Görüş Bildir
Haberler
Büyük Umutlar İle Kurulan Ancak Geldiği Nokta Hayal Kırıklığı Olan 13 İnternet Girişimi

Büyük Umutlar İle Kurulan Ancak Geldiği Nokta Hayal Kırıklığı Olan 13 İnternet Girişimi

Fulin
29.10.2016 - 20:03

Büyük umutlarla kurulup, bir dönemde hayatımızın parçaları olsa da başarıları istikrarlı olmayan internet girişimlerinin son örneği Vine ile birlikte, başarı hikayesi uzun sürmeyen internet girişimlerini ele alıyoruz. Bu girişimlerin bir kısmı kapandı, bir kısmı da eski güçlerinden çok uzak noktada yaşam savaşı veriyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Myspace

1. Myspace

Myspace aslında günümüzün en önemli sosyal medya ağlarının atası olarak gösterilebilir. Her kullanıcıya bir profil üzerinden alan ayıran bu platform, popülerliğinin zirvesinde olduğu yıllarda özellikle müzik alanındaki yatırımları ile o dönemde birçok müzisyene dünya starlığının açmıştı. Sosyal özelliklerinizi insanlar ile paylaşırken mesajlaşma uygulaması ile hem tanıdıklarınızla, hem de yeni tanıştığınız insanlar ile iletişim imkanı Myspace'in en sevilen ve kullanılan özellikleriydi.

2. Vine

2. Vine

Mikro video paylaşım platformu olarak hayatımıza giren Vine, rakipleri onu taklit ederken kendini yenileyemediği için başarı grafiğinde ne kadar hızlı tırmandıysa o kadar hızlı bir biçimde de geldiği noktaya çakıldı. Öyle ki yeni medyadan, geleneksel medyaya bir ok popüler kullanıcısını ihraç eden bu platform; bir noktadan sonra başarısız olarak dahi adlandırıldı ve geçtiğimiz günlerde kapatılma kararı alındı.

3. Google+

3. Google+

Google interneti ne kadar domine etse de, eksik olduğu noktalarda kaderini tersine çeviremiyor. Google'ın sosyal ağ için geliştirdiği Google+ insanların ilgisini çekmek için ne kadar yeni özellikler eklerse eklesin; kabuğunu hiçbir zaman kıramadı.

4. Ping

4. Ping

Apple'ın büyük umutlar ile müzik beğenileri üzerinden kurmayı çalıştığı sosyal ağ denemesi maalesef çok uzun süreli bir atılım olmadı. 2010 yılında kullanıcılar ile tanıştırılan platform 2012 yılında geri çekilmek zorunda kaldı. Apple şu anda buna benzer bir atılımı yeni platformu Apple Music içinde tekrar deniyor.

5. Yahoo Buzz

5. Yahoo Buzz

Yahoo'nun sosyal içerik platformu denemesi Yahoo Buzz, interaktif yapısıyla kullanıcıları daha da aktif bir rol ile işin içine katmaya çalıştı. Bu girişim de kesinlikle internet kullanıcıları tarafından başarısız bir atılım olarak görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Friendfeed

6. Friendfeed

Facebook'un 2009'da kendine rakip olarak gördüğü Friendfeed'i 50 milyon Dolar karşılığında satın almasıyla başlayan gerileme süreci geçen sene son sunucuların kapanması ile sonuçlandı. Özellikle ülkemizde gayet bilinen ve kullanılan bu platformun bu kadar hızlı bir biçimde ortadan kaybolması kullanıcı eğilimlerinin nasıl çabuk değiştirini ortaya koyuyor.

7. Icq

7. Icq

İnternetin geniş kitlelere yayılması ile birlikte bir efsaneye dönüşen ani mesajlaşma platformu Icq, o günlerde özellikle arama motoru ile kullanıcıları kendine bağlamıştı. Ancak o da tahtını bir başkasına devretmek zorunda kaldı.

8. MSN Messenger

8. MSN Messenger

Icq'nun tahtını devralan MSN Messenger, farklı özellikleri ile mesajlaşmanın mabedi oluvermişti. Microsoft'un girişimi olan MSN Messenger, bir anda Microsoft'un bağlı hizmetlerini de olumlu şekilde etkilemişti. MSN bir anda ortadan kaybolmadan önce Microsoft Skype'ı satın alarak bu iki hizmeti birleştirdi. Yine de MSN, tarihe karıştı.

9. Digg

9. Digg

Haber paylaşım ve okuma platformu olan Digg; genellikle politika, bilim ve güncel konuların okunduğu ve okuyucular tarafından onaylandığı bir internet mecrası olarak kabul gördü. Ancak sosyal medyanın eğlenceli dünyası daha az renkli olan bu platformun önüne geçtiğinden ilk günkü mali değeri ve heyecanı maalesef ortadan kayboldu.

10. Napster

10. Napster

Napster ortaya çıktığı 1999'da müzik paylaşımı ve indirme konusunda çok kısa sürede bir efsaneye dönüşmüştü. Ancak programın kazandığı popülarite bir anda eser sahiplerinin tepkisini alarak, hukuki bir sürece dönüştü. Bu süreçlerden ağır yaralı olarak çıkan Napster, Rhapsody isimli online müzik satın alma platformu ile birleşerek farklı bir şekle kavuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Xing

11. Xing

Aslında merkezi olan Almanya'da çok popüler olan bu profesyonel ağ, LinkedIn'in ortaya çıkması ile global kimliğinde maalesef ağır bir yara aldı. Kullanıcı sayısı itibariyle ardıl kopyası olan LinkedIn'in yanına bile yaklaşamayan bu ağ, maalesef kan kaybediyor.

12. Bing

12. Bing

Microsoft'un arama motoru hizmeti Bing'in karşısındaki rakip Google olunca maalesef sonuç hayal kırıklığına çok yakın oluyor.

13. Pinterest

13. Pinterest

Pinterest de ortak beğenilerin görseller üzerinden kurulduğu bir platform olarak ortaya çıktı. Bulunduğu noktada görece başarılı sayılabilir; ancak Instragram'ın bu mecradaki etkinliği göz önüne alındığında Pinterest'i başarılı saymak doğru olmaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
86
36
24
19
14
12
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
limon

Pinterest başarısız değil bence. Bir çok kişi tarafından bilinmiyor ve gayet kaliteli fotoğraflara sahip.

Mr Logical

Kurduğun sistemi 50 milyon dolara satmak nasıl bir hayal kırıklığıdır? Keşke bunun onda biri kadar bir başarısızlığım olsa...

Asabi Kedi

adam akıllılığın dibi ya, iyi girmiş mark'a !

Su Yılmaz

pinterest oldukça kullanılan ve instagramdan uzak bir uygulama