Görüş Bildir
Haberler
Sperm Kalitesini ve Sayısını Arttıran Besinler Nelerdir?

Sperm Kalitesini ve Sayısını Arttıran Besinler Nelerdir?

Müge Kakşi
07.09.2021 - 09:03

Erkeklerin üreme sağlığı için sperm sayısı ve kalitesi büyük önem taşımaktadır. Sperm sayısının yetersiz olması kısırlığa neden olabilmektedir. Kısırlığın temelinde yatan sperm kalitesi ve sayısının düşük olması çeşitli yollarla tedavi edilebilmektedir. Yapılan bilimsel çalışmalarla kısırlığın birçok etkisi olabildiği gibi yapılan tedavinin yanında beslenme düzeni gibi detaylara dikkat ederek de kısırlığın önüne geçilebilir. Peki, sperm kalitesini veya sayısını arttıran besinler nelerdir? Sorunun cevabı haberimizin detaylarında...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen erkekler için önemli olan konulardan biri de sperm kalitesi oluyor. Beslenme düzeni, stres, alkol, sigara ve egzersiz gibi bir çok faktöre bağlı olarak değişebilen sperm kalitesi uzamanlar tarafından da tedavi edilebiliyor. Fakat doktorunuzun uyguladığı tedavilerin yanında tüm bu etkenlere dikkat etmekte oldukça önemli. Özellikle de beslenme ile sperm kalitesini arttırabilmek mümkün. İşte sperm kalitesini arttıran yiyecekler ve detayları...

SPERM KALİTESİNİ ARTTIRAN YİYECEKLER NELERDİR?

Sperm kalitesi ve miktarı tüm erkekler için büyük önem teşkil eden bir konudur. Sperm kalitesinin az olması çocuk sahibi olamama gibi büyük sorunlara yol açabiliyor. Fakat tüketilen besinlerle sperm kalitesini arttırabilmek mümkün. Sperm kalitesini arttıran yiyeceklerden bazıları şu şekilde;

  • İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde sağlık açısından da oldukça faydalı olan bitter çikolata sperm kalitesini arttıran en önemli besinlerden biridir.

  • Muz ve narda içerdiği vitaminlerden dolayı sperm kalitesini ve sayısını önemli ölçüde arttıran meyveler arasında yer alır.

  • Keçiboynuzu da sperm kalitesi için önemli bir yere sahiptir. Düzenli keçiboynuzu tüketmek sperm kalitesini ve sayısını arttırırken yumurta ve spermin birleşmesini de kolaylaştırmaktadır.

  • Spermlerin gelişebilmesi için önemli görevlere sahip besinlerden biri de ıspanaktır.

  • Yumurta da sperm kalitesini arttıran besinler arasında önemli bir yere sahiptir.

  • Hemen hemen birçok konuda önemli bir yere sahip olan kırmızı et sperm kalitesi ve sayısı açısından önemli bir yere sahiptir.

  • Ceviz de içerisinde bulunan besin değerlerinden dolayı sperm kalitesini arttırmaktadır.

  • Balık insan sağlığına birçok faydası olduğu gibi erkek üreme sistemi için de oldukça faydalıdır. İçerisinde bulunan değerler sayesinde sperm miktarını arttırmaktadır.

  • Sarımsağın içerisinde bulunan maddeler ise vücutta sperm üretilebilmesi için olmazsa olmaz maddelerdir. Bu yüzden düzenli olarak sarımsak tüketmek sperm kalitesini ve sayısını önemli ölçüde arttırır.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın