Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
İnsanların Merak Ettiği En İlginç Sorular
İnsanların Merak Ettiği En İlginç Sorular
Denize işemenin zararları nelerdir?
Yapılan bir araştırmaya göre herkes en azından bir kere denize idrarını yapıyor. Peki ama zararı var mı?
Sidiğin yüzde 95'i sudan oluştuğu için denize işemenin bir zararı yok hatta içindeki maddeler okyanuslarda yaşayan canlılar için gıda yerine geçebiliyor. (Ama yine de bunu yapmamayı tercih etmeliyiz!)
Kahve içmek neden tuvalete çıkmamıza neden olur?
Kahve içildiği zaman bağırsakların bulunduğu yerdeki kaslar hareket eder ve bu yüzden insanlar koşarak tuvalete çıkar.
Parmaklarda neden siğil oluşur?
HPV isimli denilen virüs parmaklardaki kesiklerden içeri girer ve burada olan hücrelerin daha fazla çoğalmasını sağlar böylece siğiller oluşur.
‘Sabah ereksiyonu’ neden var?
Gece uyurken idrar kaçmasın diye penis erekte olur. Merak edilen sorunun cevabı bu kadar basit. Gece uyurken idrar kaçmasın diye penis erekte olur. Merak edilen sorunun cevabı bu kadar basit.
Yaşlılıktan ölmek mümkün mü?
Bir organizma hücreleri yaşlandı diye ölmez fakat zayıflayan hücreler bir noktadan sonra organları çalışmaz hale getirir. İnsanlar bu yüzden hayata gözlerini yumar…
İnsanlar korkunca neden altına işer?
İnsanlar korktukları anda, beyne giden sinyaller karışır ve beynin ön lobu işini istediği gibi yapamaz. Bundan dolayı insanlar altlarına idrarını yapar.
Endişelenince eller neden terler?
Endişelenenince ellerin terleme sebebi sinir sistemine gelen sinyalin ter bezlerini çalıştırmasıdır.
Burun tıkanınca neden sadece biri açık olur?
Bunun sebebi iş yükünü dağıtan beyindir. Sinir sistemi burna çok yük binmesin diye ikisinden birini değiştirir.
Gaz tutmak sağlıklı mı?
Gaz çıkarma ihtiyacı normaldir ve geldiği zaman onu çıkartmak gereklidir. Eğer tutarsanız bu pek sağlıklı olmaz. Gaz tutmak ileride birtakım sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Bunlardan bir kaçı basur, kanama ve bozuk bağırsak sendromu.
İnsanların başı dönünce neden kusar?
Çünkü beyin zehirlendiğinizi düşünür ve bu sebeple kusma reaksiyonunu başlatır.
İnsanlar neden duşta şarkı söyler?
Yalnızlık, rahatlama ve sesin seramik yüzeyde daha iyi çıkma durumu tamamen şarkı söylemeye sebebiyet verir.
Yaşlanınca saçlar neden beyazlar?
Yaşlanınca saç rengini üreten pigmentler durulur ve saçımız normal rengini alır. Evet normal rengi gri.
Erkeklerin neden memesi var?
Tüm memeliler embriyonik gelişmelerine dişi olarak başlarlar. Daha sonra geliştikçe ayrışırlar. Bu yüzden meme uçları her iki cinste de bulunmaktadır. Bu genlerden dolayıdır. Y kromomozu ve testosteron hormonu yaklaşık bir 60 gün sonra kendini belli eder ve baskınlaşır ve erkeklerin genetik aktivitesini değiştirir.
'Kaşınmak tam olarak ne demek?'
Kaşınmak, cildin çok hafifçe uyarılmasıdır. Bunun böcek ısırığına karşı bir savunma mekanizması olarak geliştirildiği tahmin ediliyor.
'Herkes evinde kalsa grip salgını biter mi?'
Evet. Küresel bir karantina grip salgınının sonu olabilir ancak tek bir kişinin bile dışarı çıkması virüsün yeniden yayılmasına neden olur.
'Kendi kendine konuşanlar deli mi?'
Hayır. İnsanların yalnız ya da sıkıntılı olduğunda kendi kendilerine konuşması oldukça normal bir durumdur.
'Erkeklerde selülit olur mu?'
Portakal kabuğu gibi bir cilt sadece kadınlarda değil erkeklerde de bulunuyor. Ancak erkeklerde selülit daha çok boyun ve karın bölgesinde görülüyor.
'Neden tek yumurta ikizlerinin parmak izleri birbirini tutmuyor?'
Tek yumurta ikizleri aynı DNA’ya sahip olsalar da hücre-hücre aynı değildir, dış görünüşünüzü genleriniz belirler. Parmak izleri ise vücutta maruz kalınan hormonlara bağlıdır.
'Kuşlar gerçekten ıslanmaz mı?'
Kuşlar gagalarında ürettikleri yağı alarak tüylerine sürer. Bu da suyun yağı geçerek tüylere ulaşmasını engeller. Yani kuş tüyleri suya dayanıklıdır
'Evrenin en soğuk yeri nerede?'
Dünyanın 5 bin ışık yılı uzağında yer olan büyük bir toz ve gaz bulutu Boomerang Nebula’da sıcaklık eksi 272 derece olarak tahmin ediliyor.
'Kusursuz görüş nedir?'
Göz doktorlarında bulunan harfli çizelgenin tamamını 6 metrelik bir uzaklıktan görmek kusursuz görüşün işaretidir
'Havaya atılan su buz olarak düşer mi?'
Eksi 30 derecede havaya atılan su yere buz olarak düşer.
'Gökyüzü neden mavi renkte görünür?'
Gökyüzünün mavi görünme nedeni yerküreyi çepeçevre saran hava tabakası, yani atmosferdir. Atmosferin bileşimindeki gazlar güneş ışığındaki mavi rengi diğer renklerden daha çok yansıttığı için gökyüzü mavi görünür.
'Balıklar su içer mi?'
Yaşamın kaynağı olan su, canlıların vücutlarında değişik oranlarda bulunur. Bu, suyu tüm canlılar fizyolojik olarak kullandığı anlamına gelir. Buna su içinde yaşayan canlılar da dahil. Bu yüzden balıklar su içerler.
'Köpekbalıkları neden kansere yakalanmaz?'
Köpekbalıkları hastalıklara karşı oldukça dirençlidir. Bunun nedenlerinden birisi son derece güçlü bağışıklık sistemine sahip olmaları. Bu sayede kansere de yakalanmazlar.
'Kargalar 200 yıl yaşar mı?'
Doğada vahşi olarak yaşayan kargalar en fazla 13-14 yıl kadar yaşar. Esaret altındaysa 40 yıldan fazla yaşayabilirler. İngiltere’den verilen bir kayda göre kargalardan bir tanesi 80 yıl kadar yaşamış.
'Neden mavi renk sebze veya meyve yok?'
Bitkilerin rengini veren pigmentlerin kimyasal yapıları, düşük dalga boylarında ortaya çıkan renkleri vermek üzere gelişmiştir.
'Çift sarılı yumurtadan çift civciv çıkar mı?'
Çift sarılı bir yumurtada yavru gelişimi meydana gelse de yavrulardan biri yaşam savaşında diğerini yener. Ancak genellikle iki yavru da henüz yumurtadan çıkmadan yaşamlarını yitirir.
'Kışın neden şimşek çakmaz?'
Şimşek oluşumu için, genel de kümülonimbus bulutlarına ihtiyaç vardır. Bunun için, yer ile 5 km yükseklikteki hava arasında 40°C’lik sıcaklık farkının bulunması gerekir.
'Uzay neden simsiyahtır?'
Dünya atmosferindeki hava; toz ve su damlacıkları, güneş ışığındaki mavi rengi diğer renklere oranla saçtıklarından; dünyada gökyüzü mavi renkte görünür.
'Dünyanın döndüğünü neden hissetmeyiz?'
Dünya Ekvator’da saatte 1670, Türkiye’de ise 800 kilometre hızla dönmektedir. Buna rağmen dünyanın döndüğü hissedilmez. Çünkü bizler de dünyayla birlikte büyük bir hızla hareket etmekteyiz.
Yorum Yazın