Görüş Bildir
Haberler
Acıklı Bir Fotoğraf Projesi: Yasa Dışı Vahşi Hayvan Ticareti ve Ardında Bıraktığı Yara İzleri

etiket Acıklı Bir Fotoğraf Projesi: Yasa Dışı Vahşi Hayvan Ticareti ve Ardında Bıraktığı Yara İzleri

Gozex
01.11.2017 - 00:23

Yasa dışı avlanmaya karşı bir grup ödüllü fotoğrafçı eserlerini bir projede birleştirdi ve insanlara ulaşmayı amaçlıyor. Vahşa yaşama karşı işlenen suçlar uluslararası düzeyde bir problem. BoredPanda'dan derlediğimiz bu fotoğraflar 3 amaca ulaşmayı hedefliyor.

Birincisi Mayıs 2018'de fotoğrafların hepsi bir kitapta toplanacak. İkincisi bu kitaplar Çin'deki tüketicilerle yapıcı bir diyaloğa girebilmek için orada dağıtılacak. Üçüncüsü ise vahşi yaşamı korumayı amaçlayan örgütlere bağıl toplayabilmek.

Kaynak: https://www.boredpanda.com/photos-aga...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

İzinsiz avlanma ile savaşan, tamamı kadın bir ekibin üyesi. Her gün, doğal yaşamı korumanın korkunç gerçekliğiyle baş ediyorlar, aynı zamanda annelik yapıyorlar.

2.

2.

Care for Wild Africa adlı STK'ya mensup bir gönüllü, sırtlanların yol açtığı yaralar için tedavi sürecindeki bir gergedanı rahatlatmaya çalışıyor. Bu yavrunun annesi kaçak avcılar tarafından katledildi. Bu yavru diğerlerine göre şanslıydı, genellikle anneleri öldürülen yavrulara da saldırır avcılar, omurgalarını büyük palalarla kırıp kaçmalarını engellerler.

3.

3.

Yeni barınağına doğru giderken bakıcısı ve bir goril.

4.

4.

30 Nisan 2016 günü, Kenya şu ana kadarki en büyük fil dişi yakımını gerçekleştirdi. Korucular, kaçak avcıların satmasını engellemek için ele geçirdikleri 105 tonu yaktılar.

5.

5.

Afrika fili Loxodonta, Botsvana'da bulunan Abu Kampı'nda kadraja yansıyor. Fil ve onu büyüten seyisi arasında çok derin bir bağ var. Filler uzun vadeli bir araştırma için yetişkinliğe kadar büyütülüyor, sonra da doğal ortama salınıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Öksüz kalmış bu goril, Kamerun'da bir vahşi hayvan eti marketinde satıştaydı. Fotoğrafçı değersiz bir yüzükle hayvanı takas etti ve hemen ülkenin öbür ucunda bir barınağa götürdü. Maalesef goril, birkaç ay sonra orada hayatını kaybetti.

7.

7.

Çöl tilkileri yasa dışı evcil hayvan ticareti için esir alınıyor. Bu üç aylık yavrucak da Tunus'un güneyinde bir markette satılıyordu.

8.

8.

Thandi, dişi beyaz gergedan, boynuzlarını avcılara kaybetti. Kaak gergedan avına karşı hayatta kalarak bu savaşın sembolü oldu.

9.

9.

Korumacı ve George Adamson'ın koruyucusu Tony Fitzjohn, öksüzken başlayıp 3 sene boyunca yetiştirdiği aslan Jipe'nin yanında. Koruma projesi dahilinde doğaya salınan Jipe başarılı bir şekilde doğaya ayak uydurdu ve Tsavo, Kenya'da üç yavru yetiştirdi. Ancak bu fotoğraf çekildikten kısa bir sonra avcılar tarafından öldürüldü.

10.

10.

Acre, Brezilya'da bulunan Amazon yağmur ormanlarına ait bir alanın otlağa çevrilmek için temizlendikten sonra yanan kalıntıları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

Kafeste büyüyen Filipin kartalı Filipinler Kartal Merkezi'nde elle besleniyor. Ormanların tahrip edilmesi sonucu yuvasız kaldı, bu kartalların tamamı tehlikede. Bazı kafeste büyütülen kuşlar doğaya serbest bırakıldı.

12.

12.

Nepal'in Chitwan Ulusal Parkı'nda bacakları zincirlenmiş bir şekilde oturan fil. 50 yaşındaki bu fil hayatı boyunca 5 bakıcıyı öldürdü.

13.

13.

Brezilya Amazonu'nun Altamira bölgesinde bir yerli toprağının havadan görünümü. Bu alan yasa dışı kereste kesimi için temizlenmiş.

14.

14.

Kutup ayılarını tehlikeye düşüren tek şey küresel ısınma değil. Bu hayvanlar avlanma ile de baş etmek zorunda. Her yıl Kanada'dan yüzlerce kutup ayısı derisi taşınıyor, hem yasal hem de yasa dışı olarak. Gönderildikleri yer ise Çin.

15.

15.

Genç bir Bengal kaplanı çifti. Doğada 4000'den az sayıda kaplan kaldı. Bunun sebebi Çin ve Güneydoğu Asya'daki yasa  dışı avlanma ve hayvan ticareti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

16.

Alopias cinsindeki bir köpek balığı Meksika'nın Cortez denizinde bir ağa takılmış durumda. On milyonlarca köpek balığı ağa takılarak ölüyor, ya da köpek balığı yüzgeci çorbasına dönüşüyor.

17.

17.

Yaklaşık 4000 karıncayiyen, taşıma konteynerinin içine gizlenmiş bir şekilde Sumatra'da bir limanda çözülüyor. Karıncayiyenler geleneksel Çin ilaçlarında kullanılıyor.

18.

18.

Ondan önceki nesiller gibi, deri sırtlı deniz kaplumbağası da sürekli okyanusa dönüyor. Deri sırtlılar en büyük, en derine dalabilen ve en geniş alana yayılan kaplumbağalar. Hayatlarının büyük bir kısmı denizde geçiyor, kimse tam olarak bilmiyor. Yetişkin dişiler ne zaman yumurtlamak için sahile dönse ABD'de bulunan Sandy Point doğal yaşam sığınma bölgesi onlara güvenli bir barınak sağlıyor.

19.

19.

Çin'de, Chimelong Uluslararası Sirki'nde, bu orangutan günde üç defa kostümle gösteri yapıyor, ona bir de palyaço eşlik ediyor. Orangutanlar ciddi tehlikede ve yavruları eğlence sektörü için alınıp satılıyor.

20.

20.

Vahşi yaşam mı, eşya mı? ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi tarafından ele geçiren 'malların' fotoğraflarını çekiyor fotoğrafçı. Bu kutup ayısı postu ve 1.5 milyon daha eşya bulunuyor Kolorado'daki merkezde. Bu fotoğraf, MontPhoto Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda, İspanya'da finale kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21.

21.

Ele geçirilmiş gergedan toynakları. Bir dişi, bir erkek ve bir de yavruya ait.

22.

22.

Whenzou Hayvanat Bahçesi'nde bulunan nesli tükenmekte olan halka kuyruklu makiler. Zhejiang, Çin'de bulunan korumacılar bunlardan doğada 2000 birey kaldığını söylüyor, o kadar az.

23. 😔

23. 😔
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
707
411
134
46
13
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dila Patra

Çin; son yedi yılda ekonomosi en hızlı büyüyen ilk beş ülkeden birisin ama uluslararası çevre anlaşmalarını imzalamayıp fabrika bacalarına filtre takmayan ve... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ne varsa çinde var yine. bi göktaşı düşse de soyları tükense keşke. dünyada zarar vermedikleri şey kalmadı köpek gibi de ürüyorlar

Ulan yarısından fazlası Çin'in suçu! En çok oraya satılıyor. Haritadan kaldırılması gereken ülkeler listesinde ilk sırada sattığımın ülkesi!