Bilmeniz Gereken 18 Ücretsiz SEO Aracı
Bilmeniz Gereken 18 Ücretsiz Seo Aracı
Eğer SEO’yu ve analiz yapmayı seviyorsanız,bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Özellikle son arama motoru güncellemelerinden sonra siteniz ile ilgili çalışmalarda derin analizleri mutlaka yapmalı ve Site-İçi SEO çalışmalarınızı tam haliyle bitirmeden bir çalışma yapmamalısınız. Artık “link kasmak” diye tabir ettiğimiz yöntemler çoooook geride kaldı. Zira bu yöntemi günümüzde uygulayan büyük sitelere bile Google ceza vermekten hiç kaçınmıyor.
Gelin araçlarımızı tanımaya başlayalım.
Link Analiz Araçları
2011′de Yahoo’nun Site Analiz aracı kapandıktan sonra popüler hale gelen Open Site Explorer benim de çok sık kullandığım araçlardan bir tanesi konumunda. Siteniz ile ilgili aldığınız linklerin analizi, domain otoritesi, sayfa otoritesi, rakipleriniz ile karşılaştırma gibi pek çok kullanışlı bilgi sunuyor.
OpenSiteExplorer.org adresi üzerinden ulaşabileceğiniz siteye ücretsiz üyelik paketi ile üye olduğunuzda bazı kısıtlamalar da olsa kullanışlı verilere erişebiliyorsunuz. Ücretli üyelik ise dövizin bir hayli yüksek olduğu şu günlerde el yakıyor.
Dünyanın en popüler backlink analiz araçlarından birisi olan İngiltere merkezli MajesticSEO Site Explorer yine çok kullandığım araçların başında yer alıyor. Linkleriniz ile ilgili envai çeşit analizi gerçekleştirebilirsiniz. Ücretsiz üyelik ve paket bazında ücretli üyelikler mevcut.
Ahrefs, Rusya merkezli bir link bütünleşik SEO aracımız. Siteniz ile ilgili iç-dış ne varsa görebilirsiniz. Yine ücretsiz üyelik ile birlikte kısıtlı da olsa yararlı pek çok veriye erişebilirsiniz.
Ücretsiz SEO araçlarında belki de en iyi performansı ve veriyi sağlayan aracımıza geldi sıra. iAcquire tarafından kullanıma sunulan aracımız link analizi ile ilgili pek çok bilgi sunuyor. MOZ Api kullanarak verileri çeken aracımızı bir kere deneyin!
Sunucu Araçları
5. BuiltWith
Yukarıda anlattığımız analiz araçlarından biraz daha farklı olan bir siteye geldi sıra. Builtwith ile birlikte sitenize dair pek çok teknik bilgiyi veriyor. Örn; http://builtwith.com/metehanyesilyurt.com
Örnek olarak verdiğim linkte sitemi incelediğimizde hangi sosyal medya eklentileri var, hangi cms kullanılmış, UTF-8, Purl, Apache gibi pek çok teknik bilgiye ulaşabiliyoruz.
Pingdom, SEO’da önemli bir faktör olan sayfa açılış hızı konusunda bize bilgi veren bir analiz sitesi.
Google Pagespeed de tıpkı Pingdom gibi sayfa açılış hızı sorgulama konusunda bizlere bilgi veriyor. Sayfa açılış hızında ideal değeriniz min 80 olmalı unutmayın!
İçerik Analizi Araçları
8. Copyscape
Copyscape’e sadece site adresiniz yazarak içeriklerinizin aynılarının başka hangi sitelerde kullanıldıklarını görebilirsiniz. Bu bir içerik analiz aracıdır.
Crawl Araçları
9. W3C Markup Validation Service
“W3 Nedir?” diye soranlar için “World Wide Web”‘in yani Internet’in kısaltması olan W3 Analiz aracımız ile birlikte sitenizdeki HTML ve CSS hatalarını bulabilirsiniz.
Anahtar Kelime Analiz Araçları
SEO’da en büyük işlevi gören noktalardan bir tanesi Anahtar Kelimelerimizdir. Bu yüzden bu konuda yapılan araştırmalarda büyük titiz göstermeliyiz. Hangi kelimelerden daha çok trafik alınabilir, potansiyel müşterileriniz daha çok neyi arıyor? gibi soruların cevabını bulmak için araştırmalar yapmalısınız.
10. Google AdWords Keyword Tool
Google amcamızın bize sunmuş olduğu büyük nimetlerden bir tanesidir Google Keyword Tool. Ücretsiz açtığınız Adwords hesabınızdan ulaşabileceğiniz araç ile birlikte hangi ilde kim neyi ne kadar arıyor onu bile öğrenebilirsiniz. Tabi İnternet üzerinden bu konu ile ilgili yer alan 3. şahıs araçlarda aynı kelime için aynı rakamları göremeyebiliyorsunuz. Burada hangi araca güvenmeli onu tam çözebilmiş değilim. Ancak birden fazla araç kullanmakta yarar var.
11. Wordtracker
En eski kelime analiz araçlarından br tanesi olan Word Tracker ile analiz yapabilirsiniz.
12. Ubersuggest
Kullandığım araçlar arasında yer alan UberSuggest ile genelde “Long Tail” yani uzun arama öbekleri üzerine aramalar yapıyorum. Kullanışlı bir araç. TR seçeneğinin olması da ayrı güzel!
“Rakiplerinizi Didik Didik Edin” Araçları!
Bu aşamada öncelikle Open Site Explorer, Ahrefs, Link Diagnosis,MajesticSEO araçlarını kullanın. En basitinden rakibiniz nerelerden link almışsa siz de oralardan alabilir, durumu biraz eşitleyebilirsiniz ;)
13. SpyFu
SpyFu, rakiplerinizin anahtar kelime çalışmaları ile ilgili bilgi alabileceğiniz bir sistem. Mutlaka denemelisiniz.
14. SEMRush
En eski SEO araçları arasında yer alan SEMRush ile birlikte bütünleşik SEO raporları alabilirsiniz. Burada paylaştığımız üzere rakip analizi yapmak için çok kullanışlı araçlara sahip.
Sosyal Medya ve SEO Analizi
Son güncellemelerden sonra Sosyal Medya’nın önemi kat be kat arttı. Google artık sürekli paylaşılan içeriklerin olduğu siteleri çok seviyor. Yazımızın bu kısmında Sosyal Medya ve SEO Analiz araçlarımızı inceleyeceğiz.
15.Shared Count
Araç üzerinden istediğiniz bir site ile ilgili Facebook (beğeniler, paylaşımlar), Twitter (twitler), Google+ (+1ler), Digg (diggler), Pinterest (pinlemeler), LinkedIn (paylaşımlar), Delicious (imlemeler), ve StumbleUpon (imlemeler) paylaşım sayılarına ulaşabilirsiniz.
16. SocialMention
Sosyal medya arama motoru tabanlı çalışan sistemimizde “kullanıcı tabanlı içerik oluşturma” mevcut. Yani paylaşılanlarda yazılanlar ile birlikte içerikler üretilebiliyor.
Bu Araçlar da Mutlaka ama Mutlaka Kullanılmalı
Mutlak suretle kullanılması gereken araçlar kısmımıza geçebiliriz sanırım. Merak etmeyin bu da son bölümümüz olacak.
Google Webmaster Tools , siteniz/siteleriniz ile ilgili inciği cinciğine varana kadar veri sunuyor. Bu veriler arasında hangi kelimelerden trafik gelmiş ve siz o anda kaçıncı sıradaymışsınız, tıklanma oranınız ne kadar gibi pek çok veri var. Sitenize ufak bir kod ekleyerek ya da FTP’den bir dosya atarak kullanabilirsiniz. Siteiniz ile ilgili tarama hatası olan sayfaları görebilir, Google’a site haritası gönderebilir, index’ten sayfa silebilir ya da Google’a yeni sayfalar ekleyebilirsiniz.
Microsoft’tan beklemediğim kadar müthiş bir iş çıkaran Bing Webmaster Tools , sitenize eklediğiniz bir kod ile birlikte hemen hemen istediğiniz tüm verileri sizinle paylaşıyor “hatta sitenizde şunlar eksik şunu düzeltin” bile diyor!
Fiyuuu bayağı da uzun yazı oldu. Umarım beğenmişsinizdir.
Yorumlarınızı bekliyorum!
Ücretsiz SEO Araçları
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Back link isteyenler; http://akai-sora.com/backlink/ ortak olabilirler.
https://www.cekicicepte.com/ 81 il ve 312 ilçede 7 gün 24 saat kesintisiz ve ekonomik hizmet alabileceğiniz Türkiye’nin en büyük yol yardım hizmet ağına HO... Devamını Gör
Samet Nakliyat 2003 yılında Evden Eve Nakliyat ve Eşya Taşıma alanında hizmet sunuldu. Şehir içi Eşya taşımacılığı önceliği tek bir kamyon ile öncüsü işise ... Devamını Gör