Görüş Bildir
Haberler
Kemik Erimesi Olanlar Nasıl Beslenmeli? Kemik Erimesi İçin Beslenme Önerileri...

Kemik Erimesi Olanlar Nasıl Beslenmeli? Kemik Erimesi İçin Beslenme Önerileri...

Müge Kakşi
16.09.2021 - 10:15

Bilimsel adı osteopoz olan ve halk arasında kemik erimesi olarak bilinen hastalık, daha çok yaşlı hastalığı olarak bilinmesinin yanında aslında her yaştan ve cinsiyetten insanda görülebiliyor. Kemik erimesi kemiğin hacminde azalma ile birlikte kemik gücünde ve kalitesinde azalma da meydana getirmektedir. Bu gibi durumlarda kemiğin güçsüzleşmesi kırılmaları kolaylaştırmaktadır. Bu yüzden kırık olması kemik erimesini akla getirmektedir.  Kemik erimesine karşı koyabilmek için beslenme düzenine de dikkat edilmesi çok önemlidir. Peki, kemik erimesi olanlar nasıl beslenmeli? Kemik erimesi için neler yenmeli? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilimsel adı osteoporoz olan kemik erimesi insan hayatını olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Daha çok yaşlılıkla birlikte gelen kemik erimesi, kemikler için sessiz bir hırsız olarak da adlandırılmaktadır. Kemik erimesi kamburluk, boyda kısalma ve ağrı gibi çeşitli belirtilere neden olurken, beraberinde çeşitli sağlık sorunlarına da yol açabilmektedir. Kemik erimesinden şüphelenen kişiler en kısa sürede bir hekime başvurmalıdır. Ayrıca çeşitli tetkikler yapılarak kemik erimesi teşhisi konulmuş kişiler kemik sağlığını güçlendirecek ilaçlar kullanırken bunun yanında beslenme düzenine de dikkat etmelidir. Birçok organ için önemli olan beslenme kemik sağlığı için de oldukça önemlidir. Kemik erimesi için tüketilmesi gereken tüm besinlere içeriğimizde yer verdik...

KEMİK ERİMESİ OLANLAR NASIL BESLENMELİ? KEMİK ERİMESİ İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ

İnsan vücudunun ayakta durabilmesi için en önemli yapılar kas ve iskelet sistemidir. İskelet sistemimizi oluşturan kemikler ise çeşitli nedenlerden dolayı sağlıklı yapısını kaybederek kemik erimesi gibi hastalıkları beraberinde getirebiliyor. Kemik erimesi olan kişiler beslenme düzenlerine dikkat ederek durumu en aza indirgeyebilirler. İşte kemik erimesi için tüketilmesi gereken besinlerden bazıları;

  • Kalsiyum kemikler için büyük önem taşıyan bir mineraldir. Bunun için süt ve süt ürünleri (Peynir çeşitleri, yoğurt ve diğer tüm süt ürünleri) yüksek miktarda kalsiyum içerdiğinden bolca tüketilmelidir.

  • Kıvırcık, lahana, ıspanak, marul ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerde kalsiyum açısından oldukça zengin besinler arasında bulunmaktadır. Bu yüzden yeşil yapraklı sebze tüketimine de önem verilmelidir.

  • Mercimek, nohut ve kuru fasulye gibi baklagiller de içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde kemik erimesi için oldukça önemlidir.

  • İstiridye, karides ve balık çeşitleri gibi deniz ürünleri de kalsiyumun yanında bolca mineral içerdikleri için kemik sağlığı açısından oldukça önemlidir. Uzmanlar deniz ürünlerinin haftada en az 2 kere tüketilmesi gerektiğini söylemektedir.

  • Badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişlerde zengin bir mineral ve vitamin kaynağıdır. Kemik erimesi için özellikle yağlı kuruyemişler tercih edilebilir.

  • Yumurta ve özellikle yumurta sarısı da kalsiyumun yanında yüksek bir d vitamini kaynağıdır. Bu yüzden kemik erimesi için bol bol yumurta tüketimi yapılabilir.

  • Tüm bunların yanında tahıllar da kemik erimesi için içerdiği yüksek besin değerlerinden dolayı oldukça önemlidir.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın