Görüş Bildir
Haberler
Dudak Dolgusu Yaptırmadan Dolgun Dudaklara Sahip Olmanız İçin Uygulamanız Gereken Altın Değerinde 13 Yöntem

Dudak Dolgusu Yaptırmadan Dolgun Dudaklara Sahip Olmanız İçin Uygulamanız Gereken Altın Değerinde 13 Yöntem

Nurseda Gerek
21.07.2021 - 08:15

Dolgun dudaklar herkesin hayali... Bu hayalinizi gerçekleştirmek içinse inanın estetik işlemlerine ihtiyacınız yok! Düzenli bakım, farklı kontür teknikleri ve doğru dudak kalemi kullanımı dudaklarınızı olduğundan çok daha dolgun göstermeye yardımcı olacaktır. Peki dolgun dudakların sırrı, saydığımız bu maddeleri uygulamanız halinde yeterli mi olacak? Tabii ki hayır. Uzun vadeli öpülesi dudakların sırrını paylaştığımız içeriğimizde, sıraladığımız 13 maddeyi hayatınıza adapte ettiğiniz takdirde, hayal ettiğiniz dudaklara sahip olacağınızın garantisini verebiliriz. Gelin tüm zamanların favori dudak görünümüne nasıl sahip olacağınızı birlikte keşfedelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düzenli dudak peelingi ile dudaklarınızdaki ölü deriyi temizleyin.

1. Düzenli dudak peelingi ile dudaklarınızdaki ölü deriyi temizleyin.

Nasıl ki sağlıklı bir cilt görünümü için sıkça peeling uygulaması yapıyorsanız, dudaklarınız için de düzenli olarak peeling yapmanız gerektiğini hatırlatalım. Dudak peelingleri, dudaklarınızdaki ölü derilerden kurtulmanızı sağlarken, uzun vadede daha dolgun dudaklara sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Dudak peelingi tarifi

Bir miktar toz şeker ve balı minik bir kapta karıştırın. Ardından karışımı dudağınıza sürün ve 1 ila 2 dakika boyunca masaj yapın. Dilerseniz bu aşamada diş fırçası da kullanabilirsiniz. 

2. Düzenli olarak dudak maskesi yapın.

2. Düzenli olarak dudak maskesi yapın.

Dolgun bir dudak görünümü için dudaklarınızı düzenli olarak canlandırmanız gerekiyor. Bunun içinse haftada birkaç defa dudak maskesi yapmayı deneyebilir, çatlamış dudaklarınızı canlandırabilirsiniz. Dudaklarınızı yumuşatmadan ve beslemeden dolgun bir görünüm kazandıramayacağınızı unutmayın!

3. Dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçeveleyin.

3. Dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçeveleyin.

Gerekli bakımları yaptıktan sonra sıra geldi makyaj uygulamasına! Bu aşamada kullanacağınız ürünlerin kremsi formda ve dayanıklı ürünler olmasına özen göstermelisiniz. Dudak kalemi, dolgun bir görünüm için her an yanınızda bulundurmanız gereken bir makyaj malzemesi. Peki dudak kalemini nasıl uygulayacaksınız? Yine bu aşamada dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Dudak çevrenizi kararından fazla çerçevelemeniz dudaklarınızın kötü görünmesine neden olacaktır.

4. Dudak çevrenizi beyaz dudak kalemi ile çerçeveleyin.

4. Dudak çevrenizi beyaz dudak kalemi ile çerçeveleyin.

Dudaklarınızı bir dudak kalemi yerine, beyaz bir kalem ile çerçeveleyebilirsiniz. Bu şekilde rujunuzu taşırmadan sürebilir, yaratacağınız etki ile daha dolgun bir dudak görünümüne sahip olabilirsiniz.

Not: beyaz dudak kalemi uygulamasını yeteri oranda ve dudak hizasında uygulamamanız halinde, kapatıcı bulaşmış kötü bir dudak görünümüne neden olabilirsiniz.

5. Dudak hatlarınızı concealer ile belirginleştirin.

5. Dudak hatlarınızı concealer ile belirginleştirin.

Dudaklarınızı beyaz bir dudak kalemi ile çerçevelemek yerine, uygun bir kapatıcı ürünle hatlarınızı belirginleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekense oldukça basit. Dudaklarınızın tam ortasına denk gelecek şekilde kapatıcınızı uygulayın ve uyguladığınız ürünü eşit bir şekilde dağıtın. Bu şekilde dudaklarınızın ortası normalden daha dolgun ve dikkat çekici görünecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Açık tonlarda rujlara yönelin.

6. Açık tonlarda rujlara yönelin.

Dolgun dudakların kilit noktası ruj seçiminden geçiyor. Açık renk rujlar dudaklarınızı daha dolgun ve büyük gösterirken, koyu abartılı renkler dudaklarınızın küçük görünmesine neden oluyor. Siz siz olun, birkaç madde önce saydığımız yöntemler sonrası açık tonlarda bir ruj ile dudaklarınızdaki etkiyi arttırın.

7. Dudaklarınızı nemsiz bırakmayın.

7. Dudaklarınızı nemsiz bırakmayın.

Çatlamış ve yıpranmış dudaklarınızı dolgunlaştırmak için öyle pek de bir şey yapamazsınız. Bunun için öncelikle dudaklarınızın nemli ve sağlıklı olması gerektiğini unutmayın! Hali hazırda çatlak dudaklara sahipseniz, iyi bir nemlendirici kremi çantanızdan ayırmamanız yapacağınız en iyi seçenek olacaktır.

8. Lip gloss kullanın!

8. Lip gloss kullanın!

Birkaç madde önce ruj seçiminin dolgun dudak görünümünde kilit nokta olduğuna değinmiştik. Aynı şekilde gloss kullanımı da dolgun dudakların sırlarından biri! Glosslar dudaklarınızı parlak ve şişkin gösterirken, aynı zamanda ışığı geri yansıtır. Haliyle ışığı yansıtan dudaklarınız olduğundan çok daha dolgun ve etkileyici görünür. ✨

9. Dudak kontürü yapın.

9. Dudak kontürü yapın.

Dudak kontürü  uygulaması zor fakat etkisi büyük bir uygulama. Doğru bir dudak kontürü ile dudaklarınızı olduğundan çok daha dolgun gösterebilir ve çekici bir imaja sahip olabilirsiniz. Peki nasıl uygulayacaksınız? İşte aşamalar! 👇

Önce dudaklarınızı bir kapatıcı yardımı ile tek renk olacak şekilde kapatın. Ardından dudak çevrenizi kullanacağınız rujdan birkaç ton koyu bir kalemle çerçeveleyin. Çerçeve işleminden sonra dudaklarınıza belirli aralıklarla dikey çizgiler çekin. Çektiğiniz dikey çizgiler sonrası rujunuzu sürün. Son olarak dolgun görünümü arttırmak için dudaklarınızın tam ortasına hafif bir şekilde gloss uygulayın.

10. Dıştan içe olacak şekilde dudaklarınızı renklendirin.

10. Dıştan içe olacak şekilde dudaklarınızı renklendirin.

Ülkemizde pek kullanılmayan fakat Koreli kadınların sıkça uyguladığı degrade dudak görünümü, dudaklarınızı küçültürken aynı zamanda dolgun bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Peki degrade dudaklara nasıl sahip olunur? İşte aşamalar! ⬇

Öncelikle dudaklarınızı bir kapatıcı yardımı ile silikleştirin. Ardından açık renk bir ruj ile dudaklarınızı renklendirin. Son olarak kullandığınız rujdan bir ton koyu, bir başka ruju dudaklarınızın ortasına sürün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dudaklarınızı doğal yağlarla dolgunlaştırın.

11. Dudaklarınızı doğal yağlarla dolgunlaştırın.

Dolgun bir dudak görünümü için doğal yağların şifalandırıcı etkilerinden yararlanabilirsiniz. Nane yağı ve tarçın yağı bilinen özellikleriyle oldukça etkili dudak dolgunlaştırıcı ürünler arasında yer alıyor. Peki bu yağları nasıl uygulayacaksınız? İşte uygulama yöntemleri! ⬇

  • Bir miktar nane yağını dolapta bekletin. Soğuyan nane yağını dudaklarınıza uygulamadan önce bir diş fırçası yardımı ile dudaklarınızı ölü derilerden arındırın. Ardından buzdolabında sakladığınız nane yağını dudaklarınıza kalın bir katman olacak şekilde sürün. Sürdüğünüz yağın dudaklarınız tarafından emilmesi için 30 ila 40 dakika boyunca bekleyin. İstediğiniz görünümü elde ettikten sonra dudaklarınızı yıkayın. Son olarak dudaklarınızı rahatlatmak için vazelin ya da nemlendirici bir krem uygulayın. 

  • Nane yağında olduğu gibi öncelikli olarak dudaklarınızı bir diş fırçası ile fırçalayın. Bu işlem sırasında dudaklarınızı tahriş etmemeye özen gösterin. Ardından yakmamak suretiyle tarçın yağını birkaç dakika ısıtın. Isıtma işleminden sonra dudaklarınıza nazikçe uygulayın. Tarçın yağından sonra çok az olacak şekilde dudaklarınıza zeytinyağı sürün. Zeytinyağının ardından tekrar tarçın yağı sürün ve bu üç kat yağ uygulamasını bir süre dudaklarınızda bekletin. 10 ila 15 dakika sonra dudaklarınızı yıkatın ve nemlendirin. 

12. Düzenli olarak dudak egzersizleri yapın.

12. Düzenli olarak dudak egzersizleri yapın.
www.india.com

Günümüzün en popüler uygulamalarından biri olan dudak dolgusuna binlerce lira harcamadan da sahip olabilirsiniz. Bunun için dudak egzersizlerini rutininize eklemeli ve düzenli olarak uygulamanızsa yeterli. Dudak hacminizi arttıracak bu egzersizler sayesinde uzun zamanda kalıcı etkilere kavuşabileceğinizi unutmayın!

13. Dudak dolgunlaştırıcı rujlar kullanın.

13. Dudak dolgunlaştırıcı rujlar kullanın.

Kısa süreli, zahmetsiz yöntemlerle dudaklarınızı dolgun gösterebilirsiniz. Bunun içinse sahip olmanız gereken tek şey dudak dolgunlaştırıcı ürünler! Bu ürünler dudaklarınızı zahmetsiz dolgunlaştırırken, aynı zamanda lifting etkisi yaratarak dudaklarınızın hacmini büyük oranda arttırır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın