Görüş Bildir
Haberler
Kaçırılmaması Gereken 2018 Yapımı 55 Sağlam Film

Kaçırılmaması Gereken 2018 Yapımı 55 Sağlam Film

Filmlerin konuları muhtelif web sitelerinden alınmıştır.  Filmlerin IMDb puanına göre sıralaması ''#'' işaretinden sonra belirtilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Le grand bain | #53

55. Le grand bain | #53

Özel hayatlarında türlü sorunlar yaşayan, depresif, umutsuz ve kendilerine olan güvenleri azalmış orta yaş bunalımındaki bir grup erkek, dertlerinden uzaklaşmak, kendilerini yeniden keşfetmek amacıyla amatör olarak erkekler su balesi takımında bir araya gelirler. Rutinlere hapsolmuş hayatlarında yaşadıkları çalkantılar, bu yeni ortama da zaman zaman yansımaktadır. Üstelik bu sorunlar sadece onlarda değil, antrenörleri Delphine’de de vardır. Erkekler için su balesi dünya şampiyonası düzenleneceğini duyduklarında Fransa’nın ilk erkekler su balesi takımı olmak için başvururlar. İşleri hiç kolay olmasa da çalışmalara başlarlar.

Sink or Swim (2018) - IMDb: 7,0

54. Can You Ever Forgive Me? / Beni Affedebilir Misin? | #52

54. Can You Ever Forgive Me? / Beni Affedebilir Misin? | #52

Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead ve Estee Lauder gibi ünlülerin biyografilerini yazarak geçimini sürdüren Lee Israel'in gerçek hikayesi konu alınıyor. Zamanla kariyeri ters giden ve evinin kirasını bile ödeyemeyecek duruma düşen Lee, arkadaşı ve suç ortağı Jack ile hayatını kaybetmiş yazarların mektuplarını taklit ederek kendini bu zor durumdan kurtarmaya çalışacaktır.

Can You Ever Forgive Me? (2018) - IMDb: 7,1

53. The Nightingale | #47

53. The Nightingale | #47

1829 yılında İngiliz bir asker, Claire'nin ailesine karşı korkunç bir suç işler. Claire ailesine yapılanlara karşı intikam almak ister ve askeri Tasmanya'nın ıssız, yabani bölgeleri boyunca kovalar. Bu sırada da Aborjinli Billy'den yardım ister. Billy de onun gibi geçmişi şiddet dolu travmalara sahip bir takipçidir.

The Nightingale (2018) - IMDb: 7,3

52. Widows / Dul Kadınlar | #54

52. Widows / Dul Kadınlar | #54

Dul Kadınlar, ölen eşlerinin kendilerine bıraktıkları borçtan kurtulmaya çalışan 4 kadının hikayesini konu ediyor. Modern Şikago'da geçen filmde, dört kadının tek ortak noktası; dul kalmış olmalarıdır. Ölen eşlerinin yasını tutan kadınların tek derdi yalnızca sevdikleri adamları özlemekle de sınırlı değildir. Ölen eşlerinin hepsi yasadışı işlere bulaşmışlardır. Asıl mesele, ölen eşlerin geride kalan dullarına suç dünyasında işledikleri suçları borç bırakmış olmasıdır. Ellerinde borçları ödeyecek para olmayan dul kadınların tek şansı, riskli bir soyguna girişmektir. Veronica liderliğinde bir araya gelen Alice, Linda ve Belle, geleceklerini istedikleri gibi yaratmak için iş birliği yapar. Şu ana dek eşleri tarafından yönlendirilmiş olan pasif hayatları artık onların elindedir ve şekillendirilmeyi beklemektedir...

Widows (2018) - IMDb: 6,9

51. Bad Times at the El Royale / El Royale'de Zor Zamanlar | #51

51. Bad Times at the El Royale / El Royale'de Zor Zamanlar | #51

El Royale’de Zor Zamanlar, yıkık bir otelde bir araya gelen yedi gizemli insanın hikayesini konu ediyor. Karanlık geçmişleri olan 7 yabancı farklı yerlerden, farklı hikayelerle yola çıkmışlardır. Sonunda hepsi Tahoe Gölü’ndeki yıkık bir otel olan El Royale otelinde bir araya gelirler. Hepsinin birbirinden sakladıkları vegeçmişe gömmeye çalıştıkları önemli sırları vardır. Bu gece her şeyin sonudur ve onların geçmişleriyle yüzleşip kendilerini kurtarabilmeleri için son bir şansları vardır. Geçmişin acı verici yaralarına rağmen bunu yapabilecekler midir?...

Bad Times at the El Royale (2018) - IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Freaks / Canavarlar | #55

50. Freaks / Canavarlar | #55

Freaks, babasının paranoyasından kurtulduktan sonra gizemli bir dünya keşfeden küçük bir kızın hikayesini konu ediyor.Chloe, 7 yaşında olan cesur bir kızdır. Babası ile birlikte yaşayanChloe’nin hayatı sadece dört duvar arasından ibarettir. Paranoyak olan babası, kızını dünyadaki kötülüklerden korumak için onu eve hapseder. Dış dünyayı sadece pencereden görebilen Chloe, bir süre sonra babasının aşırı korumacı tavrından dolayı bundan da mahrum olur. Gizemli bir adam olan Bay Snowcone, küçük kızın evden kaçmasına yardımcı olmaya çalışır. Fırsat buldukça küçük kızla iletişim kuran bu gizemli adam, sonunda Chloe’yi kaçmaya ikna eder. Babasının kontrolünden kurtulan küçük kız, evden ayrılarak bilmediği tehlikeli bir dünyaya adım atar.

Freaks (2018) - IMDb: 6,7

49. The Hate U Give / Sessiz Kalma | #45

49. The Hate U Give / Sessiz Kalma | #45

Aşırı yoksul bir bölgede büyüyen 16 yaşındaki Starr (Amandla Stenberg) artık banliyödeki özel bir hazırlık okuluna gitmektedir. Bir gün en yakın arkadaşı Khalil (Algee Smith) suçsuz yere bir polis cinayetine kurban gider. Toplumun her kesiminden baskı görmeye başlayan Starr, kendi sesine kulak vermeli ve doğru olduğunu düşündüğü şeyi savunmalıdır.

The Hate U Give (2018) - IMDb: 7,4

48. Black Panther / Kara Panter | #41

48. Black Panther / Kara Panter | #41

Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir. İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır...

Black Panther (2018) - IMDb: 7,3

47. Hereditary / Ayin | #42

47. Hereditary / Ayin | #42

Graham ailesinin en büyüğü Ellen öldüğünde, ailenin gerikalan üyeleri kökleriyle ilgili korkutucu sırlardan haberdar olmaya başlarlar. Daha fazlasını öğrendikçe, kendilerine miras kalan bu kaderden kurtulabilmek için daha da umutsuzca çabalamaya başlarlar. Kendini dış dünyaya fazla açmamış annelerinin sakladıkları sırlar, ölümcül sonuçlar doğuracaktır.

Hereditary (2018) - IMDb: 7,3

46. Skin | #35

46. Skin | #35

Skin, ırkçı düşüncelere sahip olan bir adamın, zamanla düşüncelerinden vazgeçerek kendisine yeni bir hayat kurmasını konu ediyor. Bryon Widner, FBI’ın aranan listesinin zirvesinde yer alan adamlardan biridir. Zorlu bir çocukluk geçirmesinin ardından çeteye bulaşan Bryon, ırkçı düşüncelere sahip bir insandır ve yüzünün tamamını kaplayan dövmeleri ile tanınır. Beyaz ırkın üstünlüğüne inanan Bryon, yavaş yavaş yıllardır savunduğu düşüncelerinden sıyrılmaya başlar. Sevdiği kadının yardımı ile kirli geçmişini ardında bırakarak tövbe edenBryon, yeni bir hayata merhaba der. Nefrete ve şiddete sırtını dönen Bryon, sevdiği kadın ile evlenip üç çocuk babası olur. Babalık sorumluluğu ile geçmişini ardından bırakan Bryon, bambaşka bir adama dönüşür. Ancak bu süreçte eski çetesinin ölüm tehditlerine maruz kalır. Bryon ne kadar değişse de, suça bulaştığı dönemde yüzüne yaptırdığı dövmeler, onun toplum tarafından dışlanmasına neden olur. Genç adam, yeni bir hayata sahip olmak için, vücudunu kaplayan dövmelerden kurtulmaya karar verir.

Skin (2018) - IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Kelebekler | #21

45. Kelebekler | #21

Üç kardeşin yolları yıllar önce ayrılmıştır. Aradan geçen 30 yılın ardından babaları çocuklarını bir araya getirmek ister ve onları Hasanlar Köyü’ndeki evlerine geri çağırır. Kardeşlerden en büyüğü Cemal, onları alır ve nedenini bilmedikleri bir yolculuğa çıkar. Üç kardeş köye gittiklerinde ise babalarının öldüğünü öğrenirler. Babaları, köyün acayipliklerinden biri olan kelebeklerin gelişinde gömülmeyi vasiyet etmiştir. Birbirlerini çok az tanıyan kardeşler köyde kaldıkları süre boyunca yaşadıkları olaylarla kendilerini, birbirlerini ve babalarının kim olduğunu anlamaya çalışır.

Butterflies (2018) - IMDb: 7,5

44. Utøya 22. juli | #40

44. Utøya 22. juli | #40

Erik Poppe’nin yönetmenliği üstlendiği filmde, Utoya adasında yaşanan katliam anlatılıyor. 19 yaşındaki Kaja ve kardeşinin de aralarında bulunduğu bir grup gencin yaşanan saldırı sonucu yaşadıkları konu ediliyor. 22 Haziran 2011 yılında, yaklaşık olarak beş yüz gencin katıldığı Utoya adasındaki yaz kampına muhafazakarkesim tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlenir. Ada bombalanmadan önce Oslo Hükümet binası bombalanmıştır. Adada düzenlenen saldırı sonucu 69 insan hayatını kaybeder.

Utøya: July 22 (2018) - IMDb: 7,3

43. Journal 64 | #40

43. Journal 64 | #40

Bir grup inşaat işçisi, eski bir apartmandaki dairerelerden birindeki sahte duvarın ardında bir yemek masası etrafındaüç mumyalanmış ceset ve bir boş sandalye bulur. Dedektif Carl ve yardımcısı Esad, mumyaların kimliklerini ve dördüncü sandalyenin kime ait olduğunu araştırmak üzere daire sahibinin peşine düşmeye karar verirler. 

Journal 64 (2018) - IMDb: 7,4

42. First Man / Ay'da İlk İnsan | #43

42. First Man / Ay'da İlk İnsan | #43

Ay’da İlk İnsan, astronot Neil Armstrong'un NASA temelli aya gidiş görevini konu ediyor. 1969 yılında Apollo 11, Ay’ın yüzeyine dokunduğunda otuz sekiz yaşındaki Amerikalı astronot Neil Armstrong bir efsane oldu. Tarihin en tehlikeli görevlerinden birini üstlenen Neil Armstrong, Ay’a ilk ayak basan insan olmayı başardı. NASA’nın aya ayak basma yolculuğunun hikayesinin anlatıldığı filmde, Neil Armstrong’a ve 1961-1969 yılları arasına odaklanılıyor. Armstrong ve ülkenin ödediği bedellere, yapılan fedakarlıklara yer veren film, NASA ve Apollo 11 ekibinin 1960'larda SSCB'ye karşı uzay yarışını kazanmak için karşı karşıya kaldıkları muazzam baskıyı da seyircilerin gözleri önüne seriyor.

First Man (2018) - IMDb: 7,3

41. A Quiet Place / Sessiz Bir Yer | #31

41. A Quiet Place / Sessiz Bir Yer | #31

2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleride hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir...

A Quiet Place (2018) - IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Gongjak | #50

40. Gongjak | #50

1950 ile 1953 yılında Güney Kore ve Kuzey Kore, aralarında yaşanan anlaşmazlıklardan ötürü iki farklı ülke konumuna gelmiştir. İki ülke arasındaki savaş 1953 yılında sona erse de 1990'lı ylların başında krizin halen devam ettiği gözlemlenmektedir. Güney Kore istihbaratı için oldukça önemli bir yere sahip olan Seok Young Park bir diğer adıyla Siyah Venüs, Kuzey Kore'nin nükleer planlarını ortaya çıkarmak için görevlendirilir. Güney Kore ile Kuzey Kore'nin ortaklaşa olarak yürüttüğü bir oluşumun içine sızmayı başaran Seok Young Park, Çin'de bulunan ve Kuzey Kore için kilit rolü üstlenebilen Myong Un Ri'ye yakınlaşmaya başlar. İki ülke arasındaki kriz iyice artarken ortada kalan tek isim Seok Young Park olur. Özgürlükmücadelesi verecek olan bir adamın öyküsünü izleme fırsatı bulacağımız The Spy Gone North izle filmi, Güney Kore sinemasının iddialı dram filmleri arasındaki yerini almayı başardı.

The Spy Gone North (2018) - IMDb: 7,2

39. Trautmann | #46

39. Trautmann | #46

Britanya’da savaş esiri bir Alman asker olan Trautmann’ın tüm zorluklara rağmen Manchester City’nin kaleciliğine kadar yükselmesini konu alıyor.

The Keeper (2018) - IMDb: 7,2

38. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society / Edebiyat ve Patates Turtası Derneği | #37

38. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society / Edebiyat ve Patates Turtası Derneği | #37

The Guernsey Literary And Potato Peel Pie Society,savaş sırasında yaşananları konu eden bir roman yazmaya karar veren biryazarın işgal altındaki kent sakinleri ile kurduğu bağı konu ediyor. Özgür ruhlu bir yazar olan Juliet, yeni kitabı için hazırlık sürecindedir. Bir gün 2. Dünya Savaşı’nda Nazi işgali altındaki Guernseyadasında yaşayan bir grup insanın kurduğu Guernsey Edebiyat ve Patates Turtası Derneği'nin üyesi olan Dawsey’den bir mektup alır. Mektupta yazılanlardan oldukça etkilenen Juliet, kulübü ve üyelerini merak etmeyebaşlar. Kulübün ve halkın yaşadıklarının yeni kitabı için harika bir konu olabileceğini düşünen genç yazar, adaya gitmeye karar verir. Juliet ilk iş kendisine mektubu yazan çiftçi Dawsey ve kitap kulübünün diğer eksantrik üyeleri ile tanışır. Kulüp üyeleri ve kentin sakinleriyle konuştukça onlarla arasında güçlü bir bağ kuran Juliet’in hayatının gidişatı sonsuza dek değişecektir.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018) - IMDb; 7,4

37. Dogman | #44

37. Dogman | #44

Nazik, sevgi dolu bir adam olan Marcello, köpek bakıcılığı yapmaktadır. Hayattaki tek amacı iyi bir baba olmak olan Marcello, eşinden boşandığı için kızı ile istediği kadar görüşememektedir. Ancak baba kız, bir araya geldikleri her anın tadını doyasıya çıkarmaya çalışır. Vaktinin çoğunu bakımını üstlendiği köpeklerile geçiren Marcello’nun hayatı, çocukluk arkadaşı olan Simone’nin hapisten çıkıp, mahalleye geri dönmesi ile bambaşka bir hal alır. Eski bir boksör olan Simone'nin mahalleye geri dönmesi, herkesin huzurunun kaçmasına neden olur. Simone yüzünden kendisini şiddet dolu bir dünyanın içinde bulan Marcello, onurunu kazanmaya çalışırken masumiyetini kaybetmeye başlar.

Dogman (2018) - IMDb: 7,2

36. Ölümlü Dünya | #14

36. Ölümlü Dünya | #14

Nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesi, 8 kişiden oluşan geniş bir ailedir. Kendi halinde, sade bir yaşamları olan bu insanlar dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşamaktadır. Oysa gerçek hiç de öyle değildir. Mermer ailesi nesilden nesile kiralık katildir ve dünya çapında etkin olan devbir organizasyon için çalışmaktadır. Ancak organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle birlikte işler karışır ve ailenin kimliği açığa çıkar. Artık aile pılını pırtını toplayıp yola koyulmalı ve peşlerindeki dev örgütü atlatabilmelidir...

Ölümlü Dünya (2018) - IMDb: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Grâce à Dieu / Yüzleşme | #38

35. Grâce à Dieu / Yüzleşme | #38

Yüzleşme, çocukken cinsel saldırıya uğrayan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Alexandre, karısı ve çocukları ile birlikte Lyon’da yaşayan genç bir adamdır. Çocukken gittiği kilisenin papazı tarafından tacize uğrayan Alexandre yıllar geçse de bu olayın etkisinden kurtulamaz. Bir gün eşi ve çocukları ile birlikte kiliseye giden Alexandre, karşısında hayatını karartan papazı görür. Papaz hala işine devam ettiğini ve çocuklarla ilgilendiğini öğrenen genç adam, hem geçmişin intikamını almak hem de daha fazla çocuğun etkilenmesini önlemek için harekete geçmeye karar verir. Vakit kaybetmeden kendisi gibi papaz tarafından tacize uğrayan François ve Emmanuel’i bularak onlarla iletişime geçer. Bu süreçte birlikte hareket etmeye karar veren Alexandre, François ve Emmanuel, gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışırken beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalırlar. 

By the Grace of God (2018) - IMDb: 7,2

34. Müslüm | #8

34. Müslüm | #8

Müslüm, arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Unutulmaz ses sanatçısının iniş ve çıkışlarla dolu yaşamının anlatıldığı filmde, Müslüm Gürses’in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, çok sevdiğini her fırsatta dile getirdiği eşi Muhterem Nur’a odaklanılıyor.

Muslum (2018) - IMDb: 7,8

33. Stan & Ollie / Laurel ile Hardy | #48

33. Stan & Ollie / Laurel ile Hardy | #48

Laurel ile Hardy, ünlü komedi ikilisi Laurel ile Hardy’nin hayat hikayesini konu ediyor. Dünyanın en iyi komedi ikilisi olarak bilinen Stan Laurel ve Oliver Hardy 1920’li yıllarda beraber çalışmaya başladı. Yüzü aşkın filmde birlikte rol alan ikilinin hayatının anlatıldığı filmde Steve Coogan Stan Laurel’i canlandırırken John C. Reilly ise Oliver Hardy’e hayat veriyor. 1953 yılında çıktıkları son turnenin ele alındığı filmde ikilinin kariyer yolculuklarının yanı sıra özel hayatlarına ve yaşadıkları sıkıntılara da yer veriliyor.

Stan & Ollie (2018) - IMDb: 7.2

32. Ready Player One / Başlat | #32

32. Ready Player One / Başlat | #32

Ailesini küçük yaşta kaybeden Wade Watts, gerçek dünyanın sıkıntılarından kaçmak için zamanını The Oasis adlı bir oyun evreninde geçirir. Oyunun milyoner kurucusu oyun evreninin içine bir anahtar saklamıştır ve öldüğünde tüm servetini ve oyunun kontrolünü bu anahtarı bulana vadetmektedir. Wade de bu macera dolu hazine avının peşine düşmüştür. Bir süre sonra her şey bir oyun olmaktan çıkıp acımasız bir rekabete dönüşür. Zira şirket hissedarları ve paragöz oyuncular hazineye herkesten önce ulaşabilmek için diğer yarışmacıları saf dışı bırakmak için her şeyi yapmaya hazırdır...

Ready Player One (2018) - IMDb: 7,5

31. Den skyldige / Suçlu | #8

31. Den skyldige / Suçlu | #8

Suçlu, rütbesi masa başı işine indirilen polis memuru Asger Holm’e odaklanıyor. Acil durumlar için gelen telefonlara bakan Asger'i sıkıcı bir gün beklemektedir ancak kaçırıldığını söyleyen bir kadınla konuştuğunda her şey değişir. Panik halinde konuşan kadının bağlantısı birdenbire kopar. Polis istasyonuna tıkılı kalan Asger’in, başkalarını gözü ve kulağı olarak kullanması gerekecektir. Her geçen saniye zaman daralmakta ve olayın ciddiyeti artmaktadır.

The Guilty (2018) - IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Sulla mia pelle | #36

30. Sulla mia pelle | #36

Yakın tarihteki gerçek bir olaydan uyarlanan On My Skin, İtalya'nın en tartışmalı davalarından birinin perde arkasındaki inanılmaz ama gerçek olaya ışık tutuyor. Küçük bir suçtan dolayı tutuklanan ve ardından gözaltı sırasında gizemli bir şekilde hayatını kaybeden Stefano Cucchi'nin ardından ailesinin sonsuza kadar değişen hayatları filme konu oluyor. 

On My Skin: The Last Seven Days of Stefano Cucchi (2018) - IMDb: 7,3

29. Upgrade | #33

29. Upgrade | #33

Eşiyle birlikteyken acımasızca saldırıya uğrayan Grey Trace, karısını saldırıda kaybetmenin yanı sıra belden aşağı da felç olmuştur. Günün birinde bir milyarder muciten bedenini geliştirecek deneysel bir tedavi teklifi alır. Tedavi için Trace'in bedenine STEM olarak adlandırılan yapay zeka implantı yerleştirilir. Tedavi ile insanüstü yetenekler kazanan Trace, karısını öldüren ve kendi hayatını mahveden kişilerden intikam almak için yola koyulur...

Upgrade (2018) - IMDb: 7,5

28. Zimna wojna / Soğuk Savaş | #27

28. Zimna wojna / Soğuk Savaş | #27

Soğuk Savaş, birbirinden tamamen farklı farklı karakterlere sahip bir kadın ve bir erkek arasındaki tutkulu ama imkansız bir aşkın öyküsünü anlatıyor. Zula ve Wiktor birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip olan iki aşıktır. Her ne kadar birbirleriyle anlaşamayacak tipler olsalar da kader onların yollarını ayrılmayacak şekilde birbirine bağlar. Soğuk Savaş sırasında Polonya’dan Berlin’e, Yugoslavya’dan Paris’in gece kulüplerine uzanan filmde, siyasi görüş, karakter ve kaderin cilvesiyle savrulan Zula ve Wiktor’un tutkulu aşkı ele alınıyor. Romantik dram filmi Soğuk Savaş'ın yönetmenliğini Ida, Aşk Yazım ve Gizemli Kadın filmlerinin yönetmeni Pawel Pawlikowski üstleniyor. Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc ve Agata Kulesza gibi isimleri kadrosunda bulunduran film, 2018 Cannes FilmFestivali'nden En İyi Yönetmen ödülü ile döndü. San Sebastián ve Toronto gibi uluslararası film festivallerinden de adaylıklar kazanan yapım, Polonya Film Festivali'nden ise 4 ödül birden kazanmayı başardı.

Cold War (2018) - IMDb: 7,6

27. Hotel Mumbai | #22

27. Hotel Mumbai | #22

Hotel Mumbai, 2008 yılında Taj Mahal Palas Otelde meydana gelen terör saldırısının hikayesini konu ediyor. Arjun baba olmaya hazırlanan genç bir adamdır. Bir süredir işsiz olan Arjun, ailesini geçindirmek için şehrin en ünlü oteli olan Taj Mahal’de garson olarak iş başlar. Sabahın erken saatlerinde işinin başına geçen Arjun, ünlü şef Hemant Oberoi yönetiminde otelin değerli konukları için hazırlıklara başlar. Konuklar arasında henüz yeni anne baba olan zengin işadamı David ve eşi Zahra da vardır. Şehre tatile gelen aile, rahatça dinlenebilmek için lüks oteli tercih etmiştir. Ancak çıkan terör saldırısı otel çalışanları ve konuklarının keyifli günlerini kabusa çevirir. Otel yakınlarında birçok yer havaya uçunca, insanlar korku içerisinde otele doluşmaya başlar. Ancak otele girenler arasında teröristler de vardır ve çok geçmeden oteli de ele geçirirler. Kaçma şansı olmasına rağmen otel misafirlerinin yanından ayrılmayı reddeden şef Hemant ve otelin garsonu Arjun, herkesi güvende tutmak için hayatınıriske atar. Çeşitli sınıflardan, farklı ırklardan ve inançlardan olan otel konukları, yaşadıkları bu korkunç saldırı karşısında örgütlenerek birlikte mücadele etmek zorundadır.

Hotel Mumbai (2018) - IMDb: 7,6

26. BlacKkKlansman / Karanlıkla Karşı Karşıya | #30

26. BlacKkKlansman / Karanlıkla Karşı Karşıya | #30

Karanlıkla Karşı Karşıya, kenti ele geçirmeyi planlayan bir örgütü durdurmaya çalışan bir dedektifin hikayesini anlatıyor. Ron Stallworth, Colorado'da yaşayan Afro-Amerikan bir polis memurudur. Ortağı Flip Zimmerman ile birlikte çalışmaktadır. İkili Ku Klux Klan'ı durdurmak için mücadele vermektedir. Ron, örgütün şehri ele geçrime girişimlerini engellemek için gizlice örgütün içine sızmaya çalışır. Grupla iletişime geçen ve aşırı ırkçı biri gibi davranan Ron sonunda amacına ulaşır. Grubun toplantılarına katılmaya başlayan Ron, Klan’ın büyük kurucusu ile yakın ilişki kurar. Genç adam Ku Klux Klan'ına başarıyla sızmakla kalmayıp, yerel bölümün de başına geçer. Bu sırada Stallworth’un kimliğine geçen ortağı Zimmerman, ölümcül bir komployla ilgili bilgilere ulaşır. Peki Afro-Amerikan bir polis memuru, beyaz üstünlüğünü savunan bir örgütün içinde kimliğini gizli tutmayı nasıl başaracaktır?

BlacKkKlansman (2018) - IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Pájaros de verano / Göç Mevsimi | #23

25. Pájaros de verano / Göç Mevsimi | #23

Rapayet, aile kurma hayalleri kuran genç bir adamdır. O, köklü bir ailenin kızı ile evlenmek istemektedir, fakat öncelikle başlık parası için gereken parayı bulması gerekmektedir. Güçlübir adam olma arzusunda olan Rapayet, para kazanmak için en yakın arkadaşı Moises ile birlikte uyuşturucu kaçakçılığı işine girer. Bağlı bulundukları kabilenin önde gelen isimlerinden olan Ursula ise, onların bu işe karışmasını istememektedir. Ancak onlar kimseyi dinlemeyip işe koyulurlar ve kısa sürede düşlediklerinde de çok para kazanırlar. Artık onlar, hayal edemeyecekleri kadar zengindir. Ne var ki bu kazanç, beraberinde hırs ve açgözlülüğü de getirmiştir. Gittikçe geleneklerinin ve aile bağlarının zedelenmesine neden olan Rapayet, şerefin en değerli kazanç olduğunun farkına varıp, ailesini korumak çalışır. Ancak ne yaparsan yapsın kendisini borcun kan ile ödendiği bir çatışmadan uzak tutamaz.

Birds of Passage (2018) - IMDb: 7,5

24. Deadpool 2 | #16

24. Deadpool 2 | #16

Deadpool, kahramanlık işlerini devam ettirmekte, bir yandan da gündelik hayatını sürdürmektedir. Kız arkadaşı Vanessa'yla mutlu bir ilişki sürdüren Deadpool'un düzeni, gelecekten gelen Cable'ın ortaya çıkışıyla sarsılır. Cable gelecekte tehdit oluşturacak bir çocuğun peşindedir. Deadpool, Cable'ı durdurabilmek için süper güçlere sahip bir ekibi toplar ve bu aykırı karakterlerden oluşan X-Force ekibi, Deadpool'la birlikte maceraya atılır...

Deadpool 2 (2018) - IMDb: 7,7

23. A Star Is Born / Bir Yıldız Doğuyor | #19

23. A Star Is Born / Bir Yıldız Doğuyor | #19

Bir Yıldız Doğuyor, yetenekli ancak bilinmeyen Ally'yi keşfedince düşüşün eşiğine gelen bir country müzik yıldızı olan Jackson Maine'i konu alıyor. Jackson Maine, kariyerinde düşüş gösteren bir müzisyendir. Henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışır ve ikili birbirlerinden hemen etkilenir. İkili tutkulu bir aşk yaşamaya başlar ve Ally'nin yeteneğinin farkedilmesi için çalışan Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Jack Ally'yi şöhrete kavuşturduktan kısa süre sonra ise Ally artık ünlü bir müzisyen olmuştur. Jack, Ally'nin kariyerinin hızla kendisininkini gölgede bıraktığını fark eder. Kaybolan ihtişamını geri kazanmaya çalışan Jack bu süreçte içsel şeytanlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. İkilinin kariyerlerindeki ayrım büyüdükçe, ilişkileri de hasar almaya başlar...

A Star Is Born (2018) - IMDb: 7,7

22. Incredibles 2 / İnanılmaz Aile 2 | #17

22. Incredibles 2 / İnanılmaz Aile 2 | #17

İnanılmaz Aile 2, süper güçlere sahip olan bir ailenin atıldığı maceraları konu ediyor. Süper güçlere sahip aile suçla savaşmaya devam ederken, süper kahramanların yasal olmaması sıkıntı yaratmaktadır. Ancak bu konudaki umut ışığı, ailenin Elastigirl lakaplı annesi Helen'dır. Helen süper kahramanların önemini kanıtlamak üzere dünyayı kurtarmakla meşgulken, evdeki işleyiş, Violet ve Dash ile birlikte evde kalan Bob'un sorumluluğundadır. Küçük Jack-Jack'in de süper güçlerinin olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, evin kontrolünü sağlamak iyice zorlaşır. Ancak yeni bir kötü dahinin incelikli planı dünyayı tehdit etmeye başlayınca, aile ve Frozone yeniden birlikte çalışmanın bir yolunu bulmalı ve tehditi savuşturmayı başarmalıdır.

Incredibles 2 (2018) - IMDb: 7,6

21. The Favourite / Sarayın Gözdesi | #28

21. The Favourite / Sarayın Gözdesi | #28

Sarayın Gözdesi, Kraliçe Anne'in sağ kolu olan Lady Sarah ile saraya yeni gelen hizmetçi Abigail arasında yaşanan mücadeleyi konu ediyor. 18. yüzyılın başlarında İngiltere, Fransızlarla savaş halindedir. Bu durumda bile, ördek yarışları ve ananas ziyafetleriyükselişe geçmektedir. Sağlığı zayıf olan Kraliçe Anne ülkenin tahtındaotururken, sırdaşı, danışmanı ve gizli sevgilisi olan Marlborough Düşesi Sarah Churchill de bir yandan kraliçenin bozulan sağlığı ve değişken mizacıyla ilgilenmekte, diğer yandan da onun yerine ülkeyi yönetmektedir. Yeni gelen hizmetçi Abigail, etkileyiciliği ile kendisini Leydi Sarah'a sevdirir. Sarah, Abigail'i kanatlarının altına aldığında,Abigail de aristokratik köklerine dönme şansı bulur. Savaşın siyaseti, Sarah için oldukça zaman alıcı hale geldiğinde, Abigail kraliçenin arkadaşı olma görevini üstlenir. Onların övgüye değer dostlukları, Abigail'e emellerini gerçekleştirme şansı verir. Abigail artık hiçbir kadın, erkek ya da politik hamlenin yoluna çıkmasına izin vermeyecektir...

The Favourite (2018) - IMDb: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Lazzaro felice / Mutlu Lazzaro | #26

20. Lazzaro felice / Mutlu Lazzaro | #26

Mutlu Lazzaro, aptalca görünecek kadar iyi bir bir adam olan ve çiftçilik ile uğraşan Lazzaro ile genç bir adam olan Tancredi’nin gizemli planlar ve yalanların ortasında kurduğu dostluğu konu ediyor. Lazzaro, iyi niyetli ve biraz da saf olan bir gençtir. Onunhayattaki en yakın dostu ise biraz şımarık bir genç olan Tancredi’dir. Hayatta en çok değer verdiği arkadaşının her isteğini yerine getirmeye çalışan Lazzaro, Tancredi’nin son isteğini de kabul etmekten kendini alıkoyamaz. Lazzaro, arkadaşının adam kaçırma düşüncesini bir oyun olarak düşünse de Tancredi oldukça ciddidir. İlgi peşinde olan Tancredi,işleri biraz daha büyüterek, Lazzaro’yu ve yaşadıkları garip köyü büyük bir ateşin içine atar. Yaşananlara polis müdahale etmeye başlayınca Lazzaro kaçmak zorunda kalır. En yakın arkadaşı ve boşaltılan köyün sakinleri şehre akın etmeye başlar. Arkadaşı Tancredi’yi bulmaya karar veren Lazzaro, onun peşinden şehre gitmeye karar verir. Fakat şehre geldiğinde bulunduğu yerin, köyünden oldukça farklı olduğunu görür. Lazzaro, bu kirli şehir içinde fazla temiz kalmaktadır.

Happy as Lazzaro (2018) - IMDb: 7,6

19. Searching / Kayıp Aranıyor | #18

19. Searching / Kayıp Aranıyor | #18

Kayıp Aranıyor, kaybolan kızını bulmak için bilgisayar üzerinden araştırmaya başlayan bir babanın yaşadıklarını konuediyor. David Kim’in 16 yaşındaki kızı kaybolunca, yerel soruşturma açılıp davaya dedektif atanmıştır. Dedektiflerin araştırmaya başlamasından 37 saat sonra David kimsenin bakmadığı bir yeri araştırmaya karar verir. Bütün sırların saklandığı yer kızının bilgisayarıdır. Kızının bilgisayarı kurcalayan çaresiz baba, kızının kişisel dünyasına da giriş yapar. Bilmediği sırlarla karşılaşan adam, tamamen yok olmadan önce kızını bulmak için onun geride bıraktığı dijital ipuçlarını takip etmelidir...

Searching (2018) - IMDb: 7,6

18. Kona fer í stríð | #29

18. Kona fer í stríð | #29

Woman at War, sanayicilere karışı savaş açan çevre aktivisti bir kadının, evlat edinme başvurusu kabul edilince değişen yaşamını konu ediyor. Halla, işini seven bir koro şefidir. Genç kadın aynı zamanda İzlanda’nın tabiatını, sanayi yıkımından kurtarmaya çalışanbir aktivisttir. Politikacılar tarafından yönlendirilen sanayiciler, İzlanda arazileri için büyük bir tehdit oluşturur. Yaşananlar karşısındagenç kadın, İzlanda topraklarını korumak için alüminyum endüstrisine karşı savaş ilan eder. Sanayicilere karşı giriştiği bu zorlu mücadelede kısa sürede alüminyum endüstrisinin belası haline gelir. “Dağların Kadını” olarak anılmaya başlayan Halla, fabrikaların çalışmasını engellemek için her şeyi göze alır. Tam da bu dönemde aldığı bir haber tüm hayatını değiştirir. Hanna, uzun süredir evlat edinmek için mücadele vermiştir ve sonunda beklediği yanıt gelir. Bir kız çocuğu evlat edinmeye hak kazanan Halla, hayalleri arasına seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Woman at War (2018) - IMDb: 7,4

17. Andhadhun | #5

17. Andhadhun | #5

Andhadhun, şahit olmadığı bir suçun içerisine sürüklenip hayatı değişen görme engelli bir piyanistin hikayesini konu ediyor. Görme engelli bir piyanist olan Akash, Londra’da vereceği konseri için hazırlanmaktadır. Tam da bu sırada 70’li yılların ünlü bir oyuncusu olan Pramod Sinha ile bir restoranda tanışan Akash, beklemediğibir teklif ile karşı karşıya kalır. Pramod, eşi Simi’ye unutulmaz bir sürpriz hazırlamak istemektedir ve bunun için de Akash’a iş teklif eder.Akash, kendisinden evlerine gidip özel bir konser vermesini isteyen ünlü oyuncunun teklifini geri çevirmek istemez. İşi kabul edip, sözleştikleri gün konser vermek için eve giden Akash’ın hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Kendisini bir anda esrarengiz olayların içerisinde bulan ve şahit olmadığı bir suç yüzünden hayatı değişen Akash, içine düştüğü durumdan kurtulmayı başarabilecek midir?

Andhadhun (2018) - IMDb: 8,3

16. Campeones / Şampiyonlar | #49

16. Campeones / Şampiyonlar | #49

Marco Montes, İspanyol basketbol liginde yer alan önemli bir takımın, ikinci antrenörü olarak görev yapan bir basketbol koçudur. Kibirli bir adam olan Marco, bu yüzden özel hayatında sıkıntılar yaşamaktadır. Bir gün basketbol müsabakasında birinci antrenör ile tartışınca stadyumdan kovulur. Bunun üzerine bir de sarhoş olduğu bir gün polis aracına çarpınca tutuklanır. Hakim karşısına çıkan Marco, bir seçim yapmak zorunda bırakılır. Ya 2 yıl hapis yatacak ya da 90 gün boyunca topluma hizmet etmekle görevlendirilecektir. Gönüllü olmasa da topluma hizmet etmeyi kabul eden Marco, zihinsel engelli çocuklardan oluşan “Los Amigos” adlı bir basketbol takımını eğitmekle görevlendirilir. Bir yandan eşi Sonia ile olan evliliğini kurtarmaya çalışan Marco, bir yandan da çocukları eğitmeye başlar. Bu sırada “Los Amigos” ulusal paralimpik yarışmaya hak kazandığını öğrenen Marco, kendisini daha büyük bir sıkıntının içinde bulur. Ancak eşinden gördüğü destek sayesinde Marco, hem kendi sorunlarını çözmek hem de takımı şampiyon yapmak için mücadele etmeye karar verir.

Champions (2018) - IMDb: 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Isle of Dogs / Köpek Adası | #11

15. Isle of Dogs / Köpek Adası | #11

Günün birinde Megasaki City'deki bütün köpeklerin şehirden uzaklaştırılmasına karar verilir. Bütün köpekler, evcil ya da değil, devasa çöp döküm alanına sürülür. Bu köpeklerin içinde 12 yaşındaki Atari Kobayashi'nin koruma köpeği Spots da vardır. Minyatür uçağına atlayan Atari, tek başına nehrin karşı tarafına geçer ve köpeğini aramaya koyulur. Orada, yeni arkadaş olmuş melez köpek sürüsünün de yardımıyla epik bir yolculuğa çıkar. Atari'nin köpeğini arayış yolculuğu, bölgenin kaderini ve geleceğini değiştirecektir...

Isle of Dogs (2018) - IMDb: 7,9

14. Werk ohne Autor / Asla Gözlerini Kaçırma | #15

14. Werk ohne Autor / Asla Gözlerini Kaçırma | #15

Asla Gözlerini Kaçırma, Doğu Almanya'dan Batı Almanya'ya kaçan ancak Nazi rejimi altındaki çocukluğunu ve komünizm gölgesindeki gençliğini unutamayan Kurt Barnert adında bir sanatçıya odaklanıyor. Üniversitede tanışan Kurt ve Ellie, birbirlerini görür görmez aşık olurlar. Onlar her ne kadar ilişkilerinde mutlu olsalar da, ikisinin birlikte olmasını istemeyenler vardır. Ellie’nin babası olan Profesör Seeband, kızının yapmış olduğu seçimden memnun değildir. Kızının Kurt ile olan ilişkisini kesmesini isteyen Seeband, bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Profesör, her ne kadar kızını Kurt’tan uzak tutmaya çalışsa da, o ve Kurt arasında bilmedikleri bir bağlantı vardır. Yıllar önce profesörün işlediği korkunç bir suç, hayatının Kurt ile kesişmesine neden olur. Kurt, geçmişi ardında bırakıp sanatına odaklanmak istese de, Nazi rejimi ve komünizm gölgesinde geçen yaşamının getirdiği travmalardan kurtulamaz.

Never Look Away (2018) - IMDb: 7,7

13. Bizim İçin Şampiyon | #2

13. Bizim İçin Şampiyon | #2

Şampiyon, efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki büyük aşkın hikayesini konu ediyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, Türk atçılığının önemli ismi Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot, at yarışı ile ilgilenmeyenlerin bile sevgisini kazanan bir attır. Bold Pilot ve onun daimi jokeyi Halis Karataş, birlikte unutulmaz başarılara imza attılar. İkilinin 1996 yılı Gazi Koşusu’ndaki 2:26:22’lik rekoru hala geçilemedi. Bold Pilot'ın diğer bir başarısı da, Halis Karataş ve Begüm Atman’ın bir araya gelmesine vesile olması.

Sampiyon (2018) - IMDb: 8,4

12. Roma | #12

12. Roma | #12

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse dekendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

Roma (2018) - IMDb: 7,7

11. Mission: Impossible - Fallout / Görevimiz Tehlike - Yansımalar | #13

11. Mission: Impossible - Fallout / Görevimiz Tehlike - Yansımalar | #13

Mission: Impossible Yansımalar, Görevimiz Tehlike serisinin 6. devam halkasıdır. İkonik ajan Ethan Hunt, birlikte çalıştığı IMF ekibi ve tanıdık birkaç dostu sıkıntılı bir zamandadır. Berlin'deki görevin ters gitmesi sonucunda Ethan Hunt CIA ile ters düşerve denetimsizliği sebebiyle CIA'in kara listesine girer. Ancak insanlığı tehdit eden yeni bir tehlikenin ortaya çıkışıyla birlikte herkes zamana karşı bir yarışa koyulur...

Mission: Impossible - Fallout (2018) - IMDb: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Beoning / Şüphe | #25

10. Beoning / Şüphe | #25

Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir...

Burning (2018) - IMDb: 7,5

9. Bohemian Rhapsody | #10

9. Bohemian Rhapsody | #10

Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubunmeteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ileçıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.

Bohemian Rhapsody (2018) - IMDb: 8

8. Spider-Man: Into the Spider-Verse / Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde | #4

8. Spider-Man: Into the Spider-Verse / Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde | #4

Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde, dünyayı kurtarmaya çalışan Brooklyn’li genç Miles Morales’in hikayesini konu ediyor. Polis memuru bir baba ve kendisini işine adamış bir annenin çocuğu olan Miles, yeni okuluna uyum sağlamakta zorlanır. Anne ve babası, sadece yetenekli öğrencilerin bulunduğu bir özel okula giden oğullarının başarısını görmeyi arzulamaktadır. Ancak Miles’ın okulla pekilgisi yoktur. O daha çok arkadaşları ve kendisini grafiti konusunda cesaretlendiren amcası Aaron ile zaman geçirmek ister. Miles, hayatındaki ufak sorunlarla boğuşurken radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atar. O artık özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramandır. Zehir atma, kamuflaj, nesnelere yapışabilme, çok gelişmiş duyma pek çok güç kazanan Miles, gerçek bir süper kahraman olabilmek için Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham’dan yardım alır. Süper kahraman olmanın sorumluluklarını öğrenen Miles artık maskesini takıp kötülüğe karşı savaşmak için harekete geçmelidir.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) - IMDb: 8,4

7. Ahlat Ağacı | #6

7. Ahlat Ağacı | #6

Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır...

The Wild Pear Tree (2018) - IMDb: 8,1

6. Avengers: Infinity War / Avengers: Sonsuzluk Savaşı | #1

6. Avengers: Infinity War / Avengers: Sonsuzluk Savaşı | #1

Avengers: Sonsuzluk Savaşı, dünyanın gördüğü en büyük tehdite karşı güçlerini birleştirmek zorunda olan kahramanların verdikleri mücadeleyi konu ediyor. Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlarımız, birbirlerinden uzaklara savrulurlar. Hepsi kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışmaktadır. Ancak dünyanın kaderi bir kez daha tehlikeye girer. Sınırsız bir güç kaynağı olan sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünyanın gördüğü en büyük tehdittir. İnsanlığın kaderi bir kez daha, insanlık için savaşmaya ant içmiş kahramanlarımız elindedir. Hiçbir süper kahramanın tek başına yenemeyeceği büyüklükteki bu tehdit için ekipler birleşmeli ve tehdide tüm güçleriyle karşı koymalıdır...

Avengers: Infinity War (2018) - IMDb: 8,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 303 | #24

5. 303 | #24

Her ikisi de farklı sebeplerden Atlantik kıyılarına doğru seyahat etmeyi planlayan üniversite öğrencileri Jule ve Jan, Berlin’den ayrılmak üzereyken tesadüfen tanışırlar. Jule’un 303 şasili eski Mercedes karavanına binen iki genç sohbet ederlerken ufak bir anlaşmazlık sonucu ayrılırlar. Gece tesadüfen hoş olmayan bir olay sonrası tekrar karşılaşan Jule ve Jan, birlikte seyahat etmeye karar verirler. Jule, Portekiz’deki erkek arkadaşının yanına, Jan ise sonradan öğrendiği biyolojik babasıyla tanışmak için İspanya’ya gitmektedir. Bu uzun yol boyunca felsefeden tarihe, evrimden dine, sosyolojiden biyolojiye, idealizmden kapitalizme, evlilikten aşka pek çok konu hakkında sohbet eden, tartışan, dünya görüşlerini paylaşan Jule ve Jan, bazı sırların da eşlik ettiği bu yolculukta kader birliği yaparlar.

303 (2018) - IMDb: 7,5

4. La noche de 12 años | #20

4. La noche de 12 años | #20

La Noche de 12 Años, son 12 yıllarını geçirecekleri hücrelere götürülen 3 siyasi tutuklunun hikayesini anlatıyor. 1973 yılında Uruguay, askeri diktatörlük ile yönetilmekteydi.Bir sonbahar gecesi üç siyasi tutuklu, düzenlenen gizli bir operasyonla hapishanedeki hücrelerinden alınarak bilmedikleri bir yere götürülür. Burası onların son 12 yıllarını geçirecekleri hücreleridir. Yapılmak istenen şey bellidir; mahkumlar öldürülmeyecek ama delirtilecektir. Yeni hücrelerinde deliliğe terk edilen mahkumlar arasında yıllar sonra Uruguay Başkanı olan Jose Pepe Mujica da vardır.

A Twelve-Year Night (2018) - IMDb: 7,6

3. Manbiki kazoku / Arakçılar | #9

3. Manbiki kazoku / Arakçılar | #9

Osamu ve ailesi hırsızlık yaparak geçinmektedir. Yine bir gün Osamu ve oğlu bir marketten yiyecek bir şeyler çalıp eve dönerlerken küçük bir kıza rastlarlar. Kız dondurucu soğukta dışarıda kalmıştır. Aile küçük kızı evlerine almayı pek istemez fakat yaşadığı sıkıntıları öğrendiklerinde onunla ilgilenmeye karar verirler. Küçük kızkısa sürede ailenin neşesi haline gelir. Onlar hayatta kalabilmek için suç işleyerek zar zor para kazansalar da, küçük kızla birlikte mutlu bir yaşam sürerler. Fakat gizli bir sırrın ortaya çıkması ailenin ve küçük kızın hayatını tamamen değiştirir.

Shoplifters (2018) - IMDb: 8,0

2. Capharnaüm | #3

2. Capharnaüm | #3

Lübnan & Fransa ortak yapımı dram filmi, Lübnanlı bir çocuk olan Zain'in hikayesini anlatıyor. Film, Zain'in sıradan bir küçük çocuktan, kendisini istismar eden ailesine baş kaldırıp kaçan, zekası ve pratikliği ile sokaklardaki yaşam savaşından galip çıkan ve kendisine yapılan haksızlığın karşısında dimdik duran, 12 yaşındaki genç bir delikanlıya dönüşümünü gözler önüne seriyor. Bu süreçte Zain hayat mücadelesi veriyor, Etiyopyalı mülteci Rahil ve onun bebeği Yonas'a göz kulak oluyor, şiddet suçundan hapse giriyor ve en sonunda mahkemede adalet arıyor. Nadine Labaki'nin yönetmenliğini üstlendiği Kefernahum filminde başrolü, Zain Al Rafeea üstleniyor. Filmin senaryosunda ise yönetmenle birlikte Michelle Keserwany ve Jihad Hojeily'nin imzası var. Prömiyerini Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren film, Toronto, Melbourne, Saraybosna, Zürih, Busan, Londra ve Stockholm gibi uluslararası festivalleri dolaştı. Cannes'dan 3 ödülle dönen film Altın Palmiye ödülü için de adaylık sahibiydi.

Capernaum (2018) - IMDb: 8,4

1. Green Book / Yeşil Rehber | #7

1. Green Book / Yeşil Rehber | #7

Yeşil Rehber, ünlü bir piyanist ve konser turu kapsamında onun şoförü olarak çalışan Tony’nin hikayesini anlatıyor. Tony Lip, Bronx’taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşamaktadır. Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ise konser turu için hazırlanmaktadır. Ünlü müzisyen tur kapsamında Manhattan’dan güneye doğru birçok yere gidecektir. Kendisi ile şehir şehir gezecek bir şoför arayışında olan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony’yi işe alır. Tony, yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için “The Green Book” isimli kılavuzdan yardım alır. Dr Shirley ve Tony çıktıkları bu yolculukta ırkçılıkla, tehlikeyle ve beklenmedik nezaketle karşılaşır. İkili bu zorlu yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmak zorundadır.

Green Book (2018) - IMDb: 8,2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın