Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
2 Dakika İçerisinde Uykuya Dalmanıza Yardımcı Olacak Oldukça Etkili Bir Budist Tekniği
Uykusuzluğunuza çare olacak tavsiyeler...
Ses çıkaran her şeyi ortadan kaldırarak, odanızı tamamen karanlık yaparak, yatmadan iki saat öncesinden telefonuna dokunmayarak ve kulak tıkaçları kullanarak kolayca uykuya dalmayı defalarca denediniz ve hiç bir işe yaramadı mı?
Nasıl böyle uyuduklarını sormak için arkadaşlarınıza ve ailenize danışın. Yastığa başlarını koydukları anda nasıl uykuya dalabiliyorlar? Genellikle:
'Hiçbir şey düşünme. Sadece gözlerini kapat ve düşüncelerinden arın ”derler. Evet yapmam gerekenin bu olduğunu bilirsiniz aslında ama bunu nasıl yapacağınız hakkında bir fikriniz yok. Herkesin önerdiği tek şey ‘’bir şeyleri düşünmeyi bırak’’ tır. İşte 2 dakikadan çok daha kısa bir sürede nasıl uykuya dalınacağının teknikleri:
Daha Hızlı Uykuya Dalmak İçin Duygular ve Düşünceler Nasıl Yönetilir?
Çoğu zaman zihniniz düşüncelere daldığı için uykuya dalamazsınız. Geçmişi ya da geleceği düşünmeye başlıyorsunuz saat olmuş gece 2 ve 5 saatten daha kısa bir süre sonra da uyanmanız gerekecek. Bir veya iki gece bunu
yaşıyorsanız bu durum göz ardı edilebilir ama bunu düzenli olarak yaşıyorsanız ciddi bir sorun var demektir. Uykuya dalmanıza yardımcı olacak cihazlara veya başka önerilere tonla para harcamak yerine bu basit ve etkili tekniği bir deneyin derim.
Ne yapmak gerekiyor?
Uyumaya ilk adımı atmak için öncelikle vücudunuzu tepeden tırnağa taramaya başlayın. Zihninizi düşünmekten alıkoymaya yerine, ona özel bir görev verin. İşte adım adım inceleyebileceğiniz birkaç madde:
1. Gözleriniz kapalıyken birkaç defa nefes alın ve havanın akciğerlerinize girip çıktığını hissetmeye çalışın. Sadece burun deliklerinizden çektiğinizde ne hissettiğinizi ve üst dudağınızın üstündeki bölgedeki hisleri gözlemleyin.
2. Ardından, dikkatinizi nefesinizden başınızın tepesine odaklayın ve ne hissettiğinize odaklanın.
3. Başınızın tepesinde bir şey hissettiğiniz anda, vücudunuzun diğer kısımlarına doğru odaklanın.
4. Tüm vücudunuzda bu rahatlamayı hissedeceksiniz. Saç derinizden yüzünüze ve boynunuza kadar.
5. Sonra, tek kolunuzla başlayın ve omzunuzdaki, üst kolunuzdaki, dirseğinizdeki, alt kolunuzdaki, bileğinizdeki, avucunuzdaki ve son olarak parmaklarınızdaki hisleri gözlemleyin. Tüm vücudunuzda rahatlamayı hissedene kadar bu şekilde devam edin. Vücudunuzu bu şekilde rahatlatarak daha boynunuza bile gelmeden uyuyakaldığınızı göreceksiniz.
Unutulmaması gereken birkaç nokta ise şunlar:
• İlk başta vücudunuzu analiz ederken birçok kör noktayla karşılaşırsınız. Bu olduğunda, derin bir nefes alın öyle devam edin. Zamanla vücudunuz buna alışacaktır. Ne kadar çok yaparsanız, o kadar gevşemiş hissedeceksiniz.
• Tek hedefiniz bu olmasın tabii. Yalnızca o duyguyu aramaya can atarsanız emin olun bulamazsınız. Hislerinizi analiz edin ve rahatlayın.
• Bazen zihninizin başka bir yere gitmesi çok kolay olur. Özellikle başlangıçta bunu sık sık yaşarsınız. Sadece dikkatinizi vücudunuza odaklayın ve kaldığınız yerden devam edin.
• Son olarak, bunu yaparken doğru zamanlama yoktur bu nedenle ne kadar sürede uykuya dalıyorsanız o sizin için doğru zamandır. Her seferinde aynı sırayı takip etmeye çalışın çünkü hatırlaması daha kolaydır ve bazı alanları kaçırma şansınız daha az olacaktır.
Neden ve nasıl işe yarıyor?
Vipassana meditasyonunun daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olmasının ana nedeni, sizi şimdiki ana getirmesidir. Vücudunuz yorgunsa ama zihniniz
tam tersi meşgulse saatlerce uyanık kalırsınız asla uyuyamazsınız. Bununla birlikte, vücudunuzdaki hislere odaklanırsanız, hiçbir şey düşünemezsiniz ve uykuya dalarsınız. Düşünmeyi bıraktığınızda, zihniniz vücudunuza uyku zamanının geldiğine dair bir sinyal gönderir. Bu tekniği daha hızlı uykuya dalmak veya endişeli hissettiğinizde kendinizi topraklamak için kullanırsanız harika sonuçlar elde edebilirsiniz, ancak Vipassana meditasyonu bundan çok daha fazlasıdır. Vipassana meditasyon tekniğini dünya çapında yaymaya yardım eden eğitmen S.N. Goenka, bunun Buda'nın kendisi tarafından öğretilen bir meditasyon şekli olduğunu iddia ediyor. Uygulamanın birçok farklı varyasyonu olmasına rağmen aslında Budizm'in temelidir.
Vipassana Meditasyonu Hakkında Nasıl Daha Fazla Bilgi Edilir?
Vipassana meditasyonu şimdiye kadarki en etkili meditasyon şeklidir. Uzun bir süre bu meditasyon üzerinde pratik yaparsanız etkilerini çok açık bir şekilde görürsünüz. Ama S.N. Goenka tekniği en az 10 gün kesintisiz uygularsanız başarılı olursunuz diyor. Vipassana meditasyonu yapmak istiyorsanız, bu okuduklarınızdan daha fazlası gerekli aslında. Uzun bir süreç, atılması gereken pek çok adım var ve bunların hepsinde size rehberlik edecek birine ihtiyacınız var. Çok çalışma gerektirir ama emin olun hepsine değer.
Kursa kaydolmak kolaydır, ancak tamamlamak o kadar kolay değildir. Birçok insan genellikle birkaç gün sonra pes ediyor.
Ama eğer ki kursu almaya karar verirseniz, elinizden gelenin en iyisini yapın ve sonuna kadar devam etmek için çaba gösterin. Dünya çapında bu kursu veren yüzlerce yer var ve tüm kurslarda iki dil kullanılır. Orijinal olan İngilizcedir ve daha sonra yerel dile çevrilir. Kurs 10 gün sürer ve uymanız gereken sıkı bir program vardır. Her sabah 4'te uyanırsınız ve 21: 30'da yatmanız gerekir. Kurs süresince Noble Silence denilen şeye de saygı göstermelisiniz, bu da eğitmenle özel 5 dakikalık görüşmeler dışında kimseyle konuşmanıza izin verilmediği anlamına gelir.
Zamanınızın çoğunu meditasyon salonunda veya odanızda geçireceksiniz. Toplamda, her gün yaklaşık 11 saat meditasyon yapmalısınız.
Bu son birkaç cümleyi okuduktan sonra içeriği okumaktan vazgeçmediyseniz, işte bu meditasyonla ilgili daha derin bilgi alabileceğiniz resmi web sitesi:
Başlamaya karar verirseniz, başvuruları kabul etmeye başladıkları tarihi aklınızda tutmanızı öneririz çünkü kontenjanları hemen doluyor. O zamana kadar, William Hart'ın The Art of Living: Vipassana Meditation'ı S.N. Goenka'nın Öğrettiği şekliyle okuyabilirsiniz. Kitap kursla alakalı ve oldukça anlaşılır şekilde anlatılmış her şey. Vipassana meditasyonu uygulamasına ilişkin içgörülerin yanı sıra, günlük yaşamdan sorular sorar ve pratik çözümler sunar.
Yorum Yazın
Abi iki dakika balkona çıkın bi soğukta götünüz donsun sonra derdimi sikeyim der uyursunuz
yok abi milletin bu kadar derdi sıkıntısı varken sikmişim derin nefesini üst dudaktaki titremeyi.
Pratik bir yol var galiba diye düşünerek girdim, madde madde olduğunu görünce çıkıyorum.