onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Üniversite Öğrencilerinin Ağzından Yurt Problemi: 'Benzin İstasyonunda Kaldım'

Üniversite Öğrencilerinin Ağzından Yurt Problemi: 'Benzin İstasyonunda Kaldım'

Türkiye’de milyonlarca öğrenci bir yandan devlet yurtlarının yetersiz kapasitesi, bir yandan da pandemi nedeniyle tırmanışa geçen özel yurt ve konut kiraları sebebiyle zorlu bir sürece girdi. Trabzon’dan Antalya’ya gelen öğrenci Şeref Güngör, 'Antalya’da kalacak yer bulamadım. Kayıt dönemi bir gün benzin istasyonunda kaldım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ülke genelinde üniversite öğrenimi gören gençlerin yaşadığı önemli sorunlardan biri olan ve son günlerde kamuoyunu önemli ölçüde meşgul eden yurt sorunuyla ilgili adım atan Antalya Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerinin yurt sorununun çözümüne katkı sağladı.

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre, üniversitelerde eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte baş gösteren barınma sorununa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, duyarsız kalmadı.

Kültür Mahallesi'nde üç bina kiralandı. 3 bloktan oluşan kız ve erkek öğrenci yurdu tadilata alındı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından öğrenciler kalıcı yurtlarına taşındı.

Büyükşehirşehir Belediyesi'nin yurtlarında kalan öğrencilere sabah ve akşam sıcak yemek, internet ve çamaşır hizmeti veriliyor. Yurtlara yerleşen öğrenciler sağlanan imkanlardan büyük bir memnuniyet duyuyor.

3 bloktan oluşan, kız ve erkek öğrencilerin konakladığı yurdun 330 kapasitesi var.

"Yurt olmasa okulu bırakacaktım"

"Yurt olmasa okulu bırakacaktım"

Ankara'dan kente gelen muhasebe birinci sınıf öğrencisi Berivan Çifci, Antalya'ya ilk geldiklerinde yurt bulamadıklarını belirterek, evine geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Çifci, “Büyükşehir Belediyesi'nin açacağı yurda başvurdum. Daha sonra yurt çıktı. Tekrar geri geldik. Belediyenin yurdu olmasa okulu bırakmayı düşünüyordum. Bizimle çok ilgilendiler. Şimdi yeni yurda yerleştik. Çok güzel” dedi.

Niğde'den gelen Esma Nur Altıntaş ise, şunları anlattı:

“Bankacılık ikinci sınıf öğrencisiyim. İlk kez Antalya'ya geliyorum. Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı uzaktan eğitim aldık. Geldiğimiz zaman Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurt çıkmadı, özel yurtlar ve evler çok pahalı geldi. Niğde'ye geri dönme aşamasındayken Büyükşehir Belediyesi'nin yurt başvurusu açıldı. İki gün içinde yurt sonuçları açıklandı. Bana da yurt çıktı. Çok mutlu oldum. Şimdi yeni yerimize taşındık. Her şeyimiz tam. Çok güzel bir ortam.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

"Kalacak yer bulamayınca memlekete döndüm

"Kalacak yer bulamayınca memlekete döndüm

Bankacılık 3'üncü sınıf öğrencisi Şeref Güngör yurtla ilgili şunları anlattı:

'Antalya'ya Trabzon'dan geldim. Dikey Geçiş Sınavı ile geldiğim için biraz geç geldim. Antalya'da kalacak yer bulamadım. Kayıt dönemi bir gün benzin istasyonunda kaldım. Bazı cemaatlere ait yurtlarda yer vardı. Orada kalmak istemedim. Memlekete geri dönmek zorunda kaldım. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir yurt imkanını öğrendim. Başvuru yaptım ve yurt çıktı. Tekrar geri geldim. Biz buraya okumaya geldik. Antalya Büyükşehir Belediyesi bize yuva açmasaydı, çok zor durumda kalacaktık.'

İnşaat Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Erdem Ediş, iki ay boyunca ev aradığını belirterek, “3 bin TL kira istediler. Bunu verecek imkanımız yok. Özel yurtlar da çok pahalı geldi. Daha sonra belediyenin yurduna başvurdum. Yurda kabul edildim. Çok memnunum” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
13
9
4
4
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
biri

annem babam devlet memuru. akp ilk kez iktidara geldiği dönemde aynı anda iki kardeş ünv. okuduk ve ikimiz de yurt değil evde kaldık ve lüksümüz olmasa da he... Devamını Gör

Fırat

Türkiye'de hükümetin yeterince yurt yapmamasının siyasi olduğunu düşünüyorum.