Karadağ Hükümeti Açıkladı: Türk Vatandaşları İçin Yeni Vize Adımları Atılacak
Karadağ hükümeti, aldığı yeni bir kararla Türk vatandaşlarının ülkeye vizesiz seyahat hakkını geçici olarak askıya aldığını bildirdi. Bu önemli kararın sebebi, başkent Podgoritsa’da yaşanan bıçaklama olayının ardından iki Türk vatandaşının gözaltına alınması yatıyor.
Detaylar 👇
Olay sonrası sosyal medyada yapılan çağrılarla Türk işletmeleri ve araçlarına yönelik saldırılar düzenlenmesi, gerilimi tırmandırmıştı.
Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, yaşanan bu olayların ardından vize serbestisinin geçici olarak askıya alınacağını resmen duyurmuştu. Vize serbestisinin askıya alınmasıyla birlikte hükümet, Türk vatandaşları için yeni ve hızlandırılmış vize prosedürlerini uygulamaya koydu. Bu süreç, Karadağ'a gitmek isteyen veya transit geçiş yapacak olan Türkleri kapsayacak.
Öte yandan, ülkede ikamet eden yaklaşık 14 bin Türk vatandaşının kalışlarının yasalara uygunluğunu sağlamak adına da gerekli adımların atılacağı belirtildi. Bu düzenlemelerin, ülkedeki güvenliğin ve yasal düzenin yeniden sağlanmasını amaçladığı belirtildi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın