Görüş Bildir
Hapishane Hücresinde Kendi Saçıyla İşlediği Eserlerle Yeni Bir Sanat Yaratan Annie Parker'ın Dokunaklı Yaşamı
1879'da Maidstone Hapishanesi'nde, Kentli Annie Parker adında bir kadın nemli ve soğuk bir hücrede oturuyordu. Sarhoşluktan dolayı hapse girmişti, ancak bu, ilk defa demir parmaklarının arkasına girdiği anlamına gelmiyordu. Son 365 günün 350'sini hapishanede geçirmişti ve altı yıl sonra öldüğünde, 400'den fazla kez sarhoşluk ve buna bağlı diğer suçlardan dolayı tutuklanmıştı. Hücresinde bulunduğu zamanlarda ağartılmış keten üzerine çapraz dikişle çalışmıştı. Ancak diktiği şey iplik değil, bizzat kendi saçlarıydı.
Elle Yazarak Not Almak Hafıza ve Öğrenme İçin Teknolojiye Kıyasla Neden Çok Daha Etkilidir?
Dijital teknolojinin her alanı okullar ve üniversitelerde öğrenme sürecini yutarken el yazısıyla notlar almak veya çocuklara el yazısı öğretmek, bir anormallik veya inatçılık gibi görünebilir. Ancak sürekli yapılan araştırmalar, özellikle genç çocuklar için klasik yolun -yani kalem ve kağıtla veya hatta stilus ve tablet ile not almanın- hala öğrenmenin en iyi yolu olduğunu öne sürmeye devam ediyor ve bilim insanları nihayet nedenini anlamaya ve ortaya çıkarmaya başlıyorlar. Gelin yazımızda bu sürece birlikte göz atalım!
Reklam
Doğa Tarihinde Benzersiz Bir An! İki Erkek Kambur Balinanın Çiftleşmesi İlk Defa Görüntülendi
Fotoğrafçılar ilk kez iki kambur balinanın çiftleşmesini kaydetti. Çektikleri görüntüleri bir deniz memelisi uzmanına gösterdiklerinde, uzman her iki katılımcının da erkek olduğunu doğrulayarak, aynı cinsiyetten cinsel davranışın hayvanlar arasında yaygın olduğunu bir kez daha teyit etti. Ancak bu vakada her iki balinanın da durumdan memnun olup olmadığı konusunda soru işaretleri var. Sonuç olarak, kambur balinalar en çok incelenen balina türlerinden biri olmasına rağmen, nasıl çiftleştiklerine dair bir kayıt yoktu, şimdiye kadar...
Reklam
Reklam
Çalışırken Arkada Çalması Gereken Şarkı Bu Testin Sonunda!
etiket
Bazen ders çalışırken veya iş yaparken odaklanmak çok zor oluyor. Ya da kendi müzik alemimizde kaybolup gidiyoruz ve bir anda kendimizi çalışmıyorken buluyoruz. İşte tam böyle anlar için çalışma playlistinde olması gereken o şarkıyı buluyoruz. Sen bize rutinini anlat, biz de cevabını söyleyelim!
Reklam
Genel Kültürünüzü Arşa Çıkartacak 10 Podcast
Ah, genel kültür... Kimi zaman bir yemek masasında parlıyor, kimi zaman sosyal medyada gündem oluyoruz. Peki, genel kültürünüzü geliştirecek, sizi bilgiyle donatacak podcast'ler nerede, diye soruyorsanız, işte cevabınız! Sıradanlıktan sıyrılıp, bilgi denizinde yüzmenizi sağlayacak 10 muhteşem podcast serisini sizler için derledik. Hazır mısınız? O zaman kulaklıklarınızı takın ve bu bilgi yolculuğuna çıkmaya hazır olun!* Bu içeriğin görselleri ve metinleri yapay zeka aracılığıyla oluşturulmuştur.
Reklam
"Anne Çiçekleri" Üzerine Özlem Çetinkaya ile Söyleşi
etiket
Kitap elime kasvetli bir cumartesi öğleden sonrasında geçti. Bu havada yapılacak en güzel şey koltuğumda ayaklarımı uzatıp, üzerinde buharı tüten kahvemin kokusuyla kendimi kitaplara gömmek olur. Dışarıda ince bir yağmur, evin sessizliğini cama vuran yağmur damlaları bozarken, yağmurun sesine kahve kokusu eşlik ediyordu. Ben de aldım elime kitabı, başladım Anne Çiçekleri’ni okumaya…Yazar Özlem Çetinkaya’nın 6. kitabı ve 2. romanı olan Anne Çiçekleri, Düşbaz Kitaplar’dan çıkmış. Sosyoloji okuyarak toplumu ve insanı anlamakla başlamış yazı merakı. Derken otel işletmeciliğiyle de insanları gözleme fırsatı bulmuş Özlem Çetinkaya.Anne Çiçekleri çok sarsıcı bir kitap. Her kalbin kaldıramayacağı, ağırlığının altında ezilebileceğiniz bir roman. Kitap hakkında çok da bilgi verip sonu bozmadan genel hatlarıyla ilgili aklıma takılanları sordum Özlem Çetinkaya’ya.
Reklam