza emin olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reserve Fly Egzersiz Hareketi

Genellikle sırt geliştirme hareketi olarak bilinen reserve fly hareketi, aynı zamanda muhteşem bir meme toparlama egzersizidir. Göğüs bölgenizde yer alan kasların çalışmasını sağlayan bu hareket, birkaç kiloluk ağırlıklarla kolayca uygulanabilir. Uygulamak için dizlerinizi kırıp, biraz eğilmeniz ve ardından kollarınızı paralel bir şekilde açmanız gerekir. Bu egzersizi 4 set olacak şekilde uygulamanız yeterli olacaktır.

Çember yardımıyla memelerinizi dikleştirmek için;

Çember yardımıyla memelerinizi dikleştirmek için;

Sıkı bir meme antrenmanı için pilates çemberinden yardım alabilirsiniz. Göğüs bölgesinde bulunan kasları çalıştıran pilates çemberi, düzenli ve sıkı bir egzersizle memelerinizi toparlamanıza yardımcı olur. Kullanmak için, öncelikle çemberi göğüs bölgenize orantılı olacak şekilde yerleştirin. Ardından sıkıca kollarınızı itin ve çemberi sıkıştırın. Bu egzersiz anında nefes alışverişinizin düzenli olmasına dikkat edin. Tüm egzersiz boyunca direnci göğüs bölgenizde hissetmeniz, hareketi doğru uyguladığınızı gösterecektir.

Diz üzerinde şınav

Standart şınav hareketinin diz üzerinde yapılarak uygulandığı bu egzersiz, normal şınav çekmekte zorlananların tercih ettiği bir hareket. Uygulamak için dizlerinizin üzerinde durun ve ellerinizi omuz hizasında açın. Ardından üst bedeninizi indirin ve kaldırın. Üst bedeninizi olabildiğince yere indirmeye ve ardından güçlü bir şekilde kaldırmaya özen gösterin. İlk aşamada birkaç set uygulayabilir, alıştıktan sonra bu sayısı yükseltebilirsiniz.

Pullover

Göğüs ve sırt bölgesini etkili bir biçimde çalıştıran pullover, evde yapılması çok da kolay olmayan güçlü bir egzersiz. Uygun bir yer ve ağırlık ile yapılması gereken bu hareket, diğer egzersizlerle bir araya geldiğinde muhteşem bir toparlayıcıdır. Uygulamak için doğru pozisyonu almalı ve ağırlığı iki elinizle iyice kavramalısınız. Tüm set boyunca boyun ve bel boşluğunuza dikkat etmeli ve her tekrarda kontrollü hareket etmelisiniz.

İç göğüs press

İç göğüs press, meme toparlamada etkili ve hızlı sonuçlar almanıza yardımcı olacak hareketlerin başında gelmektedir. Yere uzanarak yapmanız önerilen bu egzersizi kısa aralıklarla 3 set uygulamanız yeterli olacaktır. Uygulamak için yere uzanın ve dizlerinizi bükün. Ardından kollarınızı yakın tutarak, hareketi göğüs bölgenizde hissedeceğiniz şekilde uygulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Direnç bandı ile memelerinizi dikleştirmek için; ⬇

Direnç bandı ile memelerinizi dikleştirmek için; ⬇

Tüm meme egzersizlerini uyguladıktan sonra sıra biraz kuvvet eklemeye geldiyse, direnç bandı kullanmanızın da zamanı geldi demektir. Özellikle kol ve göğüs bölgenizi daha güçlü bir şekilde çalıştırmanızı sağlayacak direnç bantları, memelerinizi toparlanmasına büyük oranda yardımcı olur. Uygulamak için öncelikle ısının ve ardından kollarınızı arkada olacak şekilde direnç bandını tutun. Direnç bandını sıkıca kavrayın ve kollarınızı açıp kapatın. İlk aşamada birkaç set yapacağınız bu egzersizi zamanla arttırabilir, spor rutininize ekleyebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melis

Dikleştirin füzeleri 😀😃