Görüş Bildir
Haberler
Son 6 Ayda Kadın Katillerinin Yarısı Ceza İndirimi Aldı!

Son 6 Ayda Kadın Katillerinin Yarısı Ceza İndirimi Aldı!

Hande öçalan
05.07.2015 - 15:49 Son Güncelleme: 06.07.2015 - 16:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, erkek şiddetine karşı Kadıköy'de buluştu, 'Henüz hükümet kurulmamış olsa da tüm partilerin elini taşın altına koyması lazım!' dedi.

Sadece son 6 ayda görülen 26 kadın cinayeti davasının 13’ünde mahkemelerin sanıklara “iyi hal” ya da  “haksız tahrik” indirimi uyguladığını belirten Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Seçim sonuçları, Türkiye'de barışa ne kadar ihtiyaç duyulduğunun yanı sıra kadın düşmanı politikalara karşı adım atılması gerektiğini de gösterdi. Henüz hükümet kurulmamış olsa da tüm partilerin elini taşın altına koyması lazım! Kimi siyasetçiler savaş hazırlıkları üzerinden koalisyon senaryoları düşüneceğine, kadın katliamını sona erdirmek için erkek şiddetini engelleyecek politikaları bir an önce harekete geçirmeyi düşünsün! Bizler kadına yönelik şiddetin sebeplerini araştırmak için kurulan işlevsiz komisyonlar değil, kadınların katledilmesini engelleyecek politikalar istiyoruz!'

CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, kadın cinayetlerinde sanıklara tahrik ve iyi hal indirimi yapılmaması için kanun teklifi verdi.

Ocak 2015’te, yani 24. Dönem milletvekilliği sırasında da aynı teklifi meclise sunan Nazlıaka, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 82. maddesine 'Bu maddede sayılan suçlar kadın ve çocuklara karşı işlenmesi halinde tahrik ve iyi hal indirimi yapılmaz' bendinin eklenmesini talebini yineledi.

Teklifin gerekçesinde, kadın cinayetleri ve erkek şiddetine ilişkin resmi bir veri olmadığını hatırlatan Nazlıaka, öldürülen kadınların kıyafetlerinin, makyajlarının yargılandığı duruşmalardan örnekler verdi. Kadın katillerinin mahkeme salonuna takım elbiseyle gelmesinin ceza indirimi gerekçesi olduğunu belirten Nazlıaka, cezasızlığın ortadan kalkmasının kadınların yaşama hakkının korunmasını sağlayacağını belirtti.

'Bu teklifin tüm partilerin oy birliğiyle kabul edeceğine dair umudumu korumaya devam edeceğim'

'Bu teklifin tüm partilerin oy birliğiyle kabul edeceğine dair umudumu korumaya devam edeceğim'

Nazlıaka, ikinci kez verdiği kanun teklifiyle ilgili şöyle konuştu:

“Kadına yönelik şiddet konusu, partiler üstüdür. TBMM’nin değişen aritmetiğiyle erkek şiddetiyle mücadelenin şekli de değişecektir. Kadına yönelik şiddetle ilgili mücadele 25. Yasama döneminin öncelikleri arasında yer alacaktır. Bu konudaki en önemli adımlardan biri olan bu kanun teklifinin tüm partilerin oy birliğiyle kabul edeceğine dair umudumu korumaya devam edeceğim.”

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0