Görüş Bildir
Haberler
Gülen'in Geçici Tutuklanması Talebi: ABD'nin Yanıtı Bekleniyor

Gülen'in Geçici Tutuklanması Talebi: ABD'nin Yanıtı Bekleniyor

ATKN
03.10.2016 - 14:33 Son Güncelleme: 03.10.2016 - 16:04

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 28 Eylül'de 'bir iki gün' içinde yanıt alacağız dediği, Türkiye'nin Fethullah Gülen'in geçici olarak tutuklanması talebine ABD'den hâlâ yanıt gelmedi. Adalet Bakanlığı da yanıt gelmediği için ABD Adalet Bakanlığı’ndan randevu talebinde bulunmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Al Jazeera Türk'ten Didem Özel Tümer'in haberine göre ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in geçici olarak tutuklanması talebine hâlâ yanıt vermedi. 

Yanıt gelmediği için Türkiye randevu talebinde de bulunmadı.

Bozdağ, ABD'nin talebe ilişkin tutumlarının sonucunu bir iki güne kadar ileteceklerini söylemişti

Bozdağ, ABD'nin talebe ilişkin tutumlarının sonucunu bir iki güne kadar ileteceklerini söylemişti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 28 Eylül'de katıldığı NTV yayınında Türkiye’nin Fethullah Gülen’in iadesi konusunda ABD Adalet Bakanlığı ile uzman düzeyinde sürekli görüşme halinde olduğunu belirterek şunları söylemişti:

“Onlar bize bir iki güne kadar bu konuda geçici tutuklama talebimizle ilgili ‘nihai bir değerlendirme sonucunu size bildireceğiz’ demişler. Bizim bu geçici tutuklama talebimizle ilgili bir tutum geliştirecekler ve o tutumun sonucunu bize bir iki güne kadar ileteceklerini ifade ettiler.”

Bozdağ devamında da, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Türkiye’den bakanlar düzeyinde ABD’ye yapılacağı açıklanan ziyaret konusunda şu açıklamayı yapmıştı:

“Bu hafta ABD Adalet Bakanlığından bir randevu talebimiz olacak, muhtemelen bugün yarın arkadaşlarımız randevu talebini iletecekler. Randevu verilmesi üzerine belirlenen günde gidip Washington’da sayın bakan ile hem iade dosyalarını hem darbe teşebbüsü üzerine gönderdiğimiz geçici tutuklama talebini görüşmek üzere ABD’ye gideceğim.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye iade ve geçici tutuklama için hangi adımları attı?

Türkiye iade ve geçici tutuklama için hangi adımları attı?

Türkiye ilk olarak, 15 Temmuz darbe girişiminden dört gün sonra ABD’ye Fethullah Gülen’in iade edilmesi için dört ayrı dosya iletti. 

15 Temmuz 2016’dan öncesine ait olan bu dosyalar şunlardı:

  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen, Fethullah Gülen Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ / PDY) hakkındaki Çatı İddianame,

  • İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, FETÖ/ PDY’nin Selam Tevhid soruşturmasına kumpas kurduğu iddiasıyla ilgili iddianame,

  • İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin FETÖ / PDY’nin 'Tahşiyeciler'e kumpas kurduğu iddiasına dair mahkeme tarafından kabul edilen iddianame,

  • Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği FETÖ/ PDY iddianamesi.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin iade talebinin ulaşmasından sonra iade sözleşmesinin 9.maddesinin 2.fıkrasına göre Gülen’in tutuklanması gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
4
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
koray197206

3 senedir aynı masallar. İade oldu, oluyor, olacak. Ne aptal bir kitlesi varmış bu AKP'nin ki hala bir umutla bekliyorlar. Gelir gelir, bekleyin.

sinan

hala ABD'den bir şeyler beklemek nedir lan ? ulan hani bunlar yaptırmıştı bu darbeyi hani rusya'yla flört ediyordunuz yine abdnin kıçına gelip yanaştınız amı... Devamını Gör

Basaran Guler

Sag gosterip sol vuracak yine tayyip buyuk ihtimal, her yolu deniyor. resmi olarak basvurdu simdi isterse yanıt gelmesin. oyle ise biz boyle yapmasini da iyi... Devamını Gör