Görüş Bildir
Haberler
Yiyecek Saklama Rehberi: Buzdolabında Saklanması Uygun Olmayan 15 Besini Açıklıyoruz

Yiyecek Saklama Rehberi: Buzdolabında Saklanması Uygun Olmayan 15 Besini Açıklıyoruz

Özlem Taner
29.01.2023 - 11:19

Buzdolabında her gıda saklanmaz. Hepimiz bilmeden her şeyi neredeyse buzdolabına koyuyoruz fakat bu ne kadar doğru? Örneğin yumurta buzdolabında saklanmaz. Yumurta ışık görmeyen ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Kahvede aynı şekilde buzdolabında saklanmamalıdır.  Buzdolabında hangi besinler saklanmamalı? İşte detaylar...

1. Zeytinyağı

1. Zeytinyağı

Zeytinyağının yeri kuru, serin ve karanlık yerler olmalı. Bunun yerine zeytinyağını buzdolabınızda saklamayı tercih ettiğiniz takdirde yoğunlaşarak kalınlaşacak ve tereyağı kıvamına gelecektir. Bu yüzden zeytinyağını buzdolabında saklamamalısınız.

2. Kahve

2. Kahve

Buzdolabında saklanılan kahve, tüm tadını kaybeder ve hatta buzdolabındaki tüm diğer kokuları içine Çeker. Eğer çok fazla kahveniz varsa onları derin dondurucuda saklamanızı öneririz.

3. Bal

3. Bal

Buzdolabına konulan bal kristalize olacak ve şekerlenecektir. Kavanozun ağzını sıkıca kapattığınız takdirde sonsuza kadar dışarıda saklayabilirsiniz.

4. Patates

4. Patates

Patatesin içinde bolca bulunan nişasta soğuk havayla karşılaştığında şekere dönüştüğü için buzdolabına koyma hatasına düştüğünüz patatesler şekerlenecek ve pütür pütür olacaktır.

5. Sarımsak

5. Sarımsak

Sarımsağı buzdolabında tutacaksanız eninde sonunda onun filizlenmesine hazır olmalısınız. Sarımsak kuru ve serin yerde saklanır.

6. Domates

6. Domates

Birçok kişinin yaptığı hataların başında domatesi buzdolabında saklamak gelir. Ancak domatesin organik yapısı, buzdolabındaki soğuk hava nedeniyle bozulabilir. Özellikle kabukları kırışan domates, bakteri üretir ve tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açar.

7. Reçel

7. Reçel

Reçelin uzun süre buzdolabında tutulması, akışkanlıklarının gitmesine de yol açar.

8. Muz

8. Muz

Özellikle olgunlaşmamış muzların kesinlikle buzdolabına konulmaması gerekir. Muz, oda sıcaklığında saklandığında kendiliğinden olgunlaşır.

9. Avokado

9. Avokado

Avokadonun lezzetini kaybetmemesi ve daha hızlı olgunlaşması için, buzdolabına konulmaması gerekir.

10. Portakal

10. Portakal

Portakal gibi kabuklu meyvelerin güneş ışığından uzakta dışarda saklanması gerekmektedir.

11. Soslar

11. Soslar

Ketçap veya hardal gibi soslar da oda sıcaklığında saklanmalıdır. Böylelikle yüksek şeker, tuz ve sirke içeriği korunmuş olur.

12. Çikolata

12. Çikolata

Çikolatayı serin ve kuru yerde saklayın. Buzdolabında çikolatanın tadı bozulabilir.

13. Ananas

13. Ananas

Tropikal meyve olan ananası buzdolabında saklamayın. Çünkü olgunlaşmasını önler ve böylece tadını kaybetmesine neden olur. Yararlı olan enzim ve besin değerlerini de kaybeder.

14. Çilek

14. Çilek

Çilekler ve diğer kırmızı meyveler buzdolabında saklandığında tadını kaybediyor. Çilekle yapılan tatlıların da buzdolabında ilk tatlarını kaybetmeleri sıklıkla görülüyor. Buzdolabına konulan çilekli tatlıların şekeri kristalize oluyor ve tadı bozuluyor.

15. Yumurta

15. Yumurta

Buzdolapların hemen hepsinde kapak bölümünde yumurtaları saklamak için özel bir bölüm bulunsa da buzdolabı yumurtalar için uygun bir saklama alanı değil. Yumurtaları ışıksız ve kuru yerlerde saklamak daha uygun bir yöntemdir.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın