Görüş Bildir
Haberler
Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı? Tüp Bebek Tedavisinde Hangi Besinler Tüketilmez?

Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı? Tüp Bebek Tedavisinde Hangi Besinler Tüketilmez?

Müge Kakşi
22.09.2021 - 11:01

Tüp bebek tedavisi bebek sahibi olmak isteyip fakat bazı sorunlardan dolayı bebek sahibi olamayan çiftlere yönelik uygulanan bir yardımcı üreme tedavisidir. Özellikle kısırlıkla ilgili tedavilerin başında gelen bir yöntem olan tüp bebek tedavisi bebeği olmayan çiftlere bir umut oluyor. Tüp bebek tedavisinde kadın üreme hücreleri ve erkek üreme hücrelerinin alınarak laboratuvar ortamında bir araya getirilerek döllenmesinin sağlanmasıyla yapılmaktadır. Tüp bebek tedavisinde döllenmenin başlamasının ardından embriyo anne rahmine yerleştirilmektedir. Sonrasında doğal bir gebelik süreci başlamış olur. Tüp bebek tedavisinde de diğer her tedavide olduğu gibi beslenme düzeni büyük önem taşımaktadır. Peki, tüp bebek tedavisinde nasıl beslenilmeli? Tüp bebek tedavisinde hangi besinler tüketilmez? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler kısırlık gibi bazı sağlık sorunlarından dolayı bebek sahibi olamayabiliyor. Kısırlık nedeni açıklanamayan bir durum olmasıyla birlikte enfeksiyonlar, tüplerde tıkanma durumu, sperm kalitesinde düşüklük veya kilo ve yaşın geçmesi gibi faktörlerde bebek sahibi olmanın önüne geçebiliyor. Bu gibi durumlarda ilk akla gelen yöntem tüp bebek tedavisi oluyor. Tüp bebek tedavi süreci biraz meşakkatli bir süreç olmasının yanında yaşam standartları da bu tedavi sürecinde büyük önem arz ediyor. Bu standartların içerisinde en önemli faktör beslenme düzeni olabiliyor. Sağlıklı bir beslenme kişinin sağlıklı bir hayat yaşamasını sağlarken sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesine de etki ediyor. Bu yüzden tüp bebek tedavisinde de yememiz ve yemememiz gereken besinleri bilmek önemlidir. İşte tüp bebek tedavisinde yenmesi ve yenmemesi gereken besinler...

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE NASIL BESLENİLMELİ?

Bebek sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu bir tedavi yöntemi olan tüp bebek tedavisi kısaca döllenmenin dış ortamda gerçekleştirilip sonrasında elde edilen embriyonun anne rahmine yerleştirilmesiyle yapılmaktadır. Tüp bebek tedavisinde beslenmenize dikkat ederek tedavi sürecine olumlu bir destekte bulunabilirsiniz. İşte tüp bebek tedavisinde beslenme şekli;

  • Tüp bebek tedavisinde sıvı tüketimi oldukça önemlidir. Kola, çay ve kahve gibi içecekler yerine günde 2-3 litre su tüketimi tedavi sürecine destek olur.

  • Nohut, kuru fasulye ve barbunya gibi baklagiller sağlık açısından faydalı olmasıyla birlikte tüp bebek tedavisi için de büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden haftada en az 2 kere kuru baklagiller tüketilmesi önerilmektedir.

  • Balık tüketimi de içerisinde bulunan zengin Omega 3, mineral ve proteinlerden dolayı oldukça önemlidir. Tüp bebek tedavisinde haftada en az 3 kere balık tüketilmesi gerektiği uzamanlar tarafından önerilmektedir.

  • Kızartmalar normal hayatımızda da çok tavsiye edilmemektedir bu yüzden kızartma ve ızgara gibi pişirme yöntemleri yerine haşlama ve buğulama gibi yöntemlerin kullanılması tüp bebek tedavisinde önerilen bir durumdur. 

  • Sebze tüketimi önemli olduğu gibi sebzeleri çok pişirmemeli ve besin değerleri ölmeden yenilmelidir.

  • Fındık ve badem gibi kuruyemişler tüp bebek tedavisinde tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır.

  • Ayrıca şeker yerine kullanılan tatlandırıcılardan uzak durulmalıdır.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HANGİ BESİNLER TÜKETİLMEZ?

  • Normal hayatımızda da olduğu gibi tüp bebek tedavisinde de kesinlikle sigara bırakılmalı hatta sigara içilen alanlardan da uzak durulmalıdır.

  • Alkol tüketimi bırakılmalıdır.

  • Kızartma tarzı yiyeceklerden bir süre uzak durulmalıdır.

  • Fast food gibi sağlıksız yiyecekler bırakılmalı bunun yerine taze ve organik yiyecekler tercih edilmelidir.

  • Kola gibi asitli içeceklerden uzak durulmalıdır.

  • İşlenmiş besinlerden kesinlikle uzak durulmalı mümkünse tatlandırıcı veya paketlenmiş gıdaların tüketimi de bırakılmalıdır.

  • Doymuş yağ, trans yağ, margarin, katı yağ gibi besinler ve bunları içeren besinlerden uzak durulmalıdır. 

  • Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinden uzak durulmalıdır.

  • Çiğ etten yapılan sosis ve salam gibi ürünlerin tüketimi azaltılmalıdır.

  • Kabuklu deniz ürünleri metal içerebileceğinden tüketilmemesi gerekmektedir.

  • Kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın