Görüş Bildir
Haberler
Sperm Hakkında Bilmeniz Gereken 14 Gerçek

Sperm Hakkında Bilmeniz Gereken 14 Gerçek

Sperm, ejakülasyon (boşalma) sırasında dışarı atılan meni içerisinde bulunan hücrelerdir. Muhtemelen hayatınız boyunca sperm ilgili birçok bilgi duymuş ancak bu bilgilerin gerçek olup olmadığı hakkında emin değilsinizdir. Aklınızda sperm nedir, nasıl oluşur, neden katıdır, sperm deposu ile ilgili sorular olabilir. 

Eh, ben de zaten bu karışıklığı biraz gidermek ve sizin sorularınıza cevap vermek için buradayım. Bu listeyi kontrol etmek için zaman ayırın. Umarım kafanızda herhangi bir soru işareti bırakmamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Spermler Uzun Süre Yaşar

Spermler çoğunlukla seks yaptıktan beş gün sonrasına kadar hayatta kalır.

2. Sperm Kız Ya da Erkek Olabilir

Spermler X kromozomunu taşıyorsa çocuk kız, Y kromozomunu taşıyorsa çocuk erkek olur. Ve kız spermler erkek spermlere göre daha güçlü olduğu için çocuğun kız olma olasılığı daha yüksektir.

3. Portakal Suyu Ve Sperm?

Portakal suyu ve spermde ortak olarak ne olabilir? İkisi de C vitamini içeriyor, buna ilaveten semende sitrik asit, sodyum ve çinko bulunuyor. Hamile kalmak isteyen çiftler için sağlıklı sperm üretiminde yardımı olduğuna inanılan çinko içeren diyetlerin etkili  olduğu biliniyor.

4. Spermlerini Güçlendirebilirsin

giphy.com

Daha fazla meyve ve sebze tüketme, düşük stres, düzenli egzersiz, günlük vitamin ve sigarayı bırakmak sperm kalitesini artıracaktır.

5. Yüzün için kullanabilirsin

rebloggy.com

Evet, sperm kırışıklıkları gidermek ve cildinizi yumuşatmak için harika bir bir yüz temizleyicisidir. Norveçli bir kozmetik şirketi üretime başladı bile. Ve New York'ta bir spa merkezinde sperm uygulaması için 250 $  ödeyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Neden Yapış Yapış?

ensalada-de-lengua-de-pajaritos.tumblr.com

Neden sperm yapışkan bir kıvamdadır? Semenin jel kıvamında olmasına sebep olan içerdiği bir enzimdir. Neyse ki, sperm dışarıda kaldığında kurur kullanılamaz bir hal alır ve bu  haliyle hamilelik açısından bir endişe oluşturmaz.

7. Erkeklerin Sık Boşalması Gerekir

Erkeklerin sağlıklı sperm oluşum döngüsünü sağlaması için sık sık boşalması gerekir. Eğer nadir cinsel ilişkiniz varsa, spermin efektif  olarak yenilenmesi risk altında demektir.

8. Wireless Zarar Veriyor

www.reactiongifs.com

Dizüstü bilgisayarlar, Wi-Fi bağlantıları ve cep telefonları gibi cihazların sperm üretimini ve kalitesini düşürdüğü artık bilimsel gerçek.

9. Düşük Yaşam Kalitesi Sperm Kalitesini Etkiliyor

Sigara, alkol, kafein, obezite yapabilecek tüm yaşam seçenekleri sperm kalitesi ile birebir bağlantılıdır.

10. Daha Sağlıklısı İçin Rahat Giyin

Boxer şort, gevşek kot pantolon, vb gibi gevşek giysiler giymek uygun sperm ısısını korumaya yardımcı olur. Sağlıklı sperm için en iyi yollardan biri onları vücuttan uzaklaştırarak serin tutmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aynı Şeyler Değil

Aynı anlamda kullanılmasına rağmen sperm ve meni aynı şey değildir. Boşalma sonrasında görülen semen örneği içerisinde mikroskobik olarak incelenerek belirli bir sayı ve harekette sperm görülmelidir.

12. Tadını İyileştirebilirsin

Fruktoz desteği ile spermin tadını daha iyi bir hale getirebilirsin.

13. Ortalama Sperm Sayısı

www.reddit.com

Spermiyogram testi yaparak sayı ve hareket hakkında bilgilenebilirsiniz. Normalbir spermde mililitrede en az 20 milyon sperm bulunması gerekmektedir.

14. Muhtemelen Alerjiksin

Halk arasında ‘balayı hastalığı’ olarak bilinen cinsel ilişkiyi çoğu zaman bir ızdıraba dönüştüren alerjinin adı aslında “sperm alerjisi. Vajinada kaşıntı, yanma, şişme kızarıklık belirtileri görülebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
770
320
221
137
129
120
93
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?