Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da İki Taraf da 'Manipülasyon' Diyor

Ankara'da İki Taraf da 'Manipülasyon' Diyor

Fatih
30.03.2014 - 21:03 Son Güncelleme: 30.03.2014 - 21:43

İki Taraf Da 'Manipülasyon' Diyor

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş ve İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, görevlilere 'sandık başından ayrılmayın' çağrısı yaptı. AKP’nin Ankara adayı Melih Gökçek ise yüzde 50 oyla kazanacağı görüşünde.

AKP Genel Başkan Yrd. Mustafa Şentop, 51 ilden aldıkları sonuçları açıkladı:

AKP: % 48,2, CHP: 26,7, MHP: 13,6 BDP: 3,2

AKP'nin Ankara adayı Melih Gökçek, Cihan Haber Ajansı'nın sonuçlarda manipülasyon yaptığını iddia etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşçu: AK Parti karşıtı cephe ve o cephenin adayı olan Mustafa Sarıgül kaybetmiştir.

CHP Sözcüsü Haluk Koç: Şimdi kazandıklarını ilan edenlerin birkaç saat sonra utanmasını bekliyoruz.

İstanbul'da ve Ankara'da AK Parti önde gidiyor. İzmir'de CHP birinci parti.

Diyarbakır'da BDP önde. AK Parti ikinci sırada.

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti önde gidiyor.

30 Büyükşehir Belediyesi'nin 23'ünde AK Parti, 5'inde CHP, 1'inde MHP önde. BDP de bir Büyükşehir'de önde gidiyor.

16 yeni Büyükşehir'den 13'ünde AK Parti önde gidiyor.

AK Parti 56 ilde önde gidiyor.

CHP'nin önde gittiği iller: Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, İzmir, Muğla, Aydın, Burdur, Sinop, Giresun ve Eskişehir

MHP'nin önde gittiği iller: Isparta, Adana, Osmaniye, Bartın, Karabük, Kars, Iğdır

BDP'nin önde gittiği iller: Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Hakkari, Siirt, Bitlis

30 Mar 2014 Güncelleme 22:36 TSİ | Konular Türkiye, 2014 Yerel seçim

CHP’nin Ankara’da şu ana kadar yüzde 50 civarında oy aldığını söyleyen Mansur Yavaş, bazı haber kanallarının Ankara’da kasten AK Parti’nin yüzde 5 ila 10 puan farkla önde olduğunu öne sürerek, seçim görevlilerinin sandık başından ayrılmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül de, seçim sonuçlarıyla ilgili manipülasyon yapıldığını öne sürdü.

Sarıgül Twitter mesajında, “Değerli gençler sonuçlar kesinleşinceye kadar kesinlikle sandıkların başından ayrılmayalım. Manipülatif sonuçlara itibar etmeyelim” açıklamasını yaptı.

'Yüzde 50'ye 39 kazanacağız'

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, Ankara'da seçimlerin tahmin ettiği gibi geçtiğini söyledi. Sonuçların Ankara'da 'AK Parti için %50, CHP için de %39 olacağını savundu.

Gökçek'e göre de sonuçların açıklanmasında manipülasyon var. Açıklamaları şöyle:

'Seçim sırasında özellikle önce bizi Ankara, İstanbul gibi yerlerde düşük gösterip manipülasyon yapacaklar ve insanları sokağa dökecekler demiştim. Cihan Haber Ajansı tamamen manipülasyon yaparak gerçek dışı verilerle ortalığı karışıtmaya çalışıyor, kimse inanmasın. Bunun uzantısı olarak da Ankara'nın CHP adayını kullanıyorlar. Bir de baktık ki açıklama yapıp 'Çankaya'da öndeysek seçimi aldık' dedi, hadi canım sende. Ankara'da 25 ilçe var, çevre ilçeler 17 tane. 17 ilçeyi biz kazanırken bir de bakıyorsunuz CHP Ankara’da kazanmış, tam bir akıl tutulması ve manipülasyon. Kimse itibar etmesin. Ankara'da netice 50’ye 39 bitecek. Ben bu işi bilen ve iyi anket yapan biriyim.'

AK İstanbul'da zaferini ilan etti

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, kendilerine ulaşan sonuçlara göre mevcut Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’u kazandığını iddia etti.

Babuşçu, parti taraftarlarını ‘sükûnete davet ederken, “Biz başbakanımızın teşkilat mensupları olarak seçim kurullarının çalıştığı bütün okullarda oy tasnifinin devam ettiği, okulda sandıkta sorumlu olan arkadaşlarımız sürekli bize sonuçları aktarıyorlar” dedi. Babuşçu “Şu andaki verilere göre büyük bir memnuniyetle ifade ediyorum ki İstanbul Kadir Topbaş’la devam ediyor.”

Kendi teşkilatlarından akan sonuçları kesin tayin ettikten sonra paylaştıklarını belirten Babuşçu, “İstanbul açısında iki kaybedeni var:

Babuşçu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2009 yerel seçimlerinde Topbaş’la yarışı kaybettiğini aktarırken, “2009’da da manipülasyonlar karşısında AKP karşısında yenilgiyi tadan ve onu kendisi açısından zafer olarak gören Kılıçdaroğlu genel merkeze yürümüştü. Şimdi AKP Sarıgül’e de yenilgiyi tattırarak onu da genel merkeze gönderiyor.” Dedi.

AKP İstanbul İl Başkanı, partilileri de kutlamalar konusunda uyarıp, “Bu sonuçlar içinde farklı provokasyon içinde olanlara fırsat vermeyeceğiz. Şu anda bile birkaç uyduruktan kanal sonuçları manipüle etmeye çalışıyor. Biz sonuçların tamamı elimize geçtiğinde coşkumuzu bir kere daha göstereceğiz” dedi.

CHP Ankara'da net İstanbul'da ısrarlı

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, kendi sandık görevlilerinden aldığı bilgileri açıkladı. Salıcı, İstanbul'da oyların yüzde 39'unun sayıldığını söyledi. Salıcı'nın açıklamalrına göre CHP'nin oy oranı yüzde 39,02, AKP'nin yüzde 37,72, MHP'nin yüzde 3,29.

CHP Genel Başkan Yardımsıcı Umut Oran Twitter mesajında 'CHP'nin vefakar partilileri, Anadolu Ajansı 'nın haberlerine itibar etmeyin moralinizi bozmayın Ankara'da öndeyiz, İstanbul'da başa baş gidiyoruz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/iki-tar...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Melih Gökçek'ten İlk Değerlendirme

Ak Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Gökçek'in konuşmasından satır başları

Yanlış veriler vererek ortalığı karıştırmak isityorlar. Tam bir manipülasyon. Kimse Cihan Haber Ajansı'nın işine inanmasın. Mantıkları şu biz Çankaya'da önde gidiyoruz, o zaman Ankara'yı da alırız. Hadi canım sen de. Ankara2da 25 tane ilçe var. Her tarafı biz kazanırken bir de bakıyorsunuz CHP Ankara'yı alıyor. Bu tam bir akıl tutulmasıdır.

Kimse vatandaşlarımın moralini bozmasın. Hatırlarsınız geneç seçimlerde Gürsel Tekin ekranlara çıkıp İstanbul'u kazandık arkadaşlar dedi. Sonra ne oldu hüsran. Bu CHP'nin başına hep geliyor. Şu an aradaki oy farkı 7 ama taşra oyları gelince bu inşallah yüzde 10'a çıkacak.

AjansHaber

Kaynak: http://www.ajanshaber.com/melih-gokce...

Mansur Yavaş'tan İddialı Açıklama

Başkent Ankara'da nefes kesen bir seçim yarışı yaşanıyor. Ankara CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş açıklama yaptı. Yavaş: 'Şu anda son gelen sonuçlara göre yüzde 50'ye yakın oyumuz var. televizyon kanaları halkı yanıltıyor. Sandık başındaki arkadaşlarıma sesleniyorum sonuna kadar torbaları takip etsinler' dedi

CHP'li Mansur Yavaş; 'Yaptığımız hesaplara göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51' dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP'li Mansur Yavaş şunları söyledi; 'Sizlere geçilen bilgilerin bir algı yönetimi olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle, küçük ilçelerden ve Ankara dışından gelen sonuçlar bildiriliyor. Şu anda yüzde 70'in üzerinde oy aldığımız Çankaya'dan bu bildirilen oyların içinden sadece 4 torba var. Yaptığımız hesaplara göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51. Bunun neden yapıldığını ben size izah etmek istiyorum. Bu bilgiyi alan, arada 5-10 puan varmış gibi gösteren TV'ler olduğu müddetçe, sandık başındaki arkadaşlarımız sandık başını terk ediyorlar. Sizlerin aracılığıyla, bütün görevlilere sesleniyorum: Sonuna kadar, torbaları merkez kurulana teslim edilene kadar takip etmelerini istiyoruz. Ve takip sonucunu bize bildirmelerini istiyoruz.'

Bu arada CHP'li Gürsel Erol ise şunları söyledi; 'Hepimizin gözü aydın. Ankara Belediye Başkanlığı seçimini şu anda kazanmış bulunmaktayız. Biz 4 bin 372 sandık sonucu aldık. Buna göre, kullanılan oyların oranı: CHP yüzde 49, AK Parti yüzde 42. Yüzde 7'lik bir oy farkımız. Çankaya'da CHP'nin aldığı oy yüzde 76.'

Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/mansur...

Sarıgül: "İlk Gelen Sonuçlar..."

Sarıgül, Twitter'dan açıklama yaptı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilk gelen sonuçlara göre önde olduklarını belirterek, 'Sandıkların başından ayrılmayalım' mesajı verdi.

Mustafa Sarıgül, Twitter'da şunları yazdı:

'İlk gelen sonuçlar gayet iyi. Sonuçlar kesinleşinceye kadar sandıklara sahip çıkalım. Manipülasyona yönelik rakamlar servis ediliyor. Sonuçlar kesinleşinceye kadar sandık başlarından ayrılmayalım. Değerli gençler sonuçlar kesinleşinceye kadar kesinlikle sandıkların başından ayrılmayalım. Manipülatif sonuçlara itibar etmeyelim.'

HT

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0