Görüş Bildir
Haberler
Yazarların ve Öğrencilerin İşini Kolaylaştıracak En İyi Ücretsiz İntihal Denetleyicileri

Yazarların ve Öğrencilerin İşini Kolaylaştıracak En İyi Ücretsiz İntihal Denetleyicileri

Entel Feridun
23.01.2022 - 08:00

Günümüzde internet dünyasında milyarlarca web sitesine içerik üretiliyor. İçerik üreticileri ya da yazarlar güncelliği yakalayabilmek için hızlı ve diğer web sayfalarından farklı olmak için orijinal içerikler yazmak zorunda. Ancak size kötü bir haberimiz var. Son yapılan araştırmalara göre dünyadaki 5 milyardan fazla web sayfasının 1,5 milyarının benzer veya yinelenen içeriğe sahip olduğunu gösteriyor. Bulgular web sayfalarının yaklaşık %30'unun aktif olarak içerik kopyaladığını söylüyor. 

Diğer yandan özellikle tez sürecinde olan öğrenciler için literatür taraması yaparken intihale yakalanmamak bir savaş haline geliyor. Taklitçilikten uzak durmak ve intihal oranını en aza indirgemek isteyen yazarlar, içerik üreticileri ve öğrenciler için hızlı ve pratik kullanım olanakları taşıyan 11 intihal programı derledik. Üstelik tamamına ücretsiz olarak erişim sağlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. PlagScan

11. PlagScan

Listeye PlagScan ile başlayalım. Program içerisinde metni direkt kopyalayıp yapıştırma veya herhangi bir içerik benzerliği aramak için doğrudan denetleyiciye bir dosya yükleme seçeneği sunar. Kullanımı son derece kolaydır, dolayısıyla hem öğrenciler hem de girişimciler için uygundur.

PlagScan'a yüklediğiniz belge ya da metin milyarlarca çevrimiçi kaynakla ve 20 bin'den fazla bilimsel dergiyle karşılaştırılır. İntihal eşleşmeleri ve bulgular tek bir ekranda gösterilir ve renkli olarak yazı üzerinde vurgulanır.

10. QueText

10. QueText

QueText oldukça pratik kullanımı, basit anlaşılabilir araçları ile diğer intihal denetleyicilerinden ayrışır. DeepSearch adlı gelişmiş bir teknolojiyi kullanan çevrimiçi bir intihal denetleyicisi olan QueText, 35 milyar web sitesinden, 20 milyon kitaptan ve 1 milyon dergiden çeker ve ayrıca hızlı ve doğru taramalar ve sonuçlar elde etmek için bağlamsal analiz, akıllı algoritmalar ve kelime yerleştirme analizini birleştirir.

Yazıdaki hataları ve intihalleri ColorGrade ile renkli olarak belirtir ve üzerinde düzenleme yapabilmenize de izin verir. Ayrıca, birden çok dili destekler ve hizmetlerini kullanmak için kayıt olmanızı veya bir hesap oluşturmanızı gerektirmez.

9. Grammarly

9. Grammarly

Favori yazı asistanınız Grammarly intihal denetleme özelliği de sunar. Program aslında yazının dilbilgisini kontrol etmek için yaratılmıştır. İntihal aracı ile birlikte dilbilginizi yeniden okuma ve kontrol etmenin yanı sıra, 16 milyardan fazla web sayfasından ve ayrıca ProQuest'in veritabanlarından malzemenizi tarar ve çapraz kontrol eder. 

İntihalleri tespit ederken çevrimiçi metin ile veya veritabanında bir eşleşme yakalar ve size program üzerinde uyarı sunar.

8. Copyleaks

8. Copyleaks

Bulut bilişimi aracılığıyla, makalelerinizin kopyalarını internet üzerinden bulmak için 60 trilyondan fazla sayfa ve veri tabanını tarar. Aynı zamanda internette içeriğiniz sizin izniniz olmadan alındığında uyarı veren bir telif hakkı ihlali denetleyicisine sahiptir.

7. Plagramme

7. Plagramme

Özellikle yazarlar ve içerik üreticilerinin tercih ettiği Plagramme, kullanımı kolay bir ara yüze sahiptir. Metinleriniz, kopyala-yapıştır olarak yükleyebilirsiniz. Diğer yandan geçersiz kaynaklar gibi farklı intihal türlerini tespit ederek size belirtir. Tescilli bir intihal kontrol algoritması ile gerçek zamanlı intihal kontrolüne sahiptir.

Program benzerlik puanları, açıklama puanları, intihal risk puanları, hızlı puanlar, eşleşmeler ve alıntılar gibi metrikleri içeren gelişmiş bir puanlama sistemine sahiptir. Diğer birçok uygulama gibi renklendirme kullanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. PaperRater

6. PaperRater

PaperRater hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından en sık kullanılan bulut tabanlı bir intihal denetleyicisidir. Otomatik düzeltme, dil bilgisi denetimi ve otomatik puanlama sunar. Yani yüklediğiniz metnin içerisindeki sözdizimini ve yapısını derinlemesine inceler. Böylece size varsa yazım hatalarını gösterir, dil bilgisi ve hatta sözcük seçimi önerileri sunar. PaperRater, içeriğinizi gerçek zamanlı olarak analiz etmek için yapay zeka ve veri bilimini kullanır. İçerik  gönderildikten sonra 5 ila 15 saniye içinde sonuçları önünüze getirir.

5. Duplichecker

5. Duplichecker

Yazım ve dil bilgisi denetimi gibi içerikle ilgili otomasyonla birlikte performans sunan bir intihal denetleyicisidir. Bu aracı kullanabilmek için bir hesap oluşturmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken metninizi doğrudan arama kutusuna kopyalayıp yapıştırmak. 

İntihal oranını yüzde olarak gösterir. Öte yandan .rtf, .txt, .tex, .docx, .doc ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli dosya formatlarını destekler.

4. UniCheck

4. UniCheck

UniCheck yüklediğiniz metni taradıktan sonra herhangi bir intihal söz konusu ise bildirim sağlar ve ardından 4 saniye gibi kısa bir sürede intihalinizi incelemek için ayrıntılı bir rapor oluşturur. 

Programı diğerlerinden ayıran özellik ise yazarken alıntıları ve benzerlikleri vurgulayarak intihal tespitine olanak tanıyan bir Google Dokümanlar eklenti özelliğini desteklemesidir. Hatta bir Google Chrome uzantısı kullanarak yinelenen içeriği bulmanızı sağlar.

3. Plagiarism Checker

3. Plagiarism Checker

60'tan fazla ülkede yaygın olarak kullanılan bir intihal denetleyici programıdır. Program sayesinde çok sayıda makale tarayabilirsiniz. İçeriğinizin kopyalanıp kopyalanmadığını öğrenmek için ise AI DeepSearch teknolojisini kullanır.

Verilerinizi hiçbir aşamada veri tabanlarında saklamadığı için %100 veri koruması sağlar. Birden fazla dosya formatını ve 20'den fazla farklı dili destekler.

2. Turnitin

2. Turnitin

Öğrencilerin ve öğretmenlerin en sevdiği uygulama Turnitin ile çevrimiçi yayınlanan çalışmaları ve makaleleri veri tabanıyla karşılaştırabilirsiniz. Turnitin, taradığı her parça için kapsamlı ve tescilli bir puanlama sistemi sağlar. Ayrıca metindeki orijinal olmayan içeriği ayırt etmek için renk kodları kullanır.

Turnitin'i en çok öğretmenlerden duymamızın sebebi de 20 yılı aşkın bir süredir eğitim kurumlarıyla ortak olarak çalışmasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pro Writing Aid

1. Pro Writing Aid

Pro Writing Aid, yalnızca intihal tespit etmenize yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda dilinizi geliştirmenize, yazım denetimi yapmanıza ve dilbilgisi hatalarının altını çizmenize yardımcı olan çok amaçlı bir araçtır. Ayrıca SEO'ya da yardımcı olduğu bilinmektedir.

ProWritingAid kelime tekrarı, belirsiz ifadeler, cümle uzunluğundaki farklılıklar, aşırı karmaşık cümle yapıları vb. gibi öğeleri vurgulayan derinlemesine rapor sunabilmektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın