Görüş Bildir
Haberler
Konuşanlar'ın Popüler İsmi Hasan Can Kaya'nın Hastalığı Ortaya Çıktı! Küfür Hastalığı Koprolali Nedir?

Konuşanlar'ın Popüler İsmi Hasan Can Kaya'nın Hastalığı Ortaya Çıktı! Küfür Hastalığı Koprolali Nedir?

Müge Kakşi
10.12.2021 - 20:45

İlk olarak Youtube platformunda program sunmaya başlayan fenomen isim Hasan Can Kaya sonrasında Acun Ilıcalı'nın Exxen adlı platformuna transfer oldu. Kısa sürede büyük bir başarı elde eden Kaya geçtiğimiz günlerde programında yaptığı konuşmalardan dolayı eleştirilere maruz kalmıştı. Ünlü sunucunun bilinmeyen bir hastalığı ortaya çıktı. Kaya'nın Koprolali hastası olduğu öğrenilirken hastalık hakkında araştırmalar başladı. Peki Hasan Can Kaya'nın hastalığı ne? Koprolali hastalığı ve belirtileri nelerdir? Detayları haberimizde sizler için derledik...

Kaynak: https://www.tv100.com/konusanlarin-su...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hasan Can Kaya'nın Hastalığı Ne?

Hasan Can Kaya'nın Hastalığı Ne?

Programında bir seyircinin ailesine ettiği küfürle gündem olan komedyen Hasan Can Kaya hakkında şaşırtan gerçek ortaya çıktı.

Gazeteci Arif Hür, ünlü sunucunun Koprolali hastalığı ile mücadele ettiğini iddia etti.

İşte Arif Hür'ün gündem olan o yazısı:

'Son yıllarda ismini sıkça duyduğumuz komedyen Hasan Can Kaya, programına katılan bir hanımefendinin ailesine küfür ederek pişkinlikte sınır tanımadığını gözler önüne serdi. 'Naz' adındaki hanımefendi, babasına edilen küfüre kahkaha ile karşılık verince milyonlarca insan dumura uğradı.

RTÜK, Hasan Can Kaya'nın programdaki olumsuz davranışlarını ısrarla sürdürmesi sonucu, Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyaloglardan inceleme başlatıldığını duyurdu. Bu hamle sonrası RTÜK'ü neredeyse ilk kez takdir ettiğimi söyleyebilirim.

Koprolali hastalığına mı yakalandı?

Durun! Esas bomba şimdi geliyor...

Üzülerek söylüyorum ki; Sunuculuğunu üstlendiği Konuşanlar adlı programda konuklarına ve ortaya fütursuzsa küfürler eden Hasan Can Kaya'nın Koprolali hastalığı ile mücadele ettiği çok aşikâr.

Tourette sendromunun bir özelliği olan Koprolali, istemsiz şekilde küfür etme ve saldırgan sözler söyleme rahatsızlığıdır. Dilerim Hasan Can Kaya ve onun bazı hayranları en kısa zamanda bu hastalıktan kurtulur.

"Küfür Etmeden Komedi Yapabilmek Herkesin Harcı Değil"

"Küfür Etmeden Komedi Yapabilmek Herkesin Harcı Değil"

Piyasaya çıktığı ilk günden bu yana sahnede bu tarz davranışlar sergileyen Hasan Can Kaya ve onun gibi sözde komedyenleri gördükçe; Nejat Uygur, Erol Günaydın, Kemal Sunal, Levent Kırca, Metin Akpınar, Zeki Alasya ve Münir Özkul gibi üstadların kıymeti çok daha iyi anlaşılıyor.

Tabii küfür etmeden komedi yapabilmek herkesin harcı değil. Bunu da göz ardı etmemek gerek...

Hasan Can Kaya'nın belaltı esprilerini makul bulan kıymetli dostlarıma ise, Mevlâna Hazretlerinin 'Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, neye güldüğünden akıl seviyesini anlarsın..' sözüyle yanıt veriyorum.

'Nihat Genç'e katılmamak elde değil'

Bir de meslektaşım Nihat Genç'in, Hasan Can Kaya ve onun konuklarına ilişkin yaptığı, 'Yokluk, sefalet, sapıklık diplerde... Gençler galiba para için makul yollardan geçinecek fikir, akıl, ürün bulamıyor ve zıpırın biri seyircinin yüzüne ana avrat düz gidip ekmeğini kazanıyor! Adına da mizah demiş, seyirci de mazoşist, para verip kendine küfür ettiriyor!' yorumuna da katılmamak elde değil.

Komedi dünyasının bir süredir içerisinde bulunduğu bayağılık ve sığlıktan tez zamanda kurtulmasını dilemekten başka çaremiz yok...'

Koprolali Hastalığı Nedir?

Koprolali Hastalığı Nedir?

İlginç bir hastalık olan Koprolali, bir kişinin istemsiz bir şekilde müstehcen, küfürlü veya saldırgan sözler söylemesidir. Bu sözler özellikle ırkçı hakaretleri ve cinsel küfürleri içermektedir. Koprolali, birilerine sövmekten veya onları aşağılamaktan farklı bir şeydir. Çünkü Koprolalide istemsiz bir davranış vardır ve bunu yaşayan kişilere bu konuşma tarzı oldukça rahatsız edici gelmektedir.

Koprolali tedavi edilebilir mi?

Ses tellerinin yakınına botulinum toksinin enjekte edilmesi, sözel tikleri olan birçok kişiye yardımcı olmaktadır. Ancak, bu yöntem en son başvurulacak risktir. Çünkü bu tedavinin riskleri mevcuttur. Terapiler ve dopaminbloklayıcı ilaçlar da Tourette Sendromu yaşayan kişilere yardımcı olmaktadır. Tourette Sendromu özellikle ergenlerde ve genç yetişkinlerde çok yaygın olarak görülmektedir.

Tikler, toplumun %10'unda görülebilmekle birlikte sözel tikler çok daha az yaygınlık gösterir. Kopralali ise çok çok daha az görülen bir vaka olmasına karşın medyada ilgi uyandırdığı için insanlarca bilinebilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın