Görüş Bildir
Haberler
Her Geçen Gün Hayatınızın Daha İyi Olması İçin Dikkate Almanız Gereken 20 Küçük İpucu

Her Geçen Gün Hayatınızın Daha İyi Olması İçin Dikkate Almanız Gereken 20 Küçük İpucu

Beray Polat
04.02.2021 - 07:45

Merak etmeyin! Bu listede sabah 5'te kalkıp spor yapın gibi bir madde yok...

Kaynak: https://medium.com/the-ascent/20-real...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sırtüstü uzanın, başınızı ve omuzlarınızı iki dakika kadar yataktan kaldırın.

Günlük hayatta vücudunuzu esnetmek mümkün olmayabilir. Uyumadan önceki bu küçük germe hareketi ile, göğsünüzün açılmasına, kalbe ve beyne biraz kan gitmesine yardımcı olursunuz. Kendinizi iyi hissedeceksiniz! Ofis ortamında sürekli olarak masa başı çalışan insanlar için, vücutta oluşabilecek hasarın da bir nebze önüne geçilmiş olur.

2. Otomatik oynatmayı kapatın, kumandayı ve telefonunuzu TV'nin yanında bırakın.

Medya sizin bir şeyi daha fazla izlemenizi ister ve verdikleri hizmetlerine bağımlı olmanızı isterler. Bir şeyi izlemeyi planladığınızda arka arkaya 3 bölüm izlemek zorunda kalabilirsiniz çünkü sonraki bölüm otomatik olarak başladığı için durdurmak yerine izlemeye devam edersiniz. Bu özelliği kapatın ve kumandanın TV'nin yanında olduğundan emin olun, böylece izlemeye devam etmek için fiziksel olarak ayağa kalkmanız gerekir. Zamanınızı başka bir şey yapmakla harcamak isterseniz eğer sistem tarafından izlediğiniz şeyi izlemeye devam etmeye zorlanmazsınız ve kendi seçiminizi yapabilirsiniz.

3. Hayatınızı kolaylaştırmak için alacağınız şeylerin sağlığınızı ne kadar etkilediğini hesaplayın.

Sizi tembel hale getirmek ve daha az iş yapmanızı sağlamak için satın alabileceğiniz çok şey var. Düğmeye basmanız yerine geçecek ışıkları açıp kapatmanızı sağlayan Alexa'ya gerçekten ihtiyacınız var mı mesela? Ürünü satın almanın size kaç adım veya kaloriye mal olacağını hesaplayın. Basit kolay ve günlük hareketleri hayatınızdan çıkarmayın.

4. Banyoya her gittiğinizde ekstra squat yapın.

4. Banyoya her gittiğinizde ekstra squat yapın.

Sandalye Testi, doktorlar tarafından fonksiyonel uygunluğu test etmek için kullanılır. Genç ve sağlıklıysanız kulağa kolay gelebilir ama bu yaşlandıkça azalan ve yaşam kalitenizi düşürebilen temel bir yetenektir. Modern yaşam, kaslarımızı zayıflatan ve ayakta durmayı zorlaştıran uzun süre oturur vaziyette kalma anlamına gelir aslında. Modern yaşamın size getirilerinden biri de spor yaparken eğildiğinizde belinizi bükmeniz. Bu yüzden banyoda işiniz bittiğinde bir kaç tane squat yapın. Günde sadece 10 kere doğru şekilde eğilip kalkarak daha sağlıklı olabilirsiniz. Emin olun zamanla 10 kereden daha fazla squat yapmaya başlarsınız.

5. Sabah dişlerinizi fırçalarken bir bacağınızda, akşamları ise diğer bacağınızın üzerinde dengede kalmaya çalışın.

srv.onedio.com

Denge, kaybedene kadar göz ardı edilir. Aslında ayaklarınızın üzerine basabilip hayatınızı devam ettirebiliyor olmanız bile çok önemli ve kıymetli değil mi? Herhangi bir kazadan sonra veya yaşlılıkla birlikte denge kaybı yaşayabilir ve zamanla ağrı hissedebilir zaman zaman ise düşebilirsiniz de. Tek ayak üzerinde durarak geçirebileceğiniz zaman dilimi genel beyin sağlığınızın da harika bir göstergesidir. Sabah dişlerinizi fırçalarken sol bacağınızın üzerinde, akşam ise sağ bacağınızın üzerinde durarak denge eğitimini günlük hayatınıza sokabilirsiniz. Başlangıçta çok yalpalarsınız belki ama zamanla iki bacağınızın üzerinde 2 dakikadan fazla durabildiğinizi göreceksiniz. Indiana'dan 75 yaşındaki Dan Schmelter bu egzersizi uygulayanlardan biri. Diş fırçalarken, elektrikli diş fırçasının zamanın dolduğunu gösteren işarete kadar egzersiz yapıyor. Çevik  ve sağlıklı kalmak içinse bunu her gün yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daima dik oturmaya gayret gösterin.

6. Daima dik oturmaya gayret gösterin.

Günlük hayatınızda çok fazla bilgisayar kullanıyorsanız oturma şeklinizden dolayı kötü bir duruşunuz olabilir. Vücudunuzun arka tarafıyla sandalyenin arkası arasında kalan boşluk sırt kaslarınızı zayıflatabilir. Mükemmel bir duruşunuz her zaman olmayabilir tabii ki ama arkanıza yaslanarak oturmanız daima duruşunuzu olumlu yönde etkileyecektir.

7. Uygulamalardan çok mobil web sitelerini kullanın.

7. Uygulamalardan çok mobil web sitelerini kullanın.

Mobil uygulamalar onları olabildiğince iyi bir şekilde kullanmanız için tasarlanmıştır. Mobil web siteleri ise çok daha yavaştır çünkü sizin daha çok mobil uygulama kullanmanız istenir. Telefonunuzda daha az zaman harcamak istiyorsanız mobil web sitelerini tercih edin. Mesela Instagram'ın mobil web sitesini kullanırsanız instagrama çok daha az bağımlı olursunuz ve uygulamalardaki gibi sürekli bildirim de gelmez.

8. 20–20–20 kuralını izleyin.

İnsanlar sürekli ekrana bakarak hayatlarını geçirebilecek varlıklar değillerdir.  Bu yüzden 20–20–20 kuralı izlenerek biraz da olsa ekrandan uzak kalınabilir. Her 20 dakikada bir ekrandan 20 saniyeliğine uzaktaki bir nesneye bakmak için zamanlayıcı ayarlayın. Uzaktaki nesneye odaklanırken göz kırptığınızdan emin olun. Bu kurala uymak, bir bilgisayar koltuğunda 16 saat geçirmenize çok yardımcı olmasa da, gözlerinizin yorulmasını azaltmaya yardımcı olabilir.

9. Uyumadan önce telefonunuzu başka bir odada uçak moduna alın.

Genelde çoğu insan gecenin yarısında acil bir telefon almaz alsa da bu çok nadir olan bir olaydır. Bu yüzden telefonlarınızla uyumanıza gerek yok. Gece

geç saatlerde maruz kalınan mavi ışık, vücut saatinizi karıştırır ve telefonunuzu kontrol etme ihtiyacıyla uyanmanıza sebep olabilir. Telefonunuzu uçak modunda başka bir odada bırakarak sabahları telefon bağımlılığı yaşamaktan uzaklaşın. En azından yataktan kalkıp güne başlamak için ekstra motivasyon hissedeceksiniz.

10. Sizi strese sokan hesapları takip etmeyi bırakın.

10. Sizi strese sokan hesapları takip etmeyi bırakın.

Twitter’da yan tarafta çıkan trend çubuğu neredeyse her zaman dikkat çeken bir yerdir. Takip ettiğiniz hesaplar arasında sizi bilgilendirmek yerine öfkelendiren hesapları takip etmeyi bırakın. Twitter'da veya sosyal medyada olaylar her zaman gerçekten olduğu gibi görünmeyebilir ve sizi olumsuz yönde etkiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Alışverişe çıkmadan önce mutlaka yemek yemiş olun.

11. Alışverişe çıkmadan önce mutlaka yemek yemiş olun.

Araştırmalar, aç karnına alışveriş yapan kişilerin iştahları açık olduğu için yiyecek almaya yönelme olasılıklarının daha yüksek olduğu kanısında. Karnınız aç olduğunda herhangi bir şey satın alma olasılığınız daha fazla.

12. Tatlı yemeden önce ana yemekten sonra biraz mola verin.

12. Tatlı yemeden önce ana yemekten sonra biraz mola verin.

Yemek yedikten sonra beyninizin tok olduğunuzu kaydetmesi 15-20 dakika sürebilir. Doğrudan tatlı yemeye geçerseniz, daha sonra sadece şişkinlik ve çok fazla yediğinizi hissedeceksiniz.

13. Yemek yemeden önce su için.

Açlık ve susuzluğu kolayca karıştırabiliriz ve birçok yetişkin kronik olarak susuz

kalır. Gerçekten aç olduğunuz için yediğinizden emin olmak için yemekten önce bir bardak su içmeyi deneyin.

14. Uyumadan önce yatağınızın yanına bir bardak su koyun.

Muhtemelen uyandığınızda bir bardak su içmenizin yararlı olduğunu duymuşsunuzdur. Peki bunu yapıyor musunuz? Yatağınızın yanına su koymadığınızda yataktan kalktıktan sonra su içmeyi unutabilirsiniz. Bu durumu göz ardı edememek için tam yanı başınıza suyunuzu koyun ve kendinize hatırlatma yapın.

15. Çayınıza ve kahvenize şeker eklemeyin.

15. Çayınıza ve kahvenize şeker eklemeyin.

Çay ve kahve içerken aslında şekere ihtiyacınız yok. İçeceklerinize gerçekten şeker ihtiyacınız olduğu için şeker eklemezsiniz aslında. Batı dünyasındaki diyabet patlamasından yola çıkarak çoğu insan yeterince şeker alıyor. Bu şeker alışkanlığını durdurmanın en güzel yanı, tat alma tomurcuklarınızın birkaç hafta sonra alışması ve böylece şekeri özlememenizdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Uzun süre güneşte kaldığınızda güneş kremi kullanın.

Kozmetik ve makyaj endüstrisi hızla büyüyor ama çoğu kişi cildini korumayı ihmal ediyor. Hava soğuk veya bulutlu olduğunda bile, güneşten gelen UV ışınları cildinize zarar verebilir. Güneş kremi kullanmak sadece genç görünen bir cilde sahip olmanızı sağlamaz, aynı zamanda cilt kanserini de önler. En

kolay yol, en az 30 güneş koruma faktörü içeren bir nemlendirici seçmektir. Eğer günlük hayatında güneş kremi kullanmadıysan bu küçücük değişikliği neden yapmayasın ki?

17. Kışın D vitamini alın.

Eğer soğuk ve karanlık bir kış geçiriyorsanız, bu dönemlerde muhtemelen D vitamini yönünden eksik kalırsınız. D vitamini doğal olarak güneş ışığından gelir ve bağışıklık sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. D vitamininizi diş fırçanızın yanına koyun. Böylece aceleniz olsa bile kullanmadan dışarı çıkmanızı neredeyse imkansız hale getirin.

18. Yemek yerken herhangi bir ekrana bağımlı kalmayın.

18. Yemek yerken herhangi bir ekrana bağımlı kalmayın.

Dikkatli yemek yemek, damak tadınıza yemeğinizin tadını çıkarma şansı vermeniz anlamına gelir. Zihninize her zaman fişe takılı kalmaktan çok ihtiyaç duyduğunuz dinlenmeyi sağlar ve fazla yemek yememek için doyduğumuzda egzersiz yapmanıza yardımcı olur. Bunu yapmaya başladığınızda aslında telefona ve televizyona ne kadar bağımlı olduğunuzu görürsünüz. Durumu fark edip değişikliğe yönelmek size çok iyi gelecektir.

19. Alışverişe her gittiğinizde, daha önce denemediğiniz bir meyve veya sebze alın.

19. Alışverişe her gittiğinizde, daha önce denemediğiniz bir meyve veya sebze alın.

Sevdiğimizi bildiğimiz yiyeceklere bağlı kalmak kolaydır ama insan vücudu farklı besinleri de denemeye daima açıktır. Modern süpermarketler çok çeşitli taze yiyeceklere sahip bu nedenle her seferinde her zamanki yiyecek içecekleri almak yerine yenilerini denemeye açık olun. Farklı sebze renkleri farklı temel besin maddelerini ifade eder, bu yüzden her şeyden denemek vücudunuzda bir eksiklik varsa onun giderilmesini sağlar. Ayrıca tadı hoşunuza giden yeni sağlıklı yiyecekler bulup keşfetmenizi sağlar.

20. Telefonunuzu elinize almayı düşündüğünüz an derin bir nefes alın ve bekleyin.

20. Telefonunuzu elinize almayı düşündüğünüz an derin bir nefes alın ve bekleyin.

Ortalama bir Amerikalı telefonunu günde 52 kez kontrol ediyor.  Derin bir nefes alma reaksiyonu ile telefonlarınızı kontrol etme içgüdülerinizi birleştirebilirsiniz aslında. Telefonunuza dokunmadan önce 3 saniye nefes alın, 4 saniye tutun ve 5 saniye bırakın. Bu, nefes alma kapasitemizi geliştirmek için sizi eğitiyor ve

telefonunuza yine de o kadar çok ihtiyacınız olmadığına karar verme ihtimalinizin olduğu durumlarda düşünmenizi sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
12
9
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hazal güçlü

Abi şu çay şekerindeki şeker kadar başka bir şey konuşulsaydı... Anladık o şeker de kötü ama çaya şeker atmayıp onun dışında günde 10000 kalori alıyorlar son... Devamını Gör