Görüş Bildir
Haberler
'Lozan'ı İstemiyorsan Sevr'i Verelim' Diyen Yunan Bakana Türkiye'den Yanıt

etiket 'Lozan'ı İstemiyorsan Sevr'i Verelim' Diyen Yunan Bakana Türkiye'den Yanıt

Ulaş
01.12.2016 - 22:58 Son Güncelleme: 03.12.2016 - 15:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sevr'i gösterip bizi Lozan'a razı ettiler, adaları biz Lozan'da verdik. Zafer bu mu?' sözlerine 'Lozan’ı istemiyorsanız Sevr’e geri dönelim' karşılığını veren ve Erdoğan'ın açıklamalarını 'aptalca' diye nitelendiren Yunanistan Milli Savunma Bakanı'na Türk Dışişleri'nden aynı sertlikte yanıt geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan Milli Savunma Bakanı ve hükümetin küçük ortağı Bağımsız Helenler’in lideri Panos Kammenos, Epir Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette “Uluslararası anlaşmaları sorgulama cüretini gösterenlere buradan bir mesaj göndermek istiyorum” dedi.

Gazete Duvar'dan Nikolaos Stelya'nın haberine göre; Bakan Panos Kammenos, 'Türkiye sürekli şekilde gerçekleştirdiği açıklamalarla ortamı elektriklendirmeye çalışıyor. Bizim cevabımız ulusal egemenliğin savunulması, uluslararası hukuka ve anlaşmalarına saygı çerçevesinde verilmektedir. Erdoğan Lozan Anlaşması’nı feshetmek istiyorsa Sevr Anlaşması’na geri döneceğiz' ifadelerini kullandı.

"Bitmek bilmeyen yenilgileri, aptalca açıklamalar yapma durumunda bıraktı"

"Bitmek bilmeyen yenilgileri, aptalca açıklamalar yapma durumunda bıraktı"

Yunan bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Hepimizin anlaması gereken bir nokta var. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kayıpları, darbe sonrası gücünü kaybetmesi, Suriye’deki bitmek bilmeyen yenilgileri aptalca açıklamalar yapma durumunda bırakmıştır. Bunun sonucuna bu sabah hep beraber tanık olduk. Dizleri üzerine düşen Erdoğan Rus Başkan Putin’den Suriye hakkında yaptığı açıklamalar için özür diledi. Kendisi iç siyaset nedeniyle uluslararası kamuoyunu ve Yunanistan’ı ajite edemeyeceğini anlamalı.'

"Kendisine aynen iade ediyoruz"

"Kendisine aynen iade ediyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunan Bakanın sözlerinden Türk Dışişleri'nden bir gün sonra yanıt geldi. Yapılan yazılı açıklamada, 'Gelişmeleri sağduyulu bir bakış açısıyla değerlendirme ve ifade etme kapasitesinden yoksun olduğunu bildiğimiz Yunanistan Milli Savunma Bakanı’nın 1 Aralık günü sarf ettiği Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz.' ifadesine yer verildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

'Kıbrıs Adası'nda terör ve tedhiş eylemlerinde bulunmuş olan EOKA örgütü irtibatlı kuruluşları geçtiğimiz günlerde ödüllendirecek kadar izan kaybına uğrayan Milli Savunma Bakanı’nın tutumu iki ülke arasında geliştirmeye çalıştığımız iş birliği çabalarına zarar vermektedir. 

Milli Savunma Bakanı Kammenos’u bir kez daha, devlet sorumluluğuna ve ciddiyetine uygun hareket ederek, bundan böyle benzer açıklamalar ve eylemlerden imtina etmeye davet ediyoruz.'

Ne olmuştu?

Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz, Türk milletinin 2. Kurtuluş Savaşı’dır. Birileri Lozan Anlaşması’nı zafer diye yutturmaya çalışıyor. O masaya oturanlar Lozan’ın hakkını veremediler” ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da 'iyi komşuluk ilişkilerini sabote etmektedir' denildi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da 'iyi komşuluk ilişkilerini sabote etmektedir' denildi

Açıklama “Dışişleri Bakanlığının Türk yetkililerinin Ege adalarının yasal statüsüne yönelik iddialarıyla ilgili açıklama” başlığıyla yayınlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Azınlıkça tarafından Türkçeye çevrilen Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:

Yunanistan’ın, İmia da (Kardak) dahil olmak üzere, Ege adaları üzerindeki egemenliği sorgulanamaz ve Uluslararası Hukuk tarafından güvence altına alınmıştır.

Aksi yönde sorumsuzca yapılan açıklamalar tahrik edicidir, çünkü Ege adalarının ve kayalık adacıkların yasal statüsü açık ve nettir ve önceki asırdaki bir dizi uluslararası anlaşmalar ile net bir şekilde belirlenmiştir.

Her kim bu uluslararası yasal realiteyi görmezden geliyorsa, iyi komşuluk kurallarının güçlendirilmesine katkı sağlamamakta, aksine bunları sabote etmektedir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
924
577
422
232
67
32
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vandetta

Her lafı titreten ATA'dan , her lafı güldüren adama .

Kayzer Soze

O gün "Yunan`a isyan halifeye isyandır" diyenlerin torunları bugün "Keşke o gün Yunan galip gelseydi" diyor. Yunan cephesinde de işbirlikçi kanatta da bir de... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hocam bu ayar yunan savunma bakanınınkinden daha da efsane olmuş. Tebrik ediyorum :)

limbo

Amkmun cahil başkan özentisi, 12 Adalar'ın Osmanlı tarafından İtalyanlar'a verildiğini bile bilmiyor. Üniversite diplomasını tartışıyoruz ama lise tarih bilg... Devamını Gör